SPORTURI  »  TENIS  »  ATP MADRID

Carlos Alcaraz, din nou campion la Madrid! » L-a învins pe finalistul-surpriză și i s-a alăturat lui Rafael Nadal în istoria turneului

Carlos Alcaraz Foto Imago
Carlos Alcaraz Foto Imago

Articol de - Publicat duminica, 07 mai 2023 22:31 / Actualizat duminica, 07 mai 2023 22:31

Carlos Alcaraz, 20 de ani, numărul 2 mondial, a cucerit din nou titlul în turneul Masters 1000 de la Madrid, după 6-4, 4-6, 6-3 cu Jan-Lennard Struff, 33 de ani, #65 ATP, în două ore și 25 de minute

Aflat din nou în postura de a-și apăra un titlu dintre cele cucerite anul trecut, Carlos Alcaraz a arătat de la început mai multă emoție, mai mult tremur. Pornea din postura de favorit net în fața lui Jan-Lennard Struff, 33 de ani, locul 65 ATP, prezență surprinzătoare în ultimul act de la Madrid, însă a arătat o versiune a sa mai puțin puțin netedă în drumul spre linia de sosire.

Carlos Alcaraz, tare în fața asaltului german

Într-un prim set care a durat 53 de minute, spaniolul a rezistat cu bine unui real asalt lansat de german. Schimburile lungi de mingi au evidențiat agilitatea și mobilitatea lui Alcaraz, care a izbutit să-l conducă astfel pe Struff spre mai multe greșeli. Un break la 3-3 a fost hotărâtor până la urmă pentru 6-4 în favoarea ibericului.

Adversarul, care disputa abia a doua sa finală din carieră, după Munchen 2021, a arătat că nu are nimic de pierdut. În actul secund a continuat să trimită mingea puternic, autoritar, în timp ce de pe margine antrenorul său, fost jucător și el, Marvin Netuschel, striga și strângea pumnul încontinuu.

După o oră și 40 de minute, scorul era egal la seturi, Jan-Lennard Struff adjudecându-și-l pe al doilea tot cu 6-4. Au fost multe momente în care Alcaraz a fost înghesuit, presat și și-a pierdut un pic luciditatea, mai ales după ce nu a izbutit să convertească niciuna din cele 5 mingi de rebreak la 1-3. Germanul, în schimb, a reușit 11 lovituri câștigătoare și a venit des la fileu.

Carlos Alcaraz, revigorat în setul decisiv

Marele favorit s-a restabilit însă în decisiv, unde a luat avans repede, urcând la 4-1. A închis cu 6-3, producând un ultim game de serviciu alb. S-a lăsat apoi pe spate preț de câteva secunde, pentru ca apoi să se lase îmbrățișat și ciufulit de apropiații săi din lojă.

A explicat la final că adversarul a jucat foarte bine, agresiv, și că i-a fost greu să piardă setul secund. „Mi-am spus să fiu pozitiv, să-mi iau șansele și am reușit”, a declarat Alcaraz.  La festivitatea de premiere, a întrebat în spaniolă, spre public: „Cum suntem? Bine? Atunci putem să începem!”.

În discursul său, la final, și-a felicitat mama, Virginia Garfia, de Ziua Mamei în Spania. I-a mulțumit pentru tot ceea ce i-a dăruit, un mesaj pe care l-a scris și pe camera video.

Alcaraz i s-a alăturat lui Rafael Nadal, singurii jucători din istoria turneului madrilen care și-au apărat titlul. La cei 20 de ani împliniți pe 5 mai, a devenit și cel mai tânăr jucător care izbutit să-și conserve supremația într-un concurs Masters 1000 după același Rafa, care făcea acest lucru în 2005 și 2006 la Monte Carlo.

Pentru mine este ceva special să câștig din nou aici, în țara mea, în fața publicului, familiei și prietenilor mei. E ceva ce nu voi uita niciodată - Carlos Alcaraz

Struff rămâne cu cea mai frumoasă aventură a carierei sale. La 33 de ani, a devenit primul lucky loser ajuns în ultimul act al unui turneu Masters 1000. Și nu a fost intimidat de postura inedită, opunând o rezistență vie adversarului său.

Citește și: 

„Continuăm din acest punct” » Andy Murray a câștigat un challenger pe zgură, primul său titlu după aproape 4 ani
CHALLENGER
„Continuăm din acest punct” » Andy Murray a câștigat un challenger pe zgură, primul său titlu după aproape 4 ani
Sorana Cîrstea, campioană în Catalunya! Victorie dramatică după o finală de 3 seturi și o minge de meci salvată
WTA REUS
Sorana Cîrstea, campioană în Catalunya! Victorie dramatică după o finală de 3 seturi și o minge de meci salvată

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
267890
267890  •  08 Mai 2023, 12:11

Un personaj grețos.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează