SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Cifrele cuceresc tenisul » Analiza meciurilor devine din ce în ce mai complexă » La ce capitol excelează Simona

Andy Murray e pentru prima oară favorit principal la un turneu de Mare Șlem // FOTO Guliver/GettyImages
Andy Murray e pentru prima oară favorit principal la un turneu de Mare Șlem // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 16 ianuarie 2017 00:00

La Australian Open, care a debutat azi-noapte, analiza jocului e din ce în ce mai complexă. Conform cifrelor, Simona Halep este cea mai rapidă jucătoare din circuit.

Turneul de la Melbourne e unul inovativ, organizatorii australieni fiind mai mereu cu un pas înaintea celorlalți. De data aceasta este vorba despre analiza profundă a jocului de tenis în încercarea de a oferi mai multe cifre jurnaliștilor, dar și fanilor.

Într-un material din New York Times se vorbește despre entitatea din cadrul federației australiene numită Game Insight Group (GIG), responsabilă cu acest studiu. Până acum, ei au oferit publicului o serie de cifre care să furnizeze o perspectivă din interior.

Cifre care nu fuseră aprofundate până acum. Datele adunate se bazează pe cele înregistrate de Hawk Eye doar la meciurile jucate la Australian Open în ultimii trei ani, pe primele șapte terenuri.

Printre lucrurile pe care le-au descoperit analiștii de la GIG sunt:

  • Andy Murray muncește cel mai mult pentru o lovitură, iar Gilles Simon pentru a câștiga un punct, în timp ce la feminin Barbora Strycova este cea care muncește cel mai mult pentru o lovitură, iar Iulia Putințeva pentru un punct
  • Roger Federer și Nick Kyrgios sunt pe locul unu și locul doi în cea ce privește timpul de reacție la retur, înaintea lui Novak Djokovici, care e privit drept cel mai bun la retur, dar e abia al șaptelea în acest clasament
  • Serena Williams, cunoscută pentru agresivitatea sa în joc, este pe ultimele locuri într-un clasament al loviturilor care aterizează foarte aproape de linie
  • Madison Keys are cea mai mare medie la viteza forehand-ului, ea fiind depășită la masculin doar de Tomas Berdych. Pe rever, ea e întrecută doar de fosta jucătoare Na Li. Keys nu participă la Melbourne anul acesta  din cauza unei accidentări la încheietură
  • Simona Halep și Novak Djokovici sunt cei mai rapizi jucători din circuit. Novak se deplasează pe o distanță de trei metri sau mai mult cu o viteză de 36,02 km/h, în timp ce Simona cu 23,04 km/h.

Românca a fost întrebată la conferința de presă de duminică despre acest aspect, că este cea mai rapidă jucătoare din circuit.

"Mi-a spus antrenorul meu. Mă bucur să aud acest lucru. Poate sunt rapidă pentru că nu sunt atât de înaltă. E unul dintre avantajele mele în timpul meciurilor, că pot să mă deplasez foarte repede. Încerc să joc cât mai rapid, câteodată mai fac și pasul înapoi și mă apăr un pic prea mult. Dar eu am în minte să întâlnesc mingea cât mai devreme și să închei punctul cât mai repede", a spus românca.

Simona urma să joace, duminică noaptea, contra lui Shelby Rogers, din SUA, în primul tur la Australian Open.

Top cinci Cele mai rapide jucătoare din circuit

  Jucătoare Viteza de top(km/h) Viteza medie (km/h)
1. Simona Halep 23,04 13,69
2. Carla Suarez Navarro 22,48 13,56
3. Dominika Cibulkova 21,98 13,43
4. Agnieszka Radwanska 21,82 13,79
5. Eugenie Bouchard 21,82 12,95

Programul româncelor în a doua zi de la Melbourne:

Terenul 3, meciul al doilea
Ana Bogdan-Elena Vesnina (Rus, 14)

Terenul 19, ora 02:00
Monica Niculescu-Anna Blinkova (Rus)

*primele meciuri încep la ora 02:00 în fiecare zi. Televizar: Eurosport

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
fibra
fibra  •  16 Ianuarie 2017, 09:52

Exceleaza la capitolul blazare (oricum a castigat mult mai multi bani fata de valoarea pe care o are).

ortega
ortega  •  16 Ianuarie 2017, 09:09

Simona excelează la prostie ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează