SPORTURI  »  TENIS  »  MASTERS 1000 INDIAN WELLS

VIDEO Carlos Alcaraz, după triumful de la Indian Wells și dificultățile depășite: „Familia, echipa, oamenii apropiați mă întrebau ce se întâmplă cu mine, că nu mai zâmbesc atât de mult ca înainte”

Carlos Alcaraz și echipa după victoria de la Indian Wells 2024 Foto: Imago +9   FOTO
Carlos Alcaraz și echipa după victoria de la Indian Wells 2024 Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 18 martie 2024 15:58 / Actualizat luni, 18 martie 2024 16:31

Numărul 2 mondial, Carlos Alcaraz, și-a apărat titlul de la Indian Wells, învingându-l pe Daniil Medvedev cu 7-6 (5), 6-1 pentru a obține al 13-lea trofeu ATP din carieră și primul de la Wimbledon 2023 încoace. Spaniolul a vorbit apoi despre perioada dificilă prin care a trecut.

Cele nouă luni de secetă s-au încheiat, iar ocupantul locului 2 mondial poate să zâmbească larg din nou. Încă un titlu în dreptul său, unul important, de categoria Masters 1000, în locul în care a triumfat și anul trecut, Indian Wells.

Nu fusese cel mai grozav start de sezon pentru fostul lider mondial, care venea după o jumătate secundă a lui 2023 din care lipsiseră performanțele de vârf.

De ce Badosa e adversara ideală pentru revenirea Simonei Halep » Detalii-cheie înaintea duelului de la Miami
Miami Open
De ce Badosa e adversara ideală pentru revenirea Simonei Halep » Detalii-cheie înaintea duelului de la Miami

Un sfert de finală la Australian Open 2024, învins de Alexander Zverev, semifinale la Buenos Aires, unde a pierdut în fața lui Nicolas Jarry, apoi a fost nevoit să abandoneze din cauza unei accidentări subite la gleznă în primul tur de la Rio de Janeiro.

Traseul de la Indian Wells a fost însă aproape perfect, ca nivel al jocului și dominației pe teren împotriva unor adversari diverși: Arnaldi, Auger-Aliassime, Marozsan, Zverev, Sinner, Medvedev. La final, bilanțul e pozitiv pe mai multe planuri.

Lecția lui Alcaraz: „Poți să întorci lucrurile în favoarea ta”

Cea mai importantă lecție învățată de Alcaraz în acest turneu este aceea că „poți să depășești problemele pe care le ai. Crezând în tine, având o echipă bună alături, muncind mult, poți să întorci lucrurile în favoarea ta”.

10mingi de break a avut Alcaraz în ultimul act de la Indian Wells, reușind să convertească 3

În cele 9 luni de la precedentul titlu al spaniolului, cel de Mare Șlem de la Wimbledon, criticile, evaluările negative la adresa lui și a viitorului său se înmulțiseră. I s-a sugerat, mai voalat sau mai direct, să schimbe antrenorul, echipa cu care lucrează din adolescență.

De aceea, i-a venit greu la conferința de presă de după finală să descrie ce a simțit atunci când meciul s-a încheiat. Iar el era învingătorul.

Carlos Alcaraz Indian Wells 2024 Foto: Imago
Carlos Alcaraz Indian Wells 2024 Foto: Imago
Carlos Alcaraz Indian Wells 2024 Foto: Imago
Carlos Alcaraz Indian Wells 2024 Foto: Imago
Carlos Alcaraz Indian Wells 2024 Foto: Imago
+5 FOTO

„Au fost luni dificile. În ultimele două a fost greu pentru mine să mă regăsesc. Nu mă mai simțeam bine atunci când intram pe teren. Nu mai eram eu. De aceea înseamnă mult că am câștigat acest turneu, nu fiindcă este primul de la Wimbledon încoace.

Nu asta contează pentru mine. Este vorba despre sentimente. Nu-mi pasă dacă înving într-un turneu sau nu. E vorba despre a te bucura de tenis, de a-ți arăta jocul”, a mai spus el.

Carlos Alcaraz: „Nu-mi puteam găsi jocul, stilul”

A vorbit apoi despre perioada dificilă pe care a traversat-o după Wimbledon. „Nu-mi puteam găsi stilul, jocul, totuși am avut un traseu destul de bun în turneele americane. La fel și la Beijing, Shanghai.

La final de an nu am jucat bine, dar îmi plăcea să fiu pe teren. Apoi lucrurile s-au schimbat. Familia, echipa, oamenii apropiați mă întrebau ce se întâmplă cu mine, că nu mai zâmbesc atât de mult ca înainte”, a explicat Alcaraz.

23de lovituri câștigătoare a adunat spaniolul în finala de la Indian Wells față de cele doar 11 ale lui Medvedev

Mai târziu, pe când i se adresase o întrebare despre punctele inventive pe care le-a reușit atât contra lui Sinner, cât și în finala cu Medvedev, în boxe s-a auzit un anunt de urgență.

„Suntem în pericol?”, a reacționat spaniolul râzând. „Încerc să mă concentrez pe întrebare”. Apoi a elaborat că încearcă mereu să realizeze asemenea puncte. „Îmi dau o motivație în plus, de aceea încerc să găsesc lovituri uimitoare. Pentru a continua să progresez și a arăta un tenis bun.

Vreau să am asemenea puncte și pentru oamenii care nu se uită în mod obișnuit la tenis, vreau să-i conving să o facă. Nu știu dacă este vorba despre anticipație, viteză, cred că e o combinație a ambelor, uneori îmi iese destul de bine”, a încheiat Alcaraz. Zâmbind.

Rezumatul finalei de la Indian Wells Carlos Alcaraz - Daniil Medvedev

Citește și:

Iga Swiatek, ce triumf la Indian Wells! Poloneza și-a spulberat adversarele și a bifat borne impresionante
INDIAN WELLS
Iga Swiatek, ce triumf la Indian Wells! Poloneza și-a spulberat adversarele și a bifat borne impresionante
Omul-cheie care a adus-o pe Simona Halep la WTA Miami! Telefonul de urgență: „Nu voiam să asistăm la un masacru”
WTA Miami Open
Omul-cheie care a adus-o pe Simona Halep la WTA Miami! Telefonul de urgență: „Nu voiam să asistăm la un masacru”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează