SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Crede în şansa ei » Ekaterina Makarova s-a calificat pentru prima oară într-o semifinală de turneu de Mare Şlem

Articol de - Publicat vineri, 05 septembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 04 septembrie 2014 21:17

Rusoaica în vîrstă de 26 de ani o va întîlni în penultimul act pe Serena Williams, cea pe care a învins-o în 2012, în optimile de la Australian Open


Ekaterina Makarova a depăşit bariera sferturilor de finală la New York. Ea jucase în trecut de patru ori în această fază, dar nu reuşise să treacă de ea. A învins-o miercuri seară pe Victoria Azarenka cu 6-4, 6-2. "Înainte nu credeam că pot merge mai departe, în meciul cu Azarenka am fost convinsă că pot avansa", a spus rusoaica. Chiar dacă a mai fost între primele opt jucătoare la cele mai importante turnee, rusoaicei îi place să stea în umbră, nu vrea să fie în centrul atenţiei. Modelul ei în tenis este compatrioata sa Anastasia Mîşkina, campioană la Roland Garros în 2004. "Mergeam la toate meciurile sale de la Moscova şi îmi plăcea să-i fac galerie. Mă mai ajută din cînd în cînd cu cîte un sfat. Mă bucur că şi-a încheiat cariera pentru că nu mi-aş fi dorit să joc împotriva ei", a spus Makarova.

Este singura stîngace din semifinale şi multă lume i-a spus că seamănă cu Steffi Graf. Crede că poate merge pînă la capăt, chiar dacă în semifinale se va duela cu Serena Williams, care a trecut în sferturi de finală de Flavia Pennetta cu 6-3, 6-2. Ekaterina şi Serena s-au mai întîlnit de patru ori pînă acum, cu Makarova reuşind să se impună o singură dată la Australian Open în 2012, în optimi de finală. "E o jucătoare foarte bună, dar am reuşit să o înving o dată", a spus rusoaica. Ea a promis la conferinţa de presă că dacă va cîştiga trofeul va dansa Macarena. În cealaltă semifinală de sîmbătă se înfruntă Caroline Wozniacki şi Shuai Peng.

Coboară pînă pe 24
Victoria Azarenka a pierdut în sferturile de finală şi pentru că anul trecut a jucat finala, ea va cădea din Top 20 ajungînd de pe 17 pe 24. Jucătoarea din Belarus nu a vrut să insiste prea mult asupra subiectului, dar înaintea meciului cu Makarova a suferit o toxiinfecţie alimentară şi nu s-a putut antrena deloc în ziua dinaintea sfertului de finală. "Nu vreau să insist asupra acestei poveşti, vreau să-i dau adversarei mele tot creditul pe care-l merită", a spus Vika.


Halep, doar trei turnee pînă la finalul sezonului
Simona Halep va mai juca doar la trei turnee pînă la finalul lui 2014. A doua jucătoare a lumii va reveni în circuitul profesionist începînd cu 21 septembrie, la turneul Premier 5 de la Wuhan, iar apoi, în săptămîna imediat următoare, va merge la cel de la Beijing (27 septembrie-5 octombrie), care este Premier Mandatory. Românca nu va călători la Moscova pentru a-şi apăra trofeul cucerit anul trecut. Ultima competiţie a anului va fi pentru Halep Turneul Campioanelor (20-26 ocotombrie), de la Singapore.


Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
valah_basist
valah_basist  •  05 Septembrie 2014, 16:20
Postat de axy1 pe 05 Septembrie 2014, 09:41

Katia nu vreau sa te descurajez, dar sa stii ca nu ai nici o sansa, jocurile sunt facute. Versiunea pseudo-feminina a lui Schwarzenegger - Serena W cea umflata cu steroizi si hormoni, a luat pastilutele necesare si va câstiga la pas US Open = open pt. ilegalitati la care oficialii închid ochii, bani sa iasa . . . Concluzia : Asa-i în tenis !

ce dobitoc poti sa fii...

axy1
axy1  •  05 Septembrie 2014, 09:41

Katia nu vreau sa te descurajez, dar sa stii ca nu ai nici o sansa, jocurile sunt facute. Versiunea pseudo-feminina a lui Schwarzenegger - Serena W cea umflata cu steroizi si hormoni, a luat pastilutele necesare si va câstiga la pas US Open = open pt. ilegalitati la care oficialii închid ochii, bani sa iasa . . . Concluzia : Asa-i în tenis !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează