SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Corespondență de la specialistul GSP Roxana Fleșeru, singurul ziarist român acreditat la Wimbledon » Tatuaj cu chipul tatălui!

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 iulie 2015 00:00

Dustin Brown, numărul 102 mondial și învingătorul lui Nadal, a sărbătorit victoria ridicîndu-și tricoul și atingînd tatuajul pe care îl are în partea stîngă, în zona coastelor.

"Este portretul tatălui meu. Am unul și pe perete, acasă, în dormitor", a explicat germanul.

"Întotdeauna mi-am dorit un tatuaj. L-am făcut anul trecut, în aprilie, cred, am avut șansa să merg la un artist mare din Köln. Nu izbutesc să-l văd prea des pe tata, poate doar în extrasezon. Știți, a fost un drum lung pentru mine și pentru familia mea", a explicat Brown, care s-a născut la Celle (Germania), unde a trăit pînă în 1996, cînd s-a mutat în Jamaica.

Tatăl lui, Leroy, e jamaican, mama, Inge, nemțoaică. În 2010, și-a schimbat naționalitatea în germană.

Alte știri de la Wimbledon:

Între dragoste și ură

Eliminat pentru al patrulea an la rînd devreme la Wimbledon, de data aceasta în turul secund, Rafael Nadal spune că îi e greu să descrie relația sa cu iarba.

"Mi-am dorit întotdeauna să joc aici, am făcut-o la juniori în 2002, apoi am revenit ca senior. Știți cum e, cînd iubești ceva, dar în ultimii ani n-ai avut cea mai bună legătură cu respectivul lucru, asta nu înseamnă că nu va rămîne în inima ta. În amintirile tale. Finala din 2008 va fi întotdeauna acolo, a fost probabil unul dintre cele mai importante momente ale carierei mele, am fost acolo, nu?", a detaliat spaniolul.

"Acum am pierdut, dar nu uit că am jucat cinci finale aici. Nu multă lume a reușit asta". El a adăugat că nu va mai rămîne la Londra. "Dacă vrea cineva să stea în casa pe care am închiriat-o, acum e liberă", a glumit Rafa.

Mixaj de relaxare

Nick Kyrgios, 20 de ani, l-a eliminat ieri în turul al 3-lea pe semifinalistul de anul trecut, Milos Raonic, în patru seturi. În 2014, pierduse în "sferturi" în fața canadianului în același număr de acte. Australianul a spus că era pregătit și încrezător chiar dacă s-ar fi ajuns în decisv.

De asemenea, el și-a păstrat ritualul cîștigător: "Am mixat cam o oră. Trebuie să existe și un pic de distracție, nu poate fi totul serios. Cred că e un lucru bun", a argumentat numărul 29 mondial. El îl va întîlni acum pe Richard Gasquet, pe care l-a învins anul trecut în turul secund.

Prea puțin timp de iarbă

Campionul de la Roland Garros, Stan Wawrinka, a trecut ieri în "optimi", după victoria 6-4, 6-3, 6-4 în fața lui Fernando Verdasco. Întrebat de ce pînă acum nu a avut așa de mare succes pe iarbă, elvețianul a explicat că unul dintre motive e acela că sînt foarte puține turnee pe această suprafață.

"Mereu am avut nevoie de timp pentru jocul meu. Sezonul de iarbă e scurt. Dacă ai un meci rău, ești afară de pe tablou și nu mai ai multe ocazii să joci bine. De cîțiva ani însă, mă simt confortabil pe iarbă. La ediția trecută am ajuns în sferturi, a fost un turneu foarte bun".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează