SPORTURI  »  TENIS  »  ROMÂNIA-GERMANIA 1-4

Corespondență GSP din Cluj » Ne vedem în 2017! Înfrângerea în fața Germaniei întoarce România în Grupa Mondială II, acolo unde va juca abia anul viitor

Articol de , - Publicat luni, 18 aprilie 2016 00:00

Când ultimul fir de zgură s-a liniștit și luminile s-au stins, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a răsărit o întrebare. Și acum ce?

Pentru echipa de Fed Cup a României anul s-a încheiat.
Un an marcat de două înfrângeri, una în Grupa Mondială în fața Cehiei, în februarie, și una în fața Germaniei în weekend-ul trecut. Ambele s-au jucat la Cluj-Napoca. O întrebare aduce alta. E România o echipă de elită, are loc între primele formații ale lumii?

Răspunsul e oferit chiar de cea care a adus ieri punctul decisiv pentru Germania. Andrea Petkovici a spus: "Cred că și Germania și România merită să fie în Grupa Mondială. A fost o tragere la sorți nefericită aceasta pentru întâlnirea din baraj. Ambele echipe au jucătoare de Top 10 în componență. Vin tot timpul să evolueze pentru țara lor, spre exemplu, Simona a jucat pe jumătate accidentată ca să încerce să dea un punct echipei ei, la noi Angie e câștigătoare de Mare Șlem și totuși a venit la ambele întâlniri din acest an. Toate avem programe încărcate, dar înseamnă mult pentru noi să fim în Cupa Fed, să ne reprezentăm țara". "Sper ca România să revină în Grupa Mondială, dar să nu mai joace cu noi", a încheiat zâmbind Andrea.

Mingile de meci ratate

Zgura din Sala Polivalentă a văzut multe în cele două zile de meciuri, a văzut-o și a simțit-o pe Monica Niculescu transpirând, strigând și ratând două oportunități de meci. Apoi o minge trimisă în out a pus sigiliul pe reîntoarcerea României în Grupa Mondială II.

"Vă dați seama ce atmosferă e în echipă, dar nici nu suntem dărâmați, știm că putem să o luăm din nou de jos, avem mult mai multă experiență, nu putem câștiga tot timpul pentru că acum nu mai întâlnim ca la Budapesta, în Grupa I a zonei Europa/Africa, jucătoare clasate între 100 și 150, acum avem numai adversare bine cotate, chiar din Top 10, și totuși putem să le facem față", a spus Monica după meciul său maraton cu Petkovic.

Întâlnirea cu Germania a consumat multe emoții, nervi, lacrimi, dubii, decizii, întrebări. Ce rămâne este faptul că România o va lua de la capăt în 2017. E o situație nouă. România a mai fost în acest eșalon în 2015, când a întâlnit Spania, la Galați, pe care a învins-o în meciul decisiv, dar atunci era o echipă neînvinsă de doi ani, o echipă în urcare. Acum situația e alta. Fetele se vor prezenta anul viitor, în 2017, având în spate două insuccese. Caracterele puternice se văd în situații dificile. Iar România nu duce lipsă de așa ceva. Altfel nu ajungea între primele opt echipe ale lumii în doi ani.

Adversari posibili

Viitoarea adversară a României din Grupa Mondială II se va alege dintre echipele care au pierdut la fel ca "tricolorele" în barajul pentru Grupa Mondială și dintre învingătoarele din barajul pentru Grupa Mondială II. Astfel că pe lista s-au înscris Australia, Italia și Rusia. Din eșalonul inferior vor veni Ucraina, Taipei, Slovacia și Belgia. În funcție de clasamentul Cupei Fed se vor stabili capii de serie.

Rezultatele Românei de la promovarea din Grupa I, zona Europa/Africa

  • aprilie 2014 baraj Grupa Mondială II România-Serbia 4-1 București

  • februarie 2015 Grupa Mondială II România-Spania 3-2 Galați

  • aprilie 2015 baraj Grupa Mondială Canada-România 2-3 Montreal

  • februarie 2016 Grupa Mondială România-Cehia 2-3 Cluj-Napoca

  • aprilie 2016 baraj Grupa Mondială România-Germania 1-4 Cluj-Napoca

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
rogueknight
rogueknight  •  18 Aprilie 2016, 09:50

Poate vreti sa spuneti Taiwan cu capitala la Taipei.

rogueknight
rogueknight  •  18 Aprilie 2016, 09:45

Unde e tara Taipei? :))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează