SPORTURI  »  TENIS  »  WTA CINCINNATI

Coco Gauff, prima victorie în fața Igăi Swiatek: „Am simțit de cum am intrat în arenă că pot să câștig”

Coco Gauff bucurându-se la finalul partidei FOTO Imago Images
Coco Gauff bucurându-se la finalul partidei FOTO Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 19 august 2023 23:40 / Actualizat duminica, 20 august 2023 00:39

Coco Gauff (19 ani, #5 WTA) a învins-o pentru prima dată pe Iga Swiatek (22 de ani,  #1WTA) din opt partide jucate. Americanca s-a calificat în finala turneului de la Cincinnati, unul de categorie WTA1.000.

Coco Gauff a avut nevoie de opt meciuri în fața Igăi Swiatek pentru a obține prima victorie. Americanca în vârstă de 19 ani s-a impus în fața liderului mondial cu 7-6(2), 3-6, 6-4 în semifinalele turneului de la Cincinnati și s-a calificat pentru întâia oară în finala unei competiții de categorie WTA 1.000.

Înainte de confruntarea din Ohio, Gauff nu câștigase nici măcar un set în partidele cu poloneza. 

„Știam că un meci împotriva ei este mereu complicat, că nu-mi va da niciun cadou. Am luat toate șansele care mi s-au ivit.

În setul al doilea am avut unele gânduri negre, dar mi-am spus că sunt în stare să câștig. 

În decisiv, când eram în momente complicate mi-am repetat că pot să o înving. Când evoluezi împotriva ei trebuie să lași totul pe teren. Am simțit de cum am intrat în arenă că pot să câștig", a explicat Gauff.

Coco Gauff: „Pot să devin mai bună"

Ea a continuat: „Au fost multe voci ale oamenilor care s-au îndoit de capacitatea mea de a juca bine în fața adversarelor de top. Încă mă dezvolt, încă învăț, la fel ca Iga. 

Oamenii trebuie să-și aducă aminte acest lucru. Suntem tinere, mai avem multe lucruri de parcurs, avem o carieră în față. Cred cu adevărat că pot să devin mai bună și asta mă împinge să-mi depășesc limitele"

Americanca a vorbit la conferința de presă și despre idolii săi care sunt surorile Williams și LeBron James.

4 turneeare în palmares Coco Gauff: Washington (2023) Auckland (2023), Parma (2021), Linz (2019)

În finală, Coco o va întâlni pe învingătoarea din partida Karolina Muchova-Aryna Sabalenka. Iga Swiatek a pierdut la Cincinnati, tot în semifinale, la fel ca la Montreal. Poloneza a fost învinsă atunci de Jessica Pegula.

Citește și: 

Alina Rotaru-Kottmann, în finala mondială de la lungime » Românca a realizat anul acesta cel mai bun rezultat al carierei
CAMPIONATE MONDIALE
Alina Rotaru-Kottmann, în finala mondială de la lungime » Românca a realizat anul acesta cel mai bun rezultat al carierei
România, înfrângere în decisiv cu Elveția
CAMPIONATUL EUROPEAN
România, înfrângere în decisiv cu Elveția

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
MaxiP
MaxiP  •  20 August 2023, 13:16

Unele trag la Cincinatti, altele o vor face la New York... Nu cred ca e atat de rau pentru Swiatek ca a pierdut acest meci.

parachioara5
parachioara5  •  20 August 2023, 02:36

Coco eu stiu ca esti cea mai buna din lume ...o sa le invingi pe toate ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează