SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Carlos Alcaraz, „doborât” la Beijing de marele rival: ibericul, fără reacție în semifinala de cinci stele din China!

Carlos Alcaraz a cedat în fața lui Sinner în semifinala de la Beijing / Sursă foto: Imago Images
Carlos Alcaraz a cedat în fața lui Sinner în semifinala de la Beijing / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 03 octombrie 2023 18:02 / Actualizat marti, 03 octombrie 2023 18:41

Carlos Alcaraz, al doilea jucător al lumii, a fost învins, marți, în semifinalele turneului ATP 500 de la Beijing. Spaniolul în vârstă de 20 de ani a cedat în două seturi în fața lui Jannik Sinner (22 de ani, #7 ATP), scor 6-7 (4), 1-6, după o oră și 57 de minute de joc.

Duelurile dintre Carlos Alcaraz și Jannik Sinner tind să devină „clasicele” circuitului ATP. Cei mai importanți și de succes jucători ai noii generații s-au întâlnit în penultimul act de la Beijing pentru a șasea oară în ultimii doi ani, iar sorți de izbândă a avut, pentru a doua oară la rând, după triumful din primăvară, de la Miami, elevul lui Darren Cahill.

Primul set al semifinalei de la Beijing a respectat scenariul întâlnit în meciurile dintre cei doi: schimburi palpitante, reușite care de care mai spectaculoase de ambele părți și un dramatism care a însuflețit tribunele. 

Carlos Alcaraz, „doborât” la Beijing de marele rival Jannik Sinner

Deznodământul s-a aflat după oră și 13 minute, cu Sinner ieșind victorios dintr-un tie-break jucat la nivel înalt, adjudecat la patru.

Setul doi a curs într-o singură direcție. Alcaraz a avut trei oportunități consecutive de a egala la 2, însă, de la 0-40, Sinner și-a adjudecat game-ul. A făcut 3-1 și nu a mai „clipit” până la final. L-a dominat în totalitate pe iberic și s-a impus cu 6-1.

4-3e acum raportul meciurilor directe Sinner - Alcaraz, cu italianul în avantaj

Triumful reușit în fața lui Alcaraz mai are și o altă însemnătate pentru italian, care va urca, începând de săptămâna viitoare, pe locul 4 în ierarhia masculină. 

Carlos Alcaraz, „doborât” la Beijing de marele rival: ibericul, fără reacție în semifinala de cinci stele din China!
Jannik Sinner și periculoasa sa lovitură de dreapta / Foto Imago

Sinner și Medvedev luptă pentru trofeu la Beijing

În marea finală de la Beijing, Sinner îl va întâlni pe Daniil Medvedev, care a trecut în cealaltă semifinală de Alexander Zverev, scor 6-4 6-3. Va fi o reeditare a ultimului act de la Miami, câștigat de rus în două seturi. 

Ecuația Medvedev” va fi una mult mai complicată pentru jucătorul lui Darren Cahill, care a pierdut toate cele șase întâlniri directe cu Daniil. 

Citește și alte știri din tenis:

Scene teribile la Shanghai » Descalificat după ce a lovit în plin arbitrul! Kyrgios a reacționat: „Oare ce amendă va lua?”

Australian Open 2024 inedit » Organizatorii turneului au făcut anunțul

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează