SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Meciul Simona Halep - Serena Williams, analizat de două legende: „Ca o finală!” » Ce trebuie să facă românca pentru a câștiga

Confruntarea Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) - Serena Williams (39 de ani, 11 WTA), din „sferturile” de la Australian Open 2021, a fost prefațată de Justine Henin și Boris Becker, două nume mari din istoria tenisului.
Confruntarea Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) - Serena Williams (39 de ani, 11 WTA), din „sferturile” de la Australian Open 2021, a fost prefațată de Justine Henin și Boris Becker, două nume mari din istoria tenisului.

Articol de GSP - Publicat luni, 15 februarie 2021 18:09 / Actualizat luni, 15 februarie 2021 19:08

Confruntarea Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) - Serena Williams (39 de ani, 11 WTA), din „sferturile” de la Australian Open 2021, a fost prefațată de Justine Henin și Boris Becker, două nume mari din istoria tenisului.

„Ar putea să fie finala. Sigur, am mai avut un meci între Muguruza și Osaka, iar acesta ar trebui să fie altul de la care mă aștept la multe. În ultimul tur eram convinsă că va fi un meci grozav și între Halep și Swiatek, iar Simona a avut răbdare pentru a fi în poziții tactice corecte. Și-a făcut treaba bine în meciul contra lui Swiatek.

Serena este Serena. Ultimul ei meci, contra lui Sabalenka, a fost dificil, cu momente bune și momente mai puțin bune, dar a fost acolo. A servit bine atunci când a fost nevoie, așa că aceste două jucătoare vor fi la nivel mare, cu siguranță. Ultima oară când cele două au jucat, la Wimbledon, Simona a făcut un meci extraordinar, a fost într-un echilibru complet.

Cred că pentru ambele jucătoare, cheia va fi serviciul. Va fi important, iar Serena are un avantaj la acest aspect, desigur. Simona va trebui să fie la un nivel mare fizic, să joace intens și să găsească pozițiile și echilibrul potrivit între loviturile sale pentru a o pune pe Serena sub presiune, lovind multe mingi, schimbând direcția și ritmul. Știm că Serenei îi place să se simtă confortabil. Este foarte greu să spunem cine este favorită în acest meci – experiența Serenei în fața Simonei este superioară, dar este suficientă experiența? Este greu de spus”, a declarat Justine Henin (38 de ani), câștigătoare a șapte turnee de Mare Șlem - printre care și Australian Open, în 2004 -, pentru Eurosport.

Boris Becker, despre Simona Halep - Serena Williams

„Este un meci mare între două campioane. Evident, Serena caută titlul cu numărul 24. Mi s-a părut că a făcut un meci grozav cu Sabalenka, nu mă așteptam să câștige, ca să fiu sincer. Halep este o luptătoare, o jucătoare de contraatac, are atitudinea de a nu renunța niciodată și a avut o victorie grozavă cu Swiatek în turul patru. Nu știu, pentru mine este un meci 50-50, orice se poate întâmpla.

Am fost foarte impresionat de Serena în acest turneu. Nu o aveam pe lista mea de favorite. Devine tot mai în vârstă, însă se mișcă mai bine ca oricând în ultimii doi ani. Poate că pentru ea presiunea nu-și mai spune cuvântul, poate că acceptă că va veni momentul când nu va mai putea juca și poate că din cauza aceasta joacă mai relaxată și pare să se simtă mai bine”, a spus și Boris Becker (53 de ani), câștigător a 6 turnee de Grand Slam.

Istoricul întâlnirilor dintre Simona Halep și Serena Williams

  • Simona Halep – Serena Williams (Wimbledon 2011 – 6-3, 2-6, 1-6)
  • Simona Halep – Serena Williams (Roma 2013 - 3-6, 0-6)
  • Simona Halep – Serena Williams (Cincinnati 2013 - 0-6, 4-6)
  • Simona Halep – Serena Williams (Singapore, în grupa Turneului Campioanelor 2014 - 6-0, 6-2)
  • Simona Halep – Serena Williams (Singapore, finala Turneului Campioanelor 2014 -3-6, 0-6)
  • Simona Halep – Serena Williams  (Indian Wells, 2015 – abandon Williams)
  • Simona Halep – Serena Williams  (Miami 2015 - 2-6, 6-4, 5-7)
  • Simona Halep – Serena Williams (Cincinnati, 2015 – 3-6, 6-7)
  • Simona Halep – Serena Williams (Indian Wells, 2016 – 4-6, 3-6)
  • Simona Halep – Serena Williams (US Open, 2016, 2-6, 6-4, 3-6)
  • Simona Halep – Serena Williams (Australian Open, 2015 – 1-6, 6-4, 4-6)
  • Simona Halep – Serena Williams (Wimbledon, 2019 – 6-2,6-2)

Citește și alte știri despre meciul Simona Halep - Serena Williams:

Simona Halep vs Serena Williams, provocarea SUPREMĂ! Analiza unei încleștări incredibile la Australian Open

„Crezi că Simona Halep e diferită la Australian Open?” » Ce a răspuns Darren Cahill înainte de meciul cu Serena Williams: „E de la sângele de român”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
johnny2
johnny2  •  15 Februarie 2021, 23:54
Postat de dobrin pe 15 Februarie 2021, 21:53

E greu. Serena e cu acu' in vena la maxim, dopaj cu scutire de la medic.

Bunicuta n-are nici o sansa.

cipinho79
cipinho79  •  15 Februarie 2021, 22:26

daca Simona e sanatoasa si are chef de alergat nu are "baba" nicio sansa dar conditia e s-o plimbe cat de mult poate, schimburi lungi si rabdare ca oricate vene ciuruite are, tot Simona e mai puternica! am vazut-0 cu Sabalenka la un moment dat s-a rasturnat "butoiul" de eram convins ca nu se mai ridica! si totusi a castigat insa mai degraba pe seama precipitarii belorusei, a trimis multe mingi simple in fileu si afara.

dobrin
dobrin  •  15 Februarie 2021, 21:53
Postat de bazinga pe 15 Februarie 2021, 20:17

Va fi interesant, forta bruta impotriva viteza de deplasare pe teren ! Trebuia sa o oboseasca Halep pe Williams si sa o plimbe putin dintr-un colt in altul si o termina rapid ! Daca intra in jocul lui Williams , cu servicii nimicitoare precise si nu reuseste sa returneze nimic, nu are nicio sansa ! Cred totusi ca ca va castiga Halep !

E greu. Serena e cu acu' in vena la maxim, dopaj cu scutire de la medic.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează