SPORTURI  »  TENIS  »  PORTRET

Cine este Andreea Mitu » Idolii româncei şi ce făcea dacă nu se apuca de tenis

Articol de - Publicat luni, 20 aprilie 2015 11:41

Andreea Mitu a uimit lumea tenisului aseară după ce a reuşit victoria carierei în faţa lui Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, scor 4-6, 6-4, 6-1.

Dar cine este Andreea Mitu? Tînăra jucătoare română de pe locul 103 WTA a ajuns în echipa de Fed Cup pentru întîlnirea cu formaţia Canadei printr-o conjunctură fericită.

Aceasta era doar o variantă de rezervă, dar absenţele Simonei Halep şi Monicăi Niculescu şi accidentarea Soranei Cîrstea au determinat-o pe Alina Tecşor s-o cheme alături de Irina Begu şi Alexandra Dulgheru. De altfel, Mitu nici nu ar fi trebuit să joace aseară, dar numărul 1 al României, Irina Begu, a preferat să se păstreze pentru un potenţial meci de dublu după ce a avut probleme sîmbătă în faţa lui Francoise Abanda.

Îi place hardul

Andreea Mitu, 23 de ani, este o jucătoare atipică pentru România. Deşi a crescut pe zgură, suprafaţa favorită este hardul, iar aseară chiar a demonstrat acest lucru şi în faţa lui Bouchard. De asemenea, ajutată de serviciu şi forehand, românca se descurcă bine şi pe iarbă, iar la Wimbledon a acces pe tabloul principal în sezonul trecut după ce a trecut de 3 tururi de calificare. Aceasta este şi singura prezenţă de pînă acum pe tabloul unui turneu de Mare Şlem pentru Mitu.

Cea mai bună clasare din carieră

Locul 103 ocupat în acest moment de Andreea Mitu este şi cea mai bună clasare din carieră, fiind ajutată şi de rezultatele din ultimele săptămîni. La Charleston a trecut de Varvara Lepchenko, 30 WTA, dar şi de Ajla Tomljankovici, 60 WTA. A fost învinsă categoric apoi de Madison Keys.

Un turneu cîştigat şi o finală în 2015

Obişnuită mai mult cu turneele ITF, Andreea are performanţe decente şi în acest sezon. A ajuns în finală la Sao Paulo într-o competiţie cu 25.000 de dolari premii şi a cîştigat două săptămîni mai tîrziu un alt turneu de acest gen după ce a învins 4 jucătoare din top 200, inclusiv pe Lourdes Dominguez Lino în semifinală şi pe Olivia Rogowska în ultimul act.

Idolii Andreei Mitu

Românca s-a îndrăgostit de tenis în perioada de glorie a Martinei Hingis şi a lui Jennifer Capriati, acestea fiind doar două dintre jucătoarele favorite ale lui Mitu. De asemenea, Jelena Dokici, Patty Schnyder şi surorile Williams sînt alte jucătoare favorite ale Andreei.

Ce ar fi făcut dacă nu se apuca de tenis?

Andreea Mitu este pasionată de drept, aceasta declarînd pentru site-ul WTA că ar fi vrut să devină avocată dacă nu reuşea în tenis.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
1601046103472912
Puiu Adrian Coman  •  25 Aprilie 2015, 02:57

Si o intrebare ! Unde te-ai nascut, si unde ai inceput tenisul de camp ! Imi place cum vorbesti, si cat de natural raspunzi interviurilor... Felicitari !

1601046103472912
Puiu Adrian Coman  •  25 Aprilie 2015, 02:50

Si eu sunt de parere ca ANDREEA are un potential in tenis, poate chiar mai bun decat al Simonei...Doresc mai multe informatii despre ea, de unde provine, ce antrenor are, ce program competitional are in 2015...in fine mai multe date concrete, ci ca atare acest articol trebuie sa aiba o continuare. Mult succes Andreea, si incearca sa dai totul din tine tenisului de camp, macar inca 5-6 ani ! Te misti foarte natural in teren, si ai o buna concentrare, dinamica lovirii mingii e aproape perfecta ! Ai nevoie de jocuri cat mai multe ! Mult succes !

daccian
daccian  •  20 Aprilie 2015, 19:30

Dincolo de iritarile gsp-iste : Bravo, Andreea! Ai incredere in tine si fii tot mai buna!!!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close