SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, SUSPENDATĂ

Ce sumă trebuie să returneze Simona Halep după ce a fost suspendată: „Toate rezultatele din acea perioadă sunt anulate”

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat duminica, 17 septembrie 2023 09:16 / Actualizat duminica, 17 septembrie 2023 09:34

Simona Halep (31 de ani) va trebui să restituie suma câștigată la US Open 2022, turneu la care a fost depistată pozitiv cu roxadustat. Ea a primit o suspendare de 4 ani.

În motivarea deciziei în cazul Simonei se arată că ITIA a cerut anularea tuturor rezultatelor româncei începând cu 8 martie 2022 și până pe 7 octombrie. În acea perioadă, jucătoarea din Constanța a câștigat 1.914.002 dolari și a ridicat trofeul la Rogers Cup, ediție organizată la Toronto. 

Totuși Tribunalul nu a fost de acord, spunând că îi va anula doar rezultatele de la US Open 2022, acesta fiind singurul turneu la care Halep a participat în acea perioadă.

Pompiliu Popescu, fostul medic al naționalei, despre „cazul Halep”: „Uitați-vă la musculatura Simonei și veți înțelege!”
halep, suspendată 4 ani!
Pompiliu Popescu, fostul medic al naționalei, despre „cazul Halep”: „Uitați-vă la musculatura Simonei și veți înțelege!”

Câți bani pierde Simona Halep după ce a fost suspendată

Astfel, din palmaresul Simonei Halep se va șterge prezența la US Open 2023, acolo unde a fost eliminată în turul 1 de Daria Snigur, scor 2-6, 6-0, 4-6. Pentru accederea în turul 1 a Grand Slam-ului american, Simona Halep a primit 80.000 de dolari. Acum, ea va trebui să restituie acea sumă.

„Toate rezultatele obținute de jucător în competițiile care au avut loc în perioada 29 august 2022 - 7 octombrie 2022 sunt anulate, inclusiv trofeele, punctele și banii câștigați”, se arată în decizia Tribunalului.

E o mare nedreptate. Nu m-am dopat niciodată. Totul va ieși la iveală într-o zi. Voi lăsa experții să discute. Sunt foarte dezamăgită! Sunt șocată că un sportiv poate fi judecat doar pe baza unei presupuneri. Toate analizele mele au fost negative. Niciodată nu s-au găsit substanțe interzise, cu excepția datei de 29 august, când s-a găsit în urină o cantitate infimă. Acum voi merge la TAS. O să fac apel la această decizie fără sens! Sper ca adevărul să iasă la iveală. Voi lupta până la capăt. Într-o zi o să dovedesc că sunt nevinovată și că sunt curată.

- Simona Halep

VIDEO Biochimistul Dorel Tocitu analizează la GSP Live cazul Simonei Halep

Citește și: 

Boris Becker vine cu o ipoteză neașteptată despre industria tenisului: „Halep e un sportiv integru! Problema este alta”

Cum a fost privită suspendarea Simonei Halep în presa din Rusia: „Karma?!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (26)
foreverstrong
foreverstrong  •  18 Septembrie 2023, 12:42
Postat de hannah.robinson pe 17 Septembrie 2023, 17:49

Faci parte din aceeași comunitate etnica?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

hannah.robinson
hannah.robinson  •  17 Septembrie 2023, 17:49
Postat de foreverstrong pe 17 Septembrie 2023, 12:21

halep a luat peste 40 de milioane de euro doar din tenis fiind in top 3 all time la bani din tenis. as vrea si eu sa nu pacalesc us open si sa raman la 30 de ani cu peste 40 de milioane de euro. p.s.:nu inteleg ce legatura are asta cu becali si hagi,dar se vede dupa cums crii ca esti de o prostie crunta.

Faci parte din aceeași comunitate etnica?

futhienzbang22
futhienzbang22  •  17 Septembrie 2023, 17:08

ce-mi place limbajul ăsta cu „ a ridicat trofeul”!! sau „ a scris istorie”!!??adică nu „ a făcut istorie”,doar a scris-o!!?? tipic joianițoaia!

Vezi toate comentariile (26)
Comentează