SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA MADRID

Corespondenţă din Spania » Trofeul vine la noi » Finală românească în proba de dublu de la Madrid

Articol de , - Publicat duminica, 08 mai 2016 00:00

Horia Tecău și Florin Mergea luptă azi pentru câștigarea turneului de la Madrid alături de partenerii lor Jean-Julien Rojer, respectiv Rohan Bopanna.

Arena "Arantxa Sanchez", a doua ca mărime din Caja Magica, a primit mulți spectatori ieri la prânz. În așteptarea semifinalei dintre Rafael Nadal și Andy Murray, spaniolii s-au delectat cu un meci spectaculos de dublu.

Horia Tecău și Jean Julien Rojer contra celei mai în formă perechi, Nicolas Mahut și Pierre Hugues-Herbert, capi de serie numărul 1. Francezii câștigaseră toate cele trei turnee de Masters 1000 din 2016.  

Românul și olandezul însă au fost de o constanță remarcabilă, reușind un joc bun și impunându-se cu 6-2, 7-6 (3).

"Îi știm destul de bine, știm unde le place să joace și am reușit foarte bine să executăm ce ne-am propus, iar asta a făcut diferența. Nu le-am dat prea multe șanse pe serviciul nostru. Am jucat mult cu primul serviciu. Am returnat mai bine la Mahut pentru că azi nu a avut o zi în care a servit foarte bine, în comparație cu Herbert, care ne-a servit peste tot și cu un procentaj foarte mare la serviciu. Am rămas acolo în meci, chiar dacă nu am reușit să facem break-ul, iar în tie-break diferența a fost făcută de un retur inspirat și de o dublă greșeală", a rezumat Horia Tecău.

Experiență în premieră

Pentru perechea româno-olandeză este prima finală de Masters 1000 pe care o dispută în cei trei ani de când joacă împreună.

"E grozav să fim într-o finală de Masters 1000, a fost o săptămână foarte bună până acum pentru noi. Suntem foarte fericiți, e o senzație specială. Am reușit o victorie prețioasă. Știm că sunt o echipă bună, dar și eu, și Horia, dacă jucăm bine, suntem greu de bătut", a completat Jean Julien Rojer.

În aceeași cutie s-a desfășurat și următoarea semifinală, cea dintre Florin Mergea/Rohan Bopanna și Ivan Dodig/Marcelo Melo. Una mai complicată, cu ploaie, cu răsturnări de situație, cu minge de meci salvată, dar în care până la urma primii s-au impus cu 7-5, 6-7(4), 12-10.

"A fost un meci greu, tot timpul am avut meciuri grele cu ei. L-am tratat cu seriozitate, am jucat fiecare punct. Am avut șanse să încheiem mai repede, dar e bine că am trecut peste ele", a spus Florin.

Pauza din cauza lui Djokovici

În setul al doilea, la 5-5, ploaia a început, iar jucătorii au mers să aștepte la vestiare pentru că Arena 3 și Arena "Arantxa Sanchez" nu pot fi închise în același timp, iar pe cealaltă urma să meargă Novak Djokovici la antrenament.

Când s-au întors, după 30 de minute, Florin și Rohan au reușit să lupte pentru fiecare punct și să se întoarcă în finala de la Madrid. Un turneu pe care l-au câștigat anul trecut. De parte cealaltă a fileului vor fi de data aceasta, Horia Tecău și Jean Julien Rojer.

"Îmi doresc foarte mult să câștig, nu doar pentru că este în fața lui Horia, important e că va fi din nou un câștigător român aici la Madrid. Vreau să-mi apăr titlul pentru că am jucat bine și avem nevoie de puncte pentru Turneul Campionilor", a spus Mergea.

Acum două săptămâni, Horia și Florin câștigau împreună la București, iar acum vor fi din nou adversari. România are de câștigat.

28de trofee are în palmares Horia Tecău

6trofee a câștigat până acum Florin Mergea

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează