SPORTURI  »  TENIS  »  ATP MIAMI

Meciul de azi-noapte l-a făcut fericit pe CTP: „Avem o reîncarnare a perechii Federer-Nadal!”

Carlos Alcaraz – Jannik Sinner/ FOTO: Imago
Carlos Alcaraz – Jannik Sinner/ FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 01 aprilie 2023 11:21 / Actualizat sambata, 01 aprilie 2023 12:02

Spaniolul Carlos Alcaraz (1 ATP, 19 ani) a fost învins în semifinalele turneului de la Miami de italianul Jannik Sinner (11 ATP, 21 de ani), scor 7-6(4), 4-6, 2-6. La finalul meciului, Cristian Tudor Popescu i-a comparat pe cei doi cu legendarii Rafael Nadal și Roger Federer.

La capătul unui meci de 3 ore și 3 minute, Sinner a dat peste cap calculele hârtiei și s-a calificat în finală, deși pornea cu șansa a doua. 

Vechea Sorana a scos capul. O reîncarnare
EDITORIAL
Vechea Sorana a scos capul. O reîncarnare

CTP, după meciul Carlos Alcaraz – Jannik Sinner: „Avem o reîncarnare a perechii Federer-Nadal”

În finalul editorialului despre meciul Soranei Cîrstea cu Petra Kvitva, Cristian Tudor Popescu face referire și la semifinala masculină de la Miami, comparându-i pe Alcaraz și Sinner cu doi dintre cei mai mari jucători din istorie, Rafael Nadal și Roger Federer, care împreună au 42 de titluri de Grand Slam.

„După meciul Sinner-Alcaraz de azi-noapte, pot să spun de-a dreptul fericit că avem o reîncarnare a perechii Federer-Nadal pentru anii ce vin!...”, a fost remarca lui Cristian Tudor Popescu.

+3 FOTO

Carlos Alcaraz, învins de Jannik Sinner la Miami

Campion în 2022, Carlos Alcaraz s-a oprit în semifinalele acestei ediții, fiind învins la capătul unui meci extrem de spectaculos, în care ambii jucători s-au întrecut în lovituri de excepție.

Sinner a început meciul mai tare. A condus cu 4-1, dar Alcaraz a revenit. A câștigat 3 game-uri la rând și a restabilit egalitatea. În finalul setului, la 5-5, Alcaraz a făcut un nou break și a servit pentru a câștiga setul. După ce a ratat o minge de set, Sinner a reușit egalarea. În tie-break, spaniolul a jucat mai bine. A cedat doar 4 puncte și a luat primul set cu 7-6(4).

Seria bună a lui Alcaraz a continuat și în primele game-uri din setul secund. A avut 2-0, dar Sinner a reușit să egaleze. În final, de la 4-4, italianul a forțat. A câștigat două game-uri a rând, a luat setul cu 6-4 și a împins meciul în decisiv.

Actul al treilea a început cu un break al lui Sinner. Italianul s-a menținut în avantaj, iar la 4-2 a mai reușit un break. A dus scorul la 5-2 și a închis setul cu 6-2, reușind calificarea în finală.

3-3este raportul meciurilor directe între Carlos Alcaraz și Jannik Sinner

24-16este scorul la „directe” între Rafael Nadal și Roger Federer

Carlos Alcaraz pierde locul 1 ATP

Pentru că nu a repetat rezultatul din 2022, Alcaraz va pierde 640 de puncte în clasamentul ATP. Astfel, va cădea pe locul 2, cu 6.780 de puncte. Lider va redeveni sârbul Novak Djokovic, cu 7.160 de puncte.

De partea cealaltă, Jannik Sinner este pe 8 în clasamentul live, cea mai bună poziție din carieră. Are 3.345 de puncte, iar dacă va câștiga finala va ajunge la 3.745 de puncte și va urca pe locul 6. 

VIDEO Rezumatul meciului Carlos Alcaraz – Jannik Sinner

În finala turneului ATP de la Miami, Jannik Sinner îl va înfrunta pe rusul Daniil Medvedev (27 de ani, 5 ATP). Meciul va avea loc duminică, de la ora 20:00.

Citește și: 

Ce-și reproșează Sorana Cîrstea după eșecul cu Petra Kvitova » 3 game-uri cheie pe care le-ar fi abordat diferit

Informații de ultimă oră din procesul Simonei Halep: „Este ciudat ce se întâmplă. Au refuzat probele”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează