SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA MADRID

Corespondență din Madrid » Startul real de zgură » Irina Begu a debutat cu o victorie de încredere în Turneul de la Madrid

Irina Begu este pentru a doua oară în turul al doilea la Madrid din trei participări
Irina Begu este pentru a doua oară în turul al doilea la Madrid din trei participări

Articol de , - Publicat duminica, 03 mai 2015 00:00

Irina Begu a pornit ieri turneul de la Madrid cu o victorie de încredere. A trecut cu 7-6 (6), 6-1 de japoneza Kurumi Nara și e în turul secund.

Lumea intră și iese în pauzele dintre game-uri pe arena " Arantxa Sanchez-Vicario". E sîmbătă, după prînz, și oamenii caută un meci care să-i captiveze.

Un grup ferm a bifat opțiunea, garnisită cu tricouri galbene și cîteva steaguri: în sprijinul Irinei Begu, care își intră mai greu în ritm contra japonezei Kurumi Nara, o jucătoare scundă și agilă, care muncește mult pe teren și nu cedează niciodată, ca un samurai pitic.

Românca atacă, atacă din spate, cu mingile ei puternice, dar greșește deseori. Mai tîrziu, vine și explicația. "Aceste trei terenuri care sînt în interiorul de la Caja sînt diferite de cele exterioare", spune Begu. "Nu am apucat să mă antrenez pe vreunul din ele și de aceea mi-a trebuit un pic de timp ca să intru în meci".

S-a mers cap la cap pînă la 5-5, iar acolo Irina a făcut break-ul, a servit pentru set, a avut o minge de a-l închide la 40-30, dar s-a trezit în tie-break. Curînd, chiar pe muchia tăioasă a pierderii actului, la 6-4 pentru asiatică. Puțin frustrată de răsturnările derutante de scor, ea a zvîcnit pozitiv și nu a mai lăsat nici un punct pînă la 8-6 în jocul decisiv.

Apoi, în ciuda unui start lent în al doilea, cu serviciu cedat, a controlat setul, așezîndu-l iute în contul său, 6-1. "Pe parcursul meciului, lucrurile au început să meargă din ce în ce mai bine pentru mine. Am început, cum spunem noi, să simt mingea, iar tie-break-ul și, mai ales, setul al doilea au venit ca o eliberare", a conchis Begu.

Praga, pe fugă

Irina și-a dorit foarte mult să joace măcar un meci pe zgură înainte de a veni la Madrid, de aceea a ales să meargă la Praga, turneu care a început luni.

"Pînă la urmă, n-a fost o alegere prea bună, dar veneam după Cupa Fed, o lună de turnee pe altă suprafață, a fost și fusul orar, de aceea n-am avut timp deloc să mă antrenez pe zgură", a spus ea.

"Așa că am pierdut repede la Praga, deși asta îmi doream, să joc măcar un pic înainte de începerea turneelor importante. Am stat doar trei zile, nici n-am văzut nimic. Apoi, miercuri după-amiază am ajuns la Madrid și am avut două zile bune de pregătire", a explicat Begu, care e aici cu antrenorul Adrian Cruciat.

Covorul preferat

Victoria de ieri, cu japoneza Nara, e ceea ce Irina consideră începutul ei pe zgură în această perioadă dinainte de Roland Garros. "Îmi doresc o pregătire cît mai bună pentru că zgura e suprafața mea preferată, mereu abia aștept să joc pe ea. Mereu îmi doresc rezultate bune, chiar dacă mai apar și chestiuni neprevăzute. Joci fiecare meci ca să progresezi, ca să fii în formă, iar o victorie e întotdeauna o bucurie", a spus ieri românca.

100% sănătoasă

Begu a depășit cu bine perioada grea din luna februarie, cînd a fost accidentată, o ruptură la mușchii intercostali din partea dreaptă. "A fost dificil. Eram în formă, o formă care s-a pierdut. Am lucrat însă foarte mult din punct de vedere fizic în acele săptămîni tocmai pentru ca, la revenire, zona aceea să fie solidă", explică Irina. "Mă bucur că am trecut, pînă la urmă, ușor peste acea problemă fiindcă o accidentare te poate marca. Iar acum sînt sănătoasă sută la sută".

Susținere peste tot

Oriunde ajung să joace, româncele au sprijin consistent în public. "E ceva ce a luat amploare în ultima vreme", a spus Begu. "Toate fetele sînt susținute în urma rezultatelor pe care le-au obținut, tot mai mulți oameni vin să ne urmărească la turnee, să ne încurajeze, indiferent unde ne aflăm. E un sentiment extrem de plăcut. În Canada, la Cupa Fed, a fost ceva aproape de necrezut. La un moment dat, îi acoperiseră pe localnici. Parcă noi eram acasă. Și asta e foarte important, pentru că publicul te poate ajuta mult, te poate ridica", a încheiat ea.

Își vede adversara

Azi, Irina va fi la meciul dintre Andrea Petkovic și Flavia Pennetta, de unde se va decide adversara ei din turul secund. "Vreau să le văd cum joacă, în ce formă sînt, amîndouă sînt jucătoare puternice, mai ales pe zgură. În funcție de asta, vom stabili apoi tactica", a lămurit ea.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează