SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA WUHAN

Căutînd declicul » Simona Halep încearcă să îşi revină după eliminarea de la Wuhan: urmează Beijing

Simona Halep se ceartă, parcă spunîndu-şi că trebuia să trimită mingea în altă direcţie decît cea aleasă // Foto: Guliver/GettyImages
Simona Halep se ceartă, parcă spunîndu-şi că trebuia să trimită mingea în altă direcţie decît cea aleasă // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 24 septembrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 23 septembrie 2014 23:42

Românca, favorită numărul 2 pe tabloul din China, a cedat după aproape două ore de joc la Garbińe Muguruza, 6-2, 2-6, 3-6.

Uneori, jumătăţile nu seamănă. E ceea ce experimentează Simona Halep în acest sezon atît de dens pe care îl parcurge: prima lui parte a adus rezultate remarcabile în serie, cea de-a doua parcă încă nici n-a demarat.

După ce s-a impus la Bucureşti, în iulie, pe zgură, jucătoarea română a intrat în sezonul de hard o dată cu turneul de la Cincinnati, jucînd apoi la New Haven şi US Open.

A reuşit un sfert de finală, cîştigînd în total 4, în cele trei concursuri, meciuri şi pierzînd 3. Pentru circuitul de hard asiatic, a ales doar două competiţii, Wuhan şi Beijing.

Un set bun
Iar ieri, în runda secundă de la Wuhan, după ce avusese primul tur liber, a fost învinsă de Garbińe Muguruza în trei seturi, la capătul unui meci care a început la ora 11:00 locală, fiind primul de pe Terenul Central. Cele două se înfruntau pentru prima dată.

Simona a început bine, dominînd net actul întîi, cu un joc fluent şi cîteva momente de sclipire care au trezit publicul un pic amorţit al dimineţii. 6-2 fără dubii pentru o Halep care a evoluat ca în momentele ei de vîrf din acest sezon.

Două rele
Apoi însă, dintr-o dată, Muguruza s-a trezit şi a schimbat registrul de joc. Mult mai agresivă, cu retururi lungi, deranjante, a început s-o preseze tot mai tare pe româncă. Procentajul la primul serviciu al Simonei a scăzut vertiginos, pînă la 33%, dar şi acolo, şi în decisiv a contat imens eficienţa serviciului al doilea, mai scăzută evident în cazul numărului 2 mondial.

Spaniola, 20 de ani, numărul 22 WTA, a continuat să fie ofensivă, tendinţă reflectată şi în cuantumul loviturilor cîştigătoare, respectiv al greşelilor neforţate.

Iberica a cîştigat cu 6-2, 6-3 seturile 2 şi 3, adăugînd încă o victorie de prestigiu la bilanţul ei de anul acesta, după ce la Roland Garros o eliminase pe Serena Williams, liderul mondial, în turul al 2-lea. Iar Halep, care declarase zilele trecute că "abia aştept să-mi regăsesc încrederea", va trebui să aştepte pînă săptămîna viitoare, la Beijing, turneu de categorie Premier Mandatory.

Poate acolo se va produce declicul atît de căutat şi jumătatea a doua a sezonului va începe să semene, chiar şi pe termen scurt, cu prima.

Poate fi depăşită
Simona îşi va păstra poziţia a doua în clasamentul mondial pentru săptămîna viitoare cu o singură condiţie: ca Maria Şarapova să nu ajungă în finala turneului de la Wuhan (Premier 5, premii de 2,44 milioane de dolari).

Dacă rusoaica va disputa ultimul act, atunci Halep va coborî pe locul al 3-lea. Şarapova va juca astăzi în turul al treilea contra elveţiencei Timea Bacsinszky.

14 înfrîngeri a suferit Simona Halep anul acesta, inclusiv cea de ieri, ea reuşind, în schimb, să cîştige 40 de meciuri

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (31)
msr_ms
msr_ms  •  24 Septembrie 2014, 20:26
Postat de bimbi79 pe 24 Septembrie 2014, 18:51

Sa inteleg, dupa umila ta parere, ca Halep va reveni peste 5 ani ?

dar dupa umila ta parere dupa cat timp a revenit maria sarapova in circuitul wta tinand cont ca-n 2013 n-a jucat mai deloc?dupa 5 ani?inca suntem in 2014 si joacasi chiar foarte bine, nu in 2018 dupa umorul tau fin ...

seby_sebastian
seby_sebastian  •  24 Septembrie 2014, 20:00
Postat de merace pe 24 Septembrie 2014, 14:11

Eu inclin sa cred ca multe jucatoare mari se pastreaza pentru Beijing, mai ales cele care s-au calificat deja ptr.Singapore. La Wuhan se lupta acum jucatoarele care mai au nevoie de puncte ca sa se califice la Singapore.

esti glumet ...radwanska , kvitova, bouchard au nevoie de puncte pentru calificare??neah...au nevoie de puncte sa o depaseasca pe tarancuta machidoanca...

bimbi79
bimbi79  •  24 Septembrie 2014, 18:51
Postat de tardelli pe 24 Septembrie 2014, 11:24

vai de capul tau...Pai topul ala wta pe ce baza e facut ?Pe baza de puncte acumulate pe baza de victorii.Nicio sportiva nu e o masina.Unele se accidenteaza si ies din circuit cu lunile.Altele obosesc fizic si psihic dupa zeci de meciuri in toata lumea.

Sa inteleg, dupa umila ta parere, ca Halep va reveni peste 5 ani ?

Vezi toate comentariile (31)
Comentează
Close