SPORTURI  »  TENIS  »  JO 2020

Caroline Wozniacki, OUT de la Jocurile Olimpice din 2020 » Decizia de ultim moment care contravine regulamentului ITF

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 februarie 2019 09:28

Caroline Wozniacki (28 de ani, 10 WTA) riscă să nu poată participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.

Wozniacki s-a retras din echipa de Fed Cup a Danemarcei care va înfrunta în acest week-end Polonia. Regulamentul ITF prevede că un jucător de tenis nu poate participa la Jocurile Olimpice dacă în ciclul pre-olimpic, în cazul nostru între 2016 și 2020, nu a participat la cel puțin două dueluri din Fed Cup, respectiv Cupa Davis la masculin.

Din cauza bolii autoimune de care suferă, Wozniacki și-a redus semnificativ numărul turneelor din 2019. În plus, daneza admite că nu e sigură dacă va merge la Tokyo: „Încă nu am luat decizia finală. Este prea departe pentru a lua o decizie. O să fac anunțul când voi fi sigură”.

3apariții are Wozniacki la Jocurile Olimpice. Cea mai bună performanță a fost realizată în 2012, la Londra, când a ajuns până în faza sferturilor de finală

Primii 56 de jucători din clasament care îndeplinesc criteriile participării în Fed Cup și Cupa Davis se califică la Jocurile Olimpice. Celelalte locuri sunt distribuite astfel: două de la Jocurile Pan Americane din 2019, unul de la Cupa Asiei 2018, unul de la Jocurile Africii 2019, cel mai bine clasat jucător din Europa și cel mai bine clasat jucător din Oceania. 

Astfel, Wozniacki primește o șansă în plus, dacă în momentul finalizării listei participanților va fi cea mai bine clasată jucătoare din Europa.

Vezi și:

Simona Halep s-a antrenat la Ostrava pentru meciul cu Cehia din Fed Cup » Ce fotografie a postat + marele atu identificat de Halep

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează