SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Casă, dulce casă! » Horia Tecău a fost primit ieri ca un rege acasă, la Constanţa

Horia Tecău şi copiii de la Academia +3   FOTO
Horia Tecău şi copiii de la Academia "Gheorghe Hagi" (Foto: Telegraf - Constanţa)

Articol de - Publicat marti, 07 februarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 06 februarie 2012 21:27

Plecat în urmă cu un deceniu de la Constanţa să cucerească lumea, Horia Tecău s-a întors ieri acasă. Şi, aşa cum a visat, nu a venit cu mîna goală.

A adus cu el primul trofeu de Grand Slam cucerit de un român după o pauză de 34 de ani. Îmbrăcat elegant, proaspătul cîştigător al probei de dublu mixt de la Australian Open a fost primit ca un rege la baza sportivă de unde s-a lansat către marea performanţă, Tenis Club Idu din staţiunea Mamaia.

Constănţenii i-au pregătit surprize după surprize, făcîndu-l să tremure de emoţie. "Mă aşteptam la o primire deosebită, dar nu mă gîndeam că va fi de o asemenea amploare. Sper să fiu în continuare un ambasador al Constanţei şi al României în lume şi să mai aduc trofee de Grand Slam acasă!", a mărturisit Horia. Înconjurat de cei dragi, familie, prieteni, foşti profesori şi antrenori, dar şi peste 100 de copii, micii tenismeni de la cluburile constănţene, dar şi campionii de la Academia de Fotbal "Gheorghe Hagi", cel mai bun jucător de tenis român al momentului a trăit la cote maxime ceremonia de premiere. A primit trofee, medalii, diplome, un tricou cu numărul 10 şi numele unui alt "Rege", Gheorghe Hagi, dar şi titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului Constanţa. Şi încă o surpriză, una dulce. Două torturi, în formă de rachete, aşa cum îi stă bine unui campion la dublu. Finalul evenimentului a aparţinut autografelor şi fotografiilor, spre deliciul copiilor. "Uite-l pe Horia! Ce aproape sînt de el!", a exclamat unul dintre copii cu zîmbetul pe buze. Azi, Horia pleacă din nou de la Constanţa, ducînd cu el emoţiile unui oraş întreg şi visul de a cuceri noi trofee.

Citește și:

Ce scrie presa din Ungaria după eșecul drastic cu Elveția de la EURO: „Nici măcar Dumnezeu”
Euro 2024
Ce scrie presa din Ungaria după eșecul drastic cu Elveția de la EURO: „Nici măcar Dumnezeu”
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat
Superliga
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat
Sărbătoare la Focșani, dar nu pentru CS Dinamo! Echipa Ministerului de Interne, un nou FAIL în goana după Liga 2! Cunoaștem ultima echipă promovată în liga secundă
Liga 2
Sărbătoare la Focșani, dar nu pentru CS Dinamo! Echipa Ministerului de Interne, un nou FAIL în goana după Liga 2! Cunoaștem ultima echipă promovată în liga secundă

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”

Veste cutremurătoare în a doua zi de Euro: s-a stins la numai 26 de ani, după ce jucase admirabil în Belgia - Muntenegru!


Comentarii (2)
tonciumarin
tonciumarin  •  07 Februarie 2012, 12:28

Suntem mandri de Horia,care a facut , dupa atatia si atatia ani, sa se vorbeasca din nou de ROMANIA in tenisul de cel mai inalt nivel ! In bocca lupo, marinare !

nutifanroger
nutifanroger  •  07 Februarie 2012, 10:18

la un articol despre un campion la tenis sa nu comentati! daca era despre fotbal, gigi, mitica si alti oieri imediat vedeam 100 de comentarii! sa va fie rusine! ne meritam soarta, niciodata nu am stiut sa ne apreciem valorile si in continuare va fi la fel felicitari horia, sa stii ca suntem destul de multi mandri de tine!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează