SPORTURI  »  TENIS  »  ATP MADRID

Corespondență de la Madrid // Vis de Wimbledon » Cum speră Florin Mergea să joace pe iarba londoneză și noutăți de ultimă oră despre Marius Copil

foto: Guliver/GettyImages
foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 09 mai 2018 17:01

Florin Mergea speră să obțină un wild card alături de Daniel Nestor la turneul londonez, în care a disputat semifinale în 2015

Anul acesta, Florin Mergea a început alături de Nenad Zimonjici, disputând împreună cu campionul sârb trei turnee, Doha, Sydney și Australian Open. A urmat o perioadă în care a jucat mai puțin, accidentările intervenind și modificându-i programul, însă a luat parte la cele două întâlniri de Cupa Davis ale României, contra Luxemburgului și Marocului. Din aprilie, a putut să-și facă un calendar mai ordonat, condiționat însă de căderea în clasament, motiv pentru care a luat parte la turnee challenger sau ATP 250, alături de cehul Roman Jebavy și de Marius Copil. La Madrid însă a primit un wild card împreună cu Daniel Nestor, cu care mai disputase un turneu anul acesta, Marsilia, în februarie.

După înfrângerea din primul tur, Florin descrie ce va face în continuare. "Urmează niște turnee challenger, o să mai am nevoie de meciuri și o să joc cât pot de mult. În curând va veni și cel mic și atunci va trebui să mă opresc, de aceea voi juca cât pot de mult acum, pe vară", a spus el, referindu-se la faptul că soția lui, Daiana, este însărcinată, veste pe care a aflat-o, își amintește foarte clar, la începutul lui februarie, "la Piatra Neamț, joi, la ora 11:42, chiar înainte să coborâm la tragerea la sorți împotriva Luxemburgului". Ajuns pe locul 184 în clasamentul mondial de dublu, campionul de la Madrid 2015 are în minte să revină, așa cum a făcut-o de multe ori în cariera sa.

"E cel mai mare din istorie"

"O să încercăm să primim wild card la Wimbledon. Să vedem...", a dezvăluit el. "Șansele sunt mici, dar având în vedere că Nestor are mai mult de 90 de titluri câștigate, a fost numărul unu atâta vreme, probabil că e ultimul an când mai joacă, ar fi ceva șanse, câteva, dar vom vedea", a spus Mergea. El detaliază în termeni prietenoși colaborarea cu canadianul în vârstă de 45 de ani, fost lider mondial și câștigător a 12 turnee de Mare Șlem la dublu și dublu mixt.

"Ne înțelegem foarte bine. Din punctul meu de vedere, este cel mai mare jucător de dublu din istorie. Frații Bryan, da, au împreună peste 100 de titluri, dar să nu uităm că sunt gemeni și joacă împreună de când sunt mici, deci au un atu extraordinar de mare. Daniel are 91 de titluri cu mai mulți parteneri, între altele are 5 titluri aici, la Madrid", a explicat Florin. "Am avut extrem de multe de învățat de la el, cum am avut și de la Zimonjici, de asta am și ținut să joc cu ei pentru că îi cunosc de atâta vreme, i-am văzut la televizor, i-am urmărit, i-am studiat și să fac echipă cu ei e ceva extraordinar", a încheiat el. 

Fan F1 și Ferrari

Mergea are o pasiune clară pentru mașini și competiții de viteză. Nu scapă nicio cursă din campionatul de Formula 1, în direct, dacă îi permite timpul, sau înregistrată. Și are o echipă favorită: Ferrari. "Sigur o să mă uit la cursă", a spus el, referindu-se la cea de duminică, Marele Premiu al Spaniei de la Barcelona. Weekend-ul e rezervat însă pentru acțiune pe viu.

"O să mă duc la Nurburgring pentru cursa de 24 de ore pentru că următorul challenger e la Heilbronn, e aproape și am zis să mergem. Am mai fost la aceeași cursă acum 3-4 ani și e o experiență extroardinară. N-am ajuns încă la Formula 1, dar să sperăm că dacă voi fi prin Europa, în apropiere, voi merge la Marele Premiu al Austriei", a povestit Florin. Vorbind despre echipa sa preferată, a spus că "pentru Ferrari e mai bine decât în anii trecuți, dar nu știu cum o să se termine. E clar e că e cel mai strâns sezon, era normal ca după 3-4 ani de noua generație de motoare să vină și ceilalți din urmă". 

Își schimbă jocul

Marius Copil a trecut de două tururi de calificări la Madrid, dar s-a oprit în prima rundă a tabloului principal, învins de Jan-Lennard Struff cu 6-4, 6-4. Românul, aflat săptămâna aceasta pe locul 92 ATP, a explicat pentru Gazetă că e într-o zonă de tranziție. "Trec printr-o perioadă în care încerc să-mi schimb jocul, să fiu mai agresiv. Încă nu merge perfect și știu că voi avea unele înfrângeri, dar le accept", a spus el.

"E o provocare pentru mine, încerc să aplic stilul acesta cât mai des. Pe zgură, care este mai lentă, o să fie mai greu, dar nu mă deranjează. Știu că jocul acesta mă va ajuta pe viitor. Abia aștept să am mai multe meciuri, să mă obișnuiesc cu venirea în față, ca să văd unde trebuie să mă poziționez și așa mai departe. Sper să fie bine, până acum sunt mulțumit de această jumătate de an", a adăugat. Despre viața în Top 100, acolo unde a rămas neîntrerupt de un an, de când a intrat, spune că "e mult mai ok așa, pot să-mi fac un program, să aleg turneele la care pot să particip și asta mă ajută foarte mult".

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close