SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA SHENZEN

Chin în China » Din 4 românce pe tabloul de simplu de la Shenzhen a rămas doar una

Monica Niculescu nu a făcut față meciului +4   FOTO
Monica Niculescu nu a făcut față meciului

Articol de - Publicat miercuri, 04 ianuarie 2017 00:00

Din 4 românce pe tabloul de simplu de la Shenzhen a rămas doar una, Monica Niculescu și Sorana Cârstea pierzând ieri.

Lumea tenisului oscilează la început de an între Australia și Asia. Peste tot e cald, chiar înăbușitor, iar gurile de aer parcă își măresc prețul de la un minut la altul petrecut pe teren.

La Shenzhen, în China, unde s-au adunat 5 românce pe tablourile de simplu și de dublu, temperatura nu e foarte sus, dar umiditatea, între 60 și 80 la sută, transformă atmosfera într-una dificilă. Iar aceste condiții au deranjat-o rău ieri pe Monica Niculescu. Chiar dacă ea a spus în mai multe rânduri că nu are probleme de adaptare la căldură.

De două ori la doctor

Întâlnind-o pe chinezoaica Qiang Wang, românca, favorită numărul 7, a cedat cu 6-7 (1), 4-6, dar pe parcursul celor două ore și 8 minute de joc a avut de două ori nevoie de timeout medical. Într-una dintre aceste intervenții chiar i s-a dat un inhalator cu un medicament bronhodilatator, pentru a putea respira mai bine și, de asemenea, i s-a măsurat presiunea arterială.

Ceva mai târziu, Niculescu a revenit pe teren alături de Simona Halep, la dublu. Cele două, care au avut o experiență reușită în 2016 la Montreal, ajungând până în finală, n-au putut trece ieri de perechea rusă Natela Dzalamidze-Veronika Kudermetova: 3-6, 3-6 în o oră și 7 minute.

Cunoștințe vechi

Nici Sorana Cârstea n-a avut mai mult succes. În turul secund, ea a înfruntat-o pe favorita numărul 1 și campioana de anul trecut, Agnieszka Radwanska, în fața căreia a cedat însă, 0-6, 3-6, după o oră și 18 minute. "O știu pe Sorana de mult timp, din anii junioratului", a spus poloneza la finalul meciului.

"E diferită situația față de aceea în care întâlnești pe cineva pentru prima dată", a adăugat, referindu-se la emoțiile prin care a trecut pentru a o depăși în primul tur pe chinezoaica Duan Ying Ying.

"În primul set am avut un pic de noroc, altfel ar fi fost un scor total diferit. În momentele importante nu am lăsat să-mi scape șansele. La începutul celui de-al doilea mi-am pierdut puțin concentrarea, dar e bine că am revenit", a făcut Aga rezumatul meciului.

"Clasamentul Soranei a oscilat, dar nu contează locul pe care îl ocupă. Știu că poate juca tenis foarte bun, lovește tare de pe ambele părți. M-am pregătit pentru asta"
Agnieszka Radwanska

Elegantă la party

Simona Halep (foto 3), campioana din 2015 de la Shenzhen, a fost ieri între vedetele de la Players Party, alături de Agnieszka Radwanska și de Johanna Konta. Cele trei au fost invitate pe scenă, au primit distincții din partea organizatorilor și au ținut discursuri.

Astăzi dimineață însă, românca, favorită 2 la turneul chinez, urma să revină pe teren pentru un loc în sferturile de finală. Adversară: tânăra cehoaică în vârstă de 20 de ani Katerina Siniakova, numărul 52 mondial. Cele două nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul WTA.

Victorii la dublu

Tot în turneul de la Shenzhen, dar pe tabloul de dublu, Raluca Olaru și ucraineanca Olga Savciuk au trecut de primul tur. Le-au întâlnit acolo pe chinezoaicele Ying Ying Duan și Qinag Wang, de care au trecut categoric, 6-2, 6-2, după o oră și 2 minute.

Favorită 3, perechea româno-ucraineană revine azi pe teren tot contra unor adversare din China, Chen Liang și Jing Jing Lu. Azi va juca și Irina Begu, alături de Daria Kasatkina, în "sferturile" de la Brisbane, împotriva puternicei perechi Bethanie Mattek-Sands/Sania Mirza (SUA/Ind).

Repede în "sferturi"

Florin Mergea și Dominic Inglot, capi de serie 4 în turneul de la Doha, și-au asigurat prezența în sferturile de finală. Perechea româno-britanică a reușit o victorie clară, 6-2, 6-3, în fața perechii ruse Karen Haceanov/Andrei Kuznețov. Următorii adversari sunt francezii Jeremy Chardy și Fabrice Martin.

Debut împiedicat

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au fost învinși ieri în turul 1 al tabloului de dublu de la Brisbane de favoriții 4, Daniel Nestor și Edouard Roger-Vasselin (Can/Fra), 6-4, 6-4. După un sezon dificil, presărat cu accidentări atât pentru Horia, cât și pentru Juls, cei doi au nevoie de mai multe meciuri pentru a-și regăsi omogenitatea.

Victorie împotriva somnului

Primul meci oficial al lui Rafael Nadal din 2017 a coincis cu o izbândă în primul tur la Brisbane. Spaniolul a trecut clar, 6-3, 6-3, de finalistul din 2012, ucraineanul Aleksandr Dolgopolov.

Sosit în Australia de numai 48 de ore la momentul începerii meciului, Rafa a mărturisit în conferința de presă ținută la 1 noaptea că s-a simțit "distrus" de oboseală.

"La 2 după-amiaza eram în pat", a spus el. "A fost un meci important pentru mine. Nu am avut timp să ajustez, dar cred că am făcut un joc solid, fără prea multe greșeli", a spus el, cerându-și apoi scuze pentru că a căscat în mijlocul frazei!

Revenire așteptată

După 6 luni de pauză, cauzate de o accidentare la genunchi, Roger Federer a disputat primele meciuri la Perth, în Cupa Hopman. El l-a învins pe britanicul Dan Evans, apoi s-a impus și la dublu mixt, alături de Belinda Bencic.

Sosirea sa în Australia a adus un număr-record de spectatori în tribune atât la antrenamente, cât și la meciuri, iar Federer a jucat foarte bine, deplasându-se excelent pe teren. Astăzi, Elveția va întâlni Germania, echipă compusă din Andrea Petkovic și Alexander Zverev.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează