SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Careu în iarbă » S-a decis cine sînt cei patru semifinalişti care vor lupta pentru cele două locuri din finala Wimbledon

Murray a trebuit să se întindă din greu pentru a trece de Verdasco
Murray a trebuit să se întindă din greu pentru a trece de Verdasco

Articol de - Publicat joi, 04 iulie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 03 iulie 2013 21:55

Sfertul de finală cel mai intens trăit de britanici, ieri, a fost cel în care Andy Murray a revenit de la 0-2 la seturi şi l-a învins pe Fernando Verdasco.

Iarba tocită de pe toate terenurile de la Londra spune povestea a nouă zile de tenis. Cea de pe Central şi cea de pe Terenul 1 au văzut multe. Ieri, acolo s-au disputat cele patru sferturi de finală care au dat careul masculin de la această ediţie. Dar meciul cel mai impresionant şi la care s-a strigat cel mai mult a fost cel în care au jucat Andy Murray şi Fernando Verdasco, disputat pe Central.

Scoţianul a fost condus cu 2-0 la seturi, dar a revenit şi s-a impus cu 4-6, 3-6, 6-1, 6-4, 7-5. El îl va întîlni în semifinale pe surprinzătorul Jerzy Janowicz, care se află la prima semifinală de Mare Şlem şi care l-a învins într-un meci emoţional pe Lukas Kubot cu 7-5, 6-4, 6-4. La final, cei doi s-au îmbrăţişat îndelung şi au făcut schimb de tricouri, părăsind împreună Terenul 1.

Victorie cu dureri
Primele două sferturi au început aproape la aceaşi oră şi s-au terminat în sincron. Pe cea mai mare arenă de la All England Club au jucat Juan Martin del Potro şi David Ferrer. Doi jucători cu probleme medicale care au răsărit chiar de la început. Spaniolul a evoluat tot turneul cu infiltraţii din cauza unei probleme la gleznă, iar argentinianul a alunecat pe iarbă în meciul din optimi şi şi-a procurat dureri la genunchiul stîng.

Ca şi cum nu era de ajuns, el a păţit-o din nou chiar la începutul partidei şi a fost nevoit să cheme doctorul. "Am avut dureri mari, am fost aproape să abandonez, dar am primit nişte pastile magice şi am reuşit să duc partida pînă la capăt", a spus Juan Martin. El a fost cel care s-a impus în cele din urmă în meciul grimaselor de durere cu 6-2, 6-4, 7-6 (5).

Del Potro îl va întîlni pentru un loc în finală pe liderul mondial, Novak Djokovici. Sîrbul a avut mici emoţii în meciul cu Tomas Berdych, dar s-a impus scurt în trei seturi cu 7-6 (5), 6-4, 6-3. Nici Djokovici şi nici Del Potro nu au pierdut vreun set în 2013 la Wimbledon. Sîrbul e pentru a cincea oară în penultimul act, în timp ce argentinianul e în faţa unei premiere.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  04 Iulie 2013, 08:20
Postat de dodog pe 04 Iulie 2013, 07:30

dragut articolul, dar daca ne spuneai cind se desfasoara semifinalele...ai uitat, nu-i nimic.

Vineri.

dodog
dodog  •  04 Iulie 2013, 07:30

dragut articolul, dar daca ne spuneai cind se desfasoara semifinalele...ai uitat, nu-i nimic.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează