SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA MIAMI

Cifrele Simonei Halep » Jucătoarea româncă are un început impresionant de an

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 03 aprilie 2015 00:00

Simona Halep este jucătoarea cu cele mai multe trofee cucerite şi cu cele mai multe victorii în 2015. Românca s-a calificat ieri în a patra semifinală a anului, după ce a învins-o la Miami pe Sloane Stephens cu 6-1, 7-5

În cele trei luni care s-au scurs de la începutul sezonului, Simona Halep pare jucătoarea cea mai în formă. Statistica vine şi ea să sprijine această afirmaţie. Chiar dacă perla de pînă acum a lui 2015, trofeul de la Australian, Open, a fost cucerită de Serena Williams, românca are cele mai multe turnee cîştigate şi cele mai multe victorii.

3 trofee a cîştigat Simona Halep de la începutul anului, la Shenzhen, la Dubai şi la Indian Wells. Dintre jucătoarele care s-au mai impus în turneele din 2015, doar Timea Bacsinszky a reuşit să ridice mai mult de o cupă deasupra capului, ea impunîndu-se la Acapulco, Monterrey.

24 de victorii a strîns Simona Halep pînă la meciul din semifinale de la Miami şi doar două înfrîngeri. Dintre acestea, 14 succese au venit la rînd. Românca are cel mai bun început de an din cariera sa şi este jucătoarea care a adunat cele mai multe victorii.

Cu victoria din meciul cu Stephens, ea a depăşit-o pe Karolina Pliskova, care avea un bilanţ de 23 de succese şi 8 înfrîngeri realizate în opt turnee, în timp ce Simona a ajuns la 24 în cinci competiţii. Podiumul este completat de Timea Bacsinszky, cu 21 de izbînzi şi trei înfrîngeri tot în cinci turnee.

28 de seturi a jucat în acest an Simona Halep, cîştigînd 24. 15 victorii au venit în două runde şi nouă în trei. Înaintea semifinalei de la Miami cu Serena, ea nu pierduse nici o partidă în trei seturi.

1,9 milioane de dolari a strîns din tenis Simona Halep în cele trei luni pe care le-a jucat, premiul cel mai consistent fiind cel de la Indian Wells, de 900.400 de dolari.

2 este locul pe care-l ocupă în clasamentul game-urile cîştigate atunci cînd se află la retur. Înainte de Miami, românca avea un procentaj de 50,2 la sută, fiind întrecută doar de italianca Sara Errani, care avea 52,8 la sută.

5 sferturi de finală a disputat Simona Halep în 2015, pierzînd unul singur, la Australian Open, în faţa Ekaterinei Makarova. Pînă la semifinala cu Serena de azi-noapte de la Miami, românca nu pierduse niciodată în această fază în 2015.

"Cel mai mult vorbesc cu mama"
Simona Halep a apărut într-unul dintre episoadele WTALive Fan Acces în care a vorbit despre ce rol are telefonul în viaţa sa. Realizatorii filmuleţului au pornit de la declaraţia româncei în care spunea că primul lucru pe care-l face dimineaţa este să-şi verifice telefonul.

Au vrut să afle mai multe şi iată ce le-a răspuns ea: "Persoana pe care o sun de cele mai multe ori şi cu care vorbesc cel mai mult este mama, urmează ceilalţi membri ai familiei şi prietenii apropiaţi".

Cea mai utilizată aplicaţie este WhatsApp. Nici înaintea meciurilor ea nu se desparte de telefon pentru că verifică dacă a primit mesaje pe WhatsApp şi ascultă muzică.

"Am jucat cel mai bun tenis al meu"
Simona Halep a cîştigat ieri cel de-al douăzecilea sfert de finală al carierei, învingînd-o la Miami pe Sloane Stephens cu 6-1, 7-5. A treia jucătoare a lumii a luat primul set în 25 de minute, sufocînd-o practic pe americancă.

"Începutul meciului a fost foarte bun pentru mine, în primul set am jucat cel mai bun tenis al meu, am fost foarte agresivă, am întîlnit mingea devreme, iar ea nu a avut timp să joace agesiv. Apoi a schimbat tactica, a lovit mai moale, eu am pierdut ritmul şi de aceea a fost mai dificil, dar sînt bucuroasă că am revenit şi m-am impus în două seturi", a spus Simona.

A fost prima victorie a Simonei în faţa lui Sloane pe hard. Din cele patru întîlniri disputate anterior, americanca se impusese în cele două de pe hard, iar Simona în cele de pe zgură. "Atunci cînd joci cu numărul trei în lume te aştepţi să fie greu. Sînt fericită că la mijlocul setului al doilea am reuşit să revin în meci, să-i pun probleme", a spus Stephens.

Vise de Mare Şlem
Simona Halep a fost întrebată după meciul cu Sloane Stephens din sferturi de finală cît de mîndră este de faptul că este pe locul trei în lume.

"E foarte important, înseamnă foarte multe pentru mine. Atunci cînd Serena e numărul unu e greu să te gîndeşti că poţi să fii tu în locul ei. E o mare campioană, o admir şi am învăţat multe lucruri de la ea. Mereu după ce joc împotriva ei devin mai puternică. A fost în vîrf mulţi ani şi ştie cum să se descurce în fiecare situaţie. Eu sînt doar de un an printre primele jucătoare şi nu e uşor să faci faţă unei astfel de presiuni, dar Serena ştie cum să facă acest lucru", a spus românca.

Ea a fost întrebată şi care sînt obiectivele ei imediate. "Am încredere că mai pot cîştiga şi alte trofee şi să mai urc în clasament, dar sînt fericită de locul pe care mă aflu acum. Visul meu rămîne să cîştig un trofeu de Mare Şlem, nu ştiu dacă voi reuşi, dar ştiu că muncesc intens pentru a-mi îndeplini acest vis".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează