SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN 2021

„Nu am mai văzut așa ceva” » Ce l-a frapat pe Dominic Thiem la Emma Răducanu: „A fost minunat”

Articol de GSP - Publicat sambata, 18 septembrie 2021 13:14 / Actualizat sambata, 18 septembrie 2021 14:02

Austriacul Dominic Thiem a elogiat-o pe campioana de la US Open din 2021, Emma Răducanu, cea despre care spune că a bifat „una dintre cele mai mari realizări din sportul feminin”.

Emma Răducanu a devenit prima câștigătoare a unui titlu de Grand Slam, după ce a pornit din calificări, sportiva ocupând în prezent locul 23 în clasamentul WTA.

„Pentru mine aceasta este una dintre cele mai mari realizări în sportul feminin. A fost o călătorie incredibilă, trebuie doar să te uiți la cifre. Nu a pierdut un set în tot turneul. A venit din calificări și nici măcar nu a jucat un tiebreak. Nu am mai văzut așa ceva”, a declarat Dominic Thiem, el însuși campion la US Open, în 2020. 

Emma Răducanu la Met Gala
Emma Răducanu la Met Gala
Emma Răducanu la Met Gala
Emma Răducanu la Met Gala
Naomi Osaka la Met Gala
+26 FOTO

Dominic Thiem: „Modul în care se mișcă a adus-o la un nou nivel”

Thiem spune că felul în care s-a mișcat Emmei Răducanu pe teren la New York nu seamănă cu nimic din ceea ce văzuse până acum în sport.

Sportivul austriac, loc 8 ATP, a evidențiat tehnica și jocul de picioare al lui Răducanu, o adolescentă care a jucat doar în al doilea Marele Șlem.

„Modul în care joacă, tehnica ei, modul în care se mișcă, cumva a adus totul la un nou nivel... a fost minunat să o văd. Poate că este cea mai mare surpriză din toate timpurile”, a adăugat Thiem.

Emma Răducanu are tată român și mamă chinezoaică

Emma Răducanu, 19 ani, s-a născut în Canada, la Toronto, din tată român și mamă chinezoaică. Când avea doar doi ani, familia acesteia s-a mutat din Toronto în UK, acolo unde Emma a primit cetățenie britanică și a făcut primii pași în tenis.

Povestea Emmei Răducanu se aseamănă până într-un punct cu cea a Biancăi Andreescu: canadianca are însă ambii părinți de origine română și, pe deasupra, a și locuit câțiva ani în România. Lucru care nu s-a întâmplat și în cazul Emmei Răducanu. Portretul integral al Emmei Răducanu, aici. 

Emma Răducanu, campioana US Open 2021
Emma Răducanu, campioana US Open 2021
Emma Răducanu, campioana US Open 2021
Emma Răducanu, campioana US Open 2021
Emma Răducanu, campioana US Open 2021
+2 FOTO

Citește și alte știri despre Emma Răducanu:

„Emma Răducanu mi-a trimis o poză pe Instagram” » Simona Halep despre un moment neștiut

Răducanu, Halep și Andreescu, campioane cu ascensiuni diferite » Cum au ajuns în vârful tenisului: doar canadianca și britanica au avut sprijinul federației

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează