SPORTURI  »  TENIS  »  CEHIA - ROMÂNIA FED CUP

CEHIA - ROMÂNIA FED CUP // Primele reacții din tabăra României după tragerea la sorți: "Nu e ce ne-am dorit!"

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat marti, 24 iulie 2018 14:40

Echipa României de tenis feminin va juca împotriva Cehiei în turul I din Grupa Mondială la Fed Cup, pe 9 și 10 februarie. (Detalii și prezentarea echipelor AICI)

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, a comentat tragerea la sorți și a spus că România trebuie să își ia revanșa după înfrângerea din 2016.

"Din punctul meu de vedere acesta este cel mai puternic adversar. Acum doi ani ele ne-au bătut la Cluj-Napoca și este momentul să ne luăm revanșa. Jucăm cu echipa care a câștigat cinci din ultimele șapte finale Fed Cup și care este din nou în finală. Dacă vrem să câștigăm trofeul, iar fetele noastre și-au propus acest lucru, atunci trebuie să-i învingem pe cei mai buni. Chiar dacă drumul este lung și anevoios până la câștigarea trofeului, consider că aceasta este, de fapt, finala competiției. Presiunea va fi pe ele, pentru că se joacă la ele acasă, iar noi avem în acest moment o echipă foarte valoroasă. Și o avem pe Simona Halep, care e numărul 1 în lume", a declarat George Cosac.

Și Alina Tecșor-Cercel, antrenorul echipei, a vorbit despre meciul contra Cehiei.

"Nu este exact ce ne-am dorit pentru că nu este ușor să joci în pimul tur cu cea mai titrată echipă a ultimului deceniu, mai ales când erau și alte opțiuni, mai accesibile. Avem experiența unei întâlniri recente cu Cehia și știm ce e de făcut.

Noi avem o echipă puternică, și chiar dacă faptul că jucăm în deplasare este o experiență nouă pentru această națională, sper să facem față cu brio. Dacă îți dorești să fii cel mai bun din lume, trebuie să îi învingi pe cei mai buni. În privința faptului că putem avea cinci jucătoare în echipă, mă bucură această deschidere, această schimbare anunțată de ITF, și cred că ne va avantaja și pe noi".

"Din cele patru variante posibile aceasta era singura pe care nu ne-o doream. Întotdeauna îți dorești să joci acasă, când este vorba despre Fed Cup, iar după ultimele evenimente reușite de la Cluj-Napoca ne doream și mai mult să jucăm pe teren propriu. Este rău că jucăm la ele, dar și că lotul lor este foarte puternic. Au jucătoare bune și la simplu, și la dublu. Dar, Cupa Federației este Cupa Federației. Așa cum au câștigat ele la noi acum doi ani, așa putem și noi să câștigăm la ele.

Dacă fetele vor fi sănătoase este clar că avem o șansă bună. Avem atâtea jucătoare între cele mai bune 100 din lume și o avem pe Simona Halep.

În fine, faptul că putem avea cinci jucătoare în echipă este un avantaj pentru națiunile care au multe jucătoare valoroase. Pentru acest meci este un avantaj și pentru noi, dar și pentru Cehia. Poți să alegi mai ușor cea mai bună echipă" Florin Segărceanu, căpitanul-nejucător al echipei de Fed Cup a României:

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează