SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Cauzele dezastrului » 4 motive pentru care Halep a cedat în fața anonimei Zhang

Articol de - Publicat marti, 19 ianuarie 2016 14:09

Simona Halep era a doua favorită a turneului de la Australian Open, dar a pierdut fără drept de apel, 4-6, 3-6, în fața chinezoaicei Shuai Zhang, locul 133 WTA.

De-a lungul meciului, Halep a avut o prestație slabă, iar jocul ei nu s-a ridicat la nivelul locului din clasamentul WTA. 

GSP.ro prezintă cele 4 mari erori care au costat-o pe Simona: 

PREA nervoasă

Încă din startul meciului, Simona a părut prea nervoasă pentru momentul jocului. Apoi tensiunea a escaladat, Halep fiind nemulțumită de prestația ei. Halep a fost vizibil afectată de jocul slab, iar momentele de nervozitate, în care își reproșa greșelile făcute, i-au blocat revenirea în meci. 

Halep a fost surprinsă de multe ori de camerele de filmat făcînd gesturi nervoase și lovindu-se cu palma peste picior, fiind deranjată de modul în care decurgea partida.

10
era cota lui Zhang să cîștige. Spre deosebire, Verdasco avea cota 8 să îl învingă pe Rafa Nadal

nu a avut forță

În multe momente ale partidei, Simona a lovit moale mingea și nu i-a pus nici o problemă chinezoaicei. Jocul lui Halep a fost unul lipsit de vlagă și de forță. 

Zhag a putut să își facă jocul și să atace de fiecare cînd a vrut, nefiind deranjată de replica slabă venită din partea româncei. 

În plus, nici deplasarea în teren, unul dintre punctele forte ale Simonei, nu a fost la cele mai înalte cote și a ajuns tîrziu la multe mingi, fapt ce a determinat-o să lovească prost în multe momente.

A lĂsat-o pe adversară să conducă jocul

Pe întrega durată a meciului, Halep nu și-a asumat riscuri, nu a făcut pasul înainte, ca să intre în teren și nu a încercat să lovească decisiv.

Spre deosebire de 2014, cînd era antrenată de Wim Fissette, și începutul lui 2015, jocul Simonei a devenit mai defensiv, ea preferînd să stea mai mult în spatele terenului. Atît în fața lui Zhang, cît și în alte meciuri, Halep nu a mai atacat decisiv, iar în meciul de azi i-a permis chinezoaicei să dicteze punctele.

Inconstantă

Jocul de azi al Simonei se poate caracteriza prin inconstanță. Halep a alternat momentele bune, cu prăbușiri inexplicabile și momente în care nu îi făcea față chinezoaicei.

Zhang a început bine meciul și a condus cu 4-0, dar Halep revenit și urma să servească pentru a face 5-5, dar a pierdut game-ul și Zhang și-a adjudecat setul.

În partea a doua a meciului, Halep a preluat rapid conducerea, făcînd break și conducînd cu 3-1. Simona nu și-a putut păstra avantajul, pierzînd cinci game-uri la rînd și meciul.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (41)
1177068322310799
Popa Nicolae  •  20 Ianuarie 2016, 10:17

Domnilor,tare imi este teama ca Halep este prinsa in jocurile de noroc.Ati vazut ce cota la pariuri avea chinezoaica?10,domnilor.Pacat.

917354354952688
Marian Andrei  •  20 Ianuarie 2016, 02:49
Postat de haideusicfr pe 19 Ianuarie 2016, 21:38

Din pacate e mai mult harnicuta decat valoroasa.Acum a ales sa joace la cateva turnee mici.Se recupereze punctele.Asta e...

prietene nu ee vb de pregatire e vb ca ia e locul 2 mondial si spune ia de colo o bat ca are moralu cazut ai trag 3 revere si ai cobor moralu o bat din psihic .... pacat nu asa se face totu se castiga prin daruinta si prin munca .. nu sa plecam maine sa spunem ca deja am castigat.. pacat simona oricum stiam...

917354354952688
Marian Andrei  •  20 Ianuarie 2016, 02:45
Postat de mobilajucarii pe 20 Ianuarie 2016, 01:03

De unde cunoaste domnul ziarist cauzele "dezastrului" ? A trait cumva langa Simona Halep in ultima vreme ?

poi cum ma nu ee femeia lui ce dreaqu

Vezi toate comentariile (41)
Comentează