SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE SHENZEN

Ce îi aşteaptă pe Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer după succesul de la Shenzen » Mai aproape de Londra!

Pentru Jean-Julien Rojer (stînga) acesta este al 15-lea titlu, iar pentru Horia Tecău al 22-lea
Pentru Jean-Julien Rojer (stînga) acesta este al 15-lea titlu, iar pentru Horia Tecău al 22-lea

Articol de - Publicat luni, 29 septembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 29 septembrie 2014 00:10

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au cîştigat ieri turneul ATP 250 de la Shenzen şi se află pe locul 8 în cursa de calificare la Turneul Campionilor din noiembrie.

În primul an al parteneriatului lor, Tecău şi Rojer au ajuns deja la 6 titluri cucerite împreună. Cel mai recent a venit ieri, la Shenzhen, după o finală cu uriaşii australieni Sam Groth şi Chris Guccione: 6-4, 7-6 (4), în 87 de minute.

Au avut de înfruntat pe durata meciului 7 mingi de break şi au salvat 6, arătînd multă determinare în tie-break-ul actului secund. Cum spunea Horia pentru site-ul ATP după finală, "am jucat contra a doi tipi care servesc tare. A trebuit să avem grijă de game-urile noastre de serviciu şi să sperăm să fructificăm cîteva dintre şansele pe care le puteam obţine. În setul al doilea i-am lăsat un pic să reintre în partidă, de aceea ne bucurăm că am cîştigat tie-break-ul. Un supertie-break ar fi fost periculos".

Românul a vorbit şi despre condiţiile dificile de joc. "E cea ma mare căldură în care am jucat pînă acum în partea aceasta de glob", a spus el, "dar e un semn bun că am putut-o depăşi pe durata săptămînii. Am cucerit titlul, e frumos. Al şaselea al nostru. E o senzaţie pozitivă şi un mod potrivit de a începe seria turneelor din Asia". Cei doi s-au impus în 2014 la Zagreb, Casablanca, Bucureşti, 's-Hertogenbosch, Washington şi Shenzhen, disputînd încă o finală, la Rotterdam.

De asemenea, Horia şi Juls sînt pe locul 8 în cursa pentru calificarea la Turneul Campionilor de la Londra, acolo unde şi-au asigurat deja prezenţa doar două team-uri, fraţii Bryan şi Daniel Nestor/Nenad Zimonjici, cu alte şase locuri la bătaie.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează