SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Cheers, mate! Simona Halep începe al 23-lea turneu de Mare Șlem al carierei

Articol de - Publicat marti, 19 ianuarie 2016 00:00

Românca a învățat de curînd salutul australienilor de la antrenorul său Darren Cahill, cel cu care este pentru prima oară la un Grand Slam din postura de antrenor personal. Ea o întîlnește azi pe Shuai Zhang, 133 WTA.

Simona prețuiește mult locurile în care a avut succes ca junioară și își dorește să confime și acum. Un fel de validare a ceea ce a devenit. De aceea, dacă ar putea să aleagă și-ar dori să triumfe prima oară la Roland Garros, acolo unde la juniori cîștiga trofeul în 2008.

Și cu Australian Open are o romanță din vremea junioratului. În 2008 ajungea pînă în semifinale. Acolo era învinsă de australianca Jessica Moore. O jucătoare care n-a reușit să facă următorul pas, cel mai sus în ierarhia WTA ea ajungînd pe 132. Putea să fie și povestea Simonei, însă rezultatele ei de acum arată că nu a fost o întîmplare ce a reușit la junioare.

Din cele 64 de jucătoare prezente atunci pe tablou, doar șase se află la această ediție a Australian Open. Cel mai sus pe lista capilor de serie e, bineînțeles, Simona Halep. Celelalte sînt Anastasia Pavliucenkova, Misaki Doi, Bojana Jovanovski, Kristina Mladenovic și Madison Brengle.

Simona joacă la seniori al șaselea Australian Open și debutează azi împotriva chinezoaicei Shuai Zhang, pe care a întîlnit-o o singură dată, în 2012, și pe care a învins-o în două seturi la Indian Wells.

Fără așteptări și ținte declarate direct, a doua jucătoare a lumii are drept peformanță la competiția de la Melbourne atingerea sferturilor de finală în 2014 și 2015.

Programul românilor în a doua zi la Australian Open

* Primele partide încep la ora 02:00, ora României

Simona Halep (2)-Shuai Zhang (Chn)
ora 10:00, pe arena Margaret Court

Irina Begu (29)-Johanna Larsson (Sue)
al treilea meci pe terenul 19

Andreea Mitu-Julia Goerges (Ger)
al doilea meci pe Terenul 19

Alexandra Dulgheru-Storm Sanders (Aus, WC)
al patrulea meci pe Terenul 7

Turneul de la Australian Open este transmis de Eurosport. Meciurile românilor vor putea fi urmărite în "fereastra" de România a canalului, cea care transmite și meciurile din Premier League.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează