SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA MADRID

Corespondență din Madrid » Cu nervii pe muchie » A patra finală a anului pentru Florin Mergea: cea mai importantă din carieră!

Articol de , - Publicat duminica, 10 mai 2015 00:00

Românul și partenerul său, Rohan Bopanna, au trecut cu 6-7 (4), 6-3, 11-9 de finaliștii de la Roland Garros 2014, Marcel Granollers și Marc Lopez.

La concurență cu semi finala de simplu dintre Rafael Nadal și Tomas Berdych, cea de dublu, așezată pe Arena a doua ca mărime, "Arantxa Sanchez Vicario", a început cu tribuna golașă ca o ramură ce abia intră în primăvară.

Cu cîteva steaguri tricolore punînd culoare suplimentară pe scaunele roșii translucide, cu ceva mai mult sprijin pentru perechea spaniolă, a început un meci care avea să se întindă pe o oră și 40 de minute de suspans și încordare.

S-a mers cu serviciul pînă la 5-5, cînd Granollers și Lopez au smuls un game pe serviciul lui Florin, recuperat însă imediat, pe serviciul lui Marc.

Mereu la limită, cu cei doi spanioli stînd mai mult în spate, agățînd fiecare minge, scoțînd loburi în serie, ca la antrenament, în timp ce de partea cealaltă Bopanna a luat în grijă fileul, iar Mergea s-a luptat să-și regleze loviturile de pe fundul terenului. Granollers și Lopez au capturat tie-break-ul la 4, un prim set care a durat cît întreg meciul perechii româno-indiene din "sferturi"!

Al doilea a început însă cu două break-uri pentru Bopanna și Mergea, care au găsit mai ușor traseele surprinzătoare, voleurile între cei doi adversari, retururile mai agresive. 6-3, pînă la urmă, venea drama pură din supertie-break.

De la 4-1 pentru Florin și Rohan la 7-9, două mingi de meci ale perechii iberice, "Vamos, chicos!" se striga din tribună, indianul a executat chiar o lovitură deși alunecase și căzuse, apoi arbitrul Mohammed Lahyani dictează al doilea avertisment pentru depășirea timpului contra lui Lopez, serviciul secund, punct pierdut și totul se răstoarnă.

În cîteva minute comprimate, e 11-9 pentru Mergea și Bopanna, bucurie pură în fața unei tribune încremenite, în care răsunau doar cîteva aplauze românești.

"Nu-mi dau seama încă!"

Cuvintele ies repede, precipitat, neocultînd însă zîmbetul imens de pe chip. "A fost greu, după cum ne și așteptam. Am fost puțin obosit, am simțit la început, am avut șanse și în primul set, apoi puțin noroc la final...", spune Florin Mergea despre calificarea în prima sa finală Masters 1000.

"Nu-mi dau seama încă de acest rezultat! Au fost cîteva momente în care totul părea împotrivă, fileul era contra, dar ne-am gîndit la noi, la jocul nostru, ne-am dus peste ei și am crezut. E greu contra lor, dau o grămadă de mingi înapoi... Iar publicul nu m-a deranjat, dimpotrivă, mereu mi-a plăcut să joc cu un public care e împotriva mea", a concluzionat românul.

În finala de azi, Mergea și Bopanna îi întîlnesc pe favoriții 5, Marcin Matkowski și Nenad Zimonjici (Pol/Ser), care au trecut cu 6-3, 6-7 (5), 10-7 de Feliciano Lopez și Max Mirnîi (Spa/Blr).

3 finalemai disputase anul acesta Florin Mergea, toate pierdute, Auckland și Montpellier cu Dominic Inglot, Casablanca alături de Rohan Bopanna

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  10 Mai 2015, 10:14

Adversarii din finala sunt cei care i-au eliminat pe Mergea si Inglot in sferturi la Indian Wells acum cateva saptamani. S-a tras la sorti si pentru Roma (turneu de aceeasi categorie la baieti, ATP 1000) si probabil vom avea in turul 2 o noua intalnire Mergea - Tecau, a treia in acest an.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează