SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Capăt de drum pentru Copil, la Metz » A pierdut în sferturile de finală, după victoria entuziasmantă din turul precedent

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 23 septembrie 2017 09:12

Marius Copil s-a oprit vineri în sferturile de finală de la Metz, după ce în turul anterior reușise o victorie mare în fața lui Lucas Pouille (22 ATP).

Nu e prima dată în carieră când românul reușește să se impună în fața unui jucător mult mai bine cotat. În ultimii 4-5 ani, de când a început să participe mai mult în turnee ATP, a adunat victorii la Marin Cilici (numărul 13 mondial, în 2012, la Beijing), Gilles Simon (numărul 19 ATP la Brisbane 2013), Marcel Granollers (30 ATP la Madrid 2014), Guillermo Garcia-Lopez (34 ATP la s-Hertogenbosch 2015) sau Joao Sousa (33 ATP la Anvers 2016).

Joi, în turneul ATP 250 de la Metz, a izbutit să-l elimine din cursă pe Lucas Pouille, al 22-lea jucător al lumii, după două seturi încheiate la tie-break, 7-6 (4), 7-6 (6).
Vineri însă, aflat încă în căutarea primei semifinale ATP a carierei, Marius a cedat în fața lui Peter Gojowczyk, 2-6, 4-6, în numai 55 de minute.

Românul e pe locul 86 mondial săptămâna aceasta, iar adversarul lui, venit din calificări, pe 95. Germanul îl învinsese anul acesta și în primul tur de la Wimbledon, dar și în challengerul de la Bergamo, din 2013. Avea și Copil o izbândă în fața lui Gojowczyk, tot anul acesta, în ultimul tur al calificărilor de la Roland Garros.

"Sfertul" de la Metz îi va mai aduce un salt în ierarhia mondială, având garantată măcar poziția 83 ATP, ceea ce înseamnă că își egalează cel mai bun loc al carierei. În anul în care și-a realizat un vis vechi, acela de a urca în Top 100, dar în care a avut de înfruntat și o accidentare la umăr, care i-a perturbat programul. 

Sferturile ATP ale lui Copil

  • Metz 2017 – învins de Peter Gojowczyk
  • Anvers 2016 – învins de David Goffin
  • s-Hertogenbosch 2015 – învins de Gilles Muller
  • Stockholm 2014 – învins de Tomas Berdych
  • Brisbane 2013 – învins de Lleyton Hewitt

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează