SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

CEHIA - ROMÂNIA, FED CUP // VIDEO+FOTO » Simona Halep, victorie categorică în fața Katerinei Siniakova! România și Cehia sunt la egalitate după prima zi a confruntării din Fed Cup

Simona Halep // FOTO: Reuters +10   FOTO
Simona Halep // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 februarie 2019 16:52

România și Cehia se află la egalitate după prima zi a confruntării din primul tur al Grupei Mondiale. Simona Halep (3 WTA) a echilibrat situația după victoria reușită în fața Katerinei Siniakova (44 WTA), scor 6-4, 6-0, după doar o oră și 13 minute de joc.  În primul meci, Mihaela Buzărnescu (29 WTA) a pierdut clar în fața Karolinei Pliskova (5 WTA), scor 1-6, 4-6.

  • Echipa care câștigă 3 din cele 5 meciuri se califică în semifinalele Grupei Mondiale.

Simona Halep a reușit să câștige cu emoții primul set. A avut serviciul la 5-2, dar Siniakova a câștigat două game-uri la rând. La 5-4, Halep a jucat mai bine și a închis setul. Simona a jucat mai bine decât Siniakova în acest set, a fost mai agresivă și a servit foarte precis.

Halep a controlat majoritatea punctelor în game-urile de serviciu, iar când a fost la retur a trimis mingea înapoi foarte bine. Mai mult, Simona Halep a avut o deplasare foarte bună pe teren.

Setul secund s-a desfășurat sub dominația totală a Simonei Halep, care a jucat mult mai agresiv decât în primul set, a comis foarte puține erori neforțate și a copleșit-o în totalitate pe Sinakova, impunându-se cu 6-0 după doar 24 minute.

Duminică, Simona Halep se va duela cu Karolina Pliskova, de la ora 14:00, în timp ce Mihaela Buzărnescu va juca împotriva Katerinei Siniakova.

Cehia - România 1-1

livetext Simona Halep - Katerina Siniakova 6-4, 6-0

6-0, Game, Set, Meci Halep: Simona se impune fără emoții și închide setul secund la 0. România și Cehia sunt la egalitate, 1-1, după prima zi din confruntarea din Fed Cup
5-0, Break Halep: Fostul lider mondial e dezlănțuit! Halep etalează un tenis foarte agresiv, nu mai greșește aproape deloc și reuștește încă un break, de data aceasta la 0. Jucătoarea noastră va servi pentru a închide meciul
4-0, Game Halep: Simona Halep se apropie de victorie! Halep reușește un game solid pe propriul serviciu și se distanțează la 4-0
3-0, Breka Halep: Soarta meciului pare decisă în aceste momente. Simona a presat în permanență pe serviciul Siniakovei și a reușit un nou break, la cea de-a doua oportunitate avută.
2-0, Game Halep: Jucătoarea noastră joacă foarte agresiv în acest start de set secund. Halep a întâmpinat un game dificil la retur, dar a gestionat bine situația de la 30-30 și a reușit să închidă game-ul și să se desprindă în manșa secundă
1-0, Break Halep: Start solid de set secund pentru Simona Halep. Românca a jucat excelent la retur și a făcut break la 30
A început setul secund, Katerina Siniakova se află la serviciu!

6-4 SET SIMONA HALEP: Simona Halep a reușit să câștige cu emoții setul. Halep a avut serviciul la 5-2, dar Siniakova a câștigat două game-uri la rând. La 5-4, Halep a jucat mai bine și închis setul. Simona a jucat mai bine decât Siniakova în acest set, a fost mai agresivă și a servit foarte precis. Halep a controlat majoritatea punctelor în game-urile de seriviciu, iar când a fost la retur a trimis mingea înapoi foarte bine. Mai mult, Simona Halep a avut o deplasare foarte bună pe teren.

5-4, Game Siniakova: Cehoaica se apropie la doar un game de Halep. Jocul Katerinei s-a îmbunătățit în finalul setului, jucătoarea reușind lovituri mai bine plasate și găsind unghiuri dificile pentru Simona
5-3, Break Siniakova:
Katerina a revenit în acest game de la 0-40, după două greșeli și o greșeală neforțată a Simonei Halep. La egalitate, Siniakova a forțat și a făcut primul său break
5-2, Break Halep: Simona va servi pentru câștigarea setului după ce a câștigat un game extrem de disputat, pe care Siniakova a fost aproape să-l câștige. Halep nu a renunțat la niciun punct și a reușit să câștige game-ul
4-2, Game Halep:
Simona se menține în avantaj. Halep a făcut încă un game solid, în care nu i-a permis adversarei să controleze punctele
3-2, Game Siniakova:
Meciul are un ritm alert, jucătoarele câștigându-și repede game-urile. Siniakova s-a apropiat de Halep după un game în care a fost agresivă și a forțat venirea la fileu
3-1, Game Halep:
Simona își mărește avantajul. Siniakova a forțat în debutul game-ului, dar Halep a preluat rapid controlul și și-a mărit avantajul 

2-1, Game Siniakova: Cehoaica obține primul game din set. Siniakova a servit bine și a câștigat game-ul la zero
2-0, Game Halep:
Jucătoarea noastră câștigă primul game de serviciu. Românca a servit foarte bine și a controlat schimburile
1-0, Break Halep:
Simona începe bine meciul. A câștigat pe serviciul adversarei după un game de 3 minute și va servbi pentru aș mări avantajul. 

Începe meciul. Katerina Siniakova servește prima

Simona Halep, locul 3 WTA și principala jucătoare a României, va juca împotriva Katerinei Siniakova, locul 44 WTA. Cele două jucătoare s-au duelat de două ori, fiecare câștigând câte un meci.

meciul 1 // Mihaela Buzărnescu - Karolina Pliskova 1-6, 4-6

 

Karolina Pliskova, locul 5 WTA, s-a impus clar primul set. Jocul fost dominat autoritar de Pliskova. Plusul de experiență și-a spus cuvântul, după un prim game echilibrat. Cehoaica a servit foarte puternic, a fost agresivă și a dominat majoritatea schimburilor. De partea cealaltă, Miki Buzărnescu a părut lipsită de idei și cu o viteză în minus față de adversară.

Setul doi a fost mult mai echilibrat. Mihaela a jucat mai bine, a avut mai multă încredere în ea și i-a pus probleme Karolinei Pliskova. Cele două jucătoare au mers cap la cap până la 4-4, când Pliskova a forțat și făcut break-ul. Ulterior, Pliskova a servit și a câștigat meciul.

Desfășurarea meciului:

4-6, GAME, SET MECI KAROLINA PLISKOVA: Pliskova a câștigat meciul și Cehia are 1-0
4-5, Break Pliskova:
Karolina Pliskova a forțat în acest game și  a făcut primul break din set. Cehoaica va servi pentru câștigarea meciului.
4-4, Game Pliskova: Cehoaica egalează din nou. Game-ul a fost unul echilibrat, cu Mihaela reușind să o pună în dificultate pe adversara ei.
4-3, Game Buzărnescu: Mihaela este din nou în avantaj. Buzărnescu are momente de joc foarte bun pe serviciul ei și nu o lasă pe Pliskova să controleze schimburile.
3-3, Game Pliskova:
Karolina egalează rapid. Pliskova continuă să servească foarte puternic, iar Buzărnescu are probleme la retur.
3-2, Game Buzărnescu:
Miki își continuă forma bună. Un nou game câștigat de Buzărnescu, care servește tot mai bine și are lovituri tot mai precise.
2-2, Game Pliskova:
Cele două jucătoare sunt din nou la egalitate după un game bun făcut de cehoaică, în care a servit excelent.
2-1, Game Buzărnescu:
După un game lung, Mihaela revine în avantaj. Acest set pare mai echlibrat decât primul, Buzărnescu reușind să fie mai periculoasă și mai prezentă în schimburi.
1-1, Game Pliskova:
Karolina egalează rapid. Buzărnescu a avut o minge de break, dar Pliskova a anulat-o grație unui serviciu foarte puternic și bine plasat.
1-0, Game Buzărnescu: Mihaela începe bine setul. Românca a servit bine și a reușit să controleze schimburile, câștigând game-ul.

A început setul doi. Mihaela Buzărnescu servește prima.

 

1-6, SET PLISKOVA: Karolina Pliskova a câștigat primul set. Cehoiaca a câștigat cu lejeritatea și acest ultim game. Setul a fost dominat clar de Pliskova. Plusul de experiență și-a spus cuvântul, după un prim game echilibrat. Cehoaica a servit foarte puternic, a fost agresivă și a dominat majoritatea schimburilor. De partea cealaltă, Miki Buzărnescu a părut lipsită de idei, dar și cu o viteză în minus față de adversară.
1-5, Game Buzărnescu: Mihaela a câștigat primul game din set. Jucătoarea noastră a jucat mai dezinvolt și a reușit lovituri mai bune și mai bine plasate
0-5, Game Pliskova:
Karolina este la un game de câștigarea setului. Mihaela nu reușește să se ridice la nivelul adversarei sale, fiind mereu depășită și negăsind soluții pentru a surprinde pe Pliskova. Miki este și mai lentă în deplasare decât Pliskova
0-4, Break Pliskova:
Din nou Karolina câștigă pe seriviciul Mihaelei Buzărnescu. Românca pare depășită în acest set, neavând soluții pentru loviturile puternice ale cehoaicei.
0-3, Game Pliskova:
Karolina continuă să domine debutul setului. Pliskova a avut 40-0, dar Buzărnescu a revenit, egalând. Ulterior, cehoaica a forțat și a câștigat game-ul.
0-2, Break Pliskova:
Cehoaica se distanțează în acest debut de game. Buzărnescu a făcut două greșeli în acest game și i-a permis Karolinei să forțeze.
0-1, Game Pliskova:
Karolina este în avantaj după un game lung, de 11 minute. Ambele jucătoare au făcut multe greșeli și au risipit cu lejeritate multe puncte. Miki a ratat două mingi de break.

A început meciul. Karolina Pliskova servește prima

Întâlniri directe între jucătoarele de la simplu

Mihaela Buzărnescu- Karolina Plsikova 0-2
Mihaela Buzărnescu- Katerina Siniakova 0-0
Simona Halep-Katerina Siniakova 1-1
Simona Halep-Karolina Pliskova 6-2

16-5 este raportul dintre meciurile câștigate și cele pierdute de Simona Halep în Cupa Fed la simplu

2succese are Mihaela Buzărnescu la simplu în Cupa Fed din tot atâtea meciuri jucate

14victorii are în Cupa Fed Karolina Pliskova, dintre care zece la simplu și patru la dublu 

4întâlniri de Cupa Fed a jucat până acum Katerina Siniakova, ea adunând patru victorii și trei înfrângeri începând cu anul 2017 

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (47)
peluza
peluza  •  09 Februarie 2019, 18:15
Postat de Sabin Ellak pe 09 Februarie 2019, 18:08

Karolina Pliskova,victorie categorica in fata Mihaelei Bizarnescu!

Ba, daca juca cu Timea Bobos sigur castiga Miki. Numai ca a jucat impotriva locului 5 mondial.

lapusneanul
lapusneanul  •  09 Februarie 2019, 18:10
Postat de Sabin Ellak pe 09 Februarie 2019, 18:08

Karolina Pliskova,victorie categorica in fata Mihaelei Bizarnescu!

ungure, mai categorica a fost victoria Simonei...sau nu se pune ?:)

103179470776675
Sabin Ellak  •  09 Februarie 2019, 18:08

Karolina Pliskova,victorie categorica in fata Mihaelei Bizarnescu!

Vezi toate comentariile (47)
Comentează