SPORTURI  »  TENIS  »  REACȚIE

„Domnișoara Make face un exercițiu de prostire în față” » CTP o taxează dur pe Sorana Cîrstea, după ce jucătoarea și-a explicat postarea virală la Wimbledon: „I-aș mai pune o întrebare”

Articol de - Publicat joi, 06 iulie 2023 09:22 / Actualizat joi, 06 iulie 2023 09:45

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a avut un mesaj dur la adresa Soranei Cîrstea (33 de ani, 37 WTA), după postarea recentă de pe Instagram care a stârnit reacții virulente în mediul online.

„Faceți bărbații din nou masculini, faceți femeile din nou feminine, faceți copiii din nou inocenți”, a fost mesajul postat, în engleză, de Sorana, pe Instastory. Gestul a făcut vâlvă pe internet, românca fiind criticată și jignită în termeni duri.

După ce Sorana a explicat ce a îndemnat-o să publice acest mesaj, Cristian Tudor Popescu a avut o reacție dură la adresa româncei.

Cristian Tudor Popescu, reacție dură la adresa Soranei Cîrstea: „Face și un exercițiu de prostire în față”

„Domnișoara Make face un exercițiu de prostire în față” » CTP o taxează dur pe Sorana Cîrstea, după ce jucătoarea și-a explicat postarea virală la Wimbledon: „I-aș mai pune o întrebare”

„Domnișoara Make.

După ce a sărit din baie, Sorana Cîrstea face și un exercițiu de prostire în față. Afirmă, la conferința de presă de după victoria remarcabilă asupra Tatianei Maria, că «a fost un mesaj pozitiv, legat de eleganța acestui turneu, de faptul că zâmbesc când văd cât e de frumoasă lumea în tribune, cât de frumoși sunt spectatorii aici și câtă clasă este în acest turneu. Deci, ideea din spatele acestei postări a fost una pozitivă».

Zău? Coțofana care i-a ieșit din gură drăgălașei noastre tenismene s-a ouat pe net așa: «Make men masculine again. Make women feminine again. Make children innocent again». Mai lipsește «Make America great again», nu? Și unde e mesajul pozitiv? Să facem bărbații din nou masculini înseamnă, logic, că ei NU mai sunt masculini. Să facem femeile din nou feminine înseamnă, logic, că ele NU mai sunt feminine. Să facem copiii din nou inocenți înseamnă, logic, că ei NU mai sunt inocenți.

Ce au a face aceste propoziții anti LGBTQ+ tipice dreptei conservatoare cu frumusețea spectatorilor și cu clasa din tribunele de la All England Club? De unde știe Sorana Cîrstea că nu sunt printre ei destui reprezentanți LGBTQ+ – aceștia sunt cumva urâți și declasați, ca semne distinctive?

Și cum să-i facem pe bărbați, femei și copii după vrerea domnișoarei Make – să-i băgăm în spitale psihiatrice, în centre de «reeducare», să-i operăm pe creier, să-i exorcizeze niște preoți? Să li se aplice toate astea Dariei Kasatkina, cu care Sorana s-ar putea întâlni, și tuturor jucătoarelor din circuit care și-au declarat orientarea sexuală diferită de heterosexualitatea trâmbițată de Ion Țiriac jr.? 

Nu putem să trăim alături de ei și de ele, lăsându-i în pace, cum i-a lăsat Dumnezeu? Căci, potrivit Papei Francisc, sunt și ei copiii Lui... 

O întrebare i-aș mai pune talentatei noastre jucătoare: de ce o rodea grija atât de tare să scrie așa ceva în plin Wimbledon, când are a se concentra total asupra tenisului?”, a scris Cristian Tudor Popescu pe contul său de Facebook.

Sorana Cîrstea: „Ideea din spatele acestei postări a fost una foarte pozitivă”

După ce a trecut de Tatjana Maria (35 de ani, 62 WTA) în primul tur la Wimbledon, scor 6-1, 2-6, 6-3, Sorana a subliniat faptul că mesajul a fost unul pozitiv și a explicat ce a inspirat-o să îl posteze.

„A fost un mesaj care a venit după sosirea mea la Wimbledon și a fost un mesaj pozitiv. Ieri am văzut-o pe Prințesa de Wales, Kate, și m-a impresionat extraordinar de mult eleganța ei, eleganța doamnelor de aici, cât de frumos sunt îmbrăcați bărbații, toți la costum, cu cravată, și câtă disciplină au copiii, ce inocență. 

Și totul a venit dintr-o admirație a mea față de acest turneu și de toate lucrurile frumoase pe care le-am văzut aici, care reprezintă acest turneu. 

A fost un mesaj pozitiv care, în general, în ziua de astăzi se poate interpreta oricum, însă mesajul a fost unul pozitiv, legat de eleganța acestui turneu, de faptul că zâmbesc când văd cât de frumoasă e lumea în tribune, cât de frumoși sunt spectatorii aici și câtă clasă este în acest turneu.  De aici a fost inspirația înainte de această postare. Deci, ideea din spatele acestei postări a fost una foarte pozitivă”, a declarat Sorana Cîrstea, potrivit Eurosport.

Sorana Cîrstea va juca azi în turul doi la Wimbledon cu letona Jelena Ostapenko (26 de ani, 17 WTA). Partida va începe în jurul orei 17:30.

Citește și: 

Roger Federer a revenit la Wimbledon » Cum a fost primit pe Terenul Central

Andy Murray se întoarce în timp » „Pot să vă spun cu siguranță un lucru: nu am dansat!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (213)
eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  09 Iulie 2023, 15:41
Postat de Viggobella pe 07 Iulie 2023, 00:02

Era vorba să ne explici ce e masculinitatea. Dar cum bănuiam, vă dați masculi feroce, dar când sunteți întrebați ce vă face masculi, nu sunteți în stare.

Daca trebuie sa intrebi ce e aia masculinitate este evident că nu o ai. Prost te-am lasat si mai prost te-am gasit.

Etele
Etele  •  09 Iulie 2023, 15:38

Ma intreb daca printre acei "frumosi spectatori din tribune" se aflau si Martina Navratilova sau Elton John, ca sa amintesc doar doua persoane dintre alea multe care nu trebuiesc sa fie discriminate. Tocmai Regatul Unit (impreuna cu toate tarile civilizate) si turneul de la Wimbledon promoveaza foarte mult nediscriminarea pe niciuna dintre cele noua caracteristici protejate (una dintre ele fiind orientarea sexuala), iar Sorana tocmai participa la acest Wimbledon si declara ca ea nu este de acord cu aceasta nediscriminare (si ca ea i-ar discrimina, nu , cum alftel ?) Deci, mergi la un turneu care promoveaza niste principii ce tin de drepturile omului, iar tu declari ca nu esti de acord, culmea e ca explici ca declaratia ti-a fost inspirata de "frumusetea" acelor oameni care tocmai promoveaza acele principii cu care tu nu esti de acord....Unde este pozitivul din aceasta declaratie ?

dobrin
dobrin  •  07 Iulie 2023, 14:54
Postat de LaSubiect pe 07 Iulie 2023, 00:14

Dobrin....aici nu discutam despre tine....nu ne interesează plăcerile tale, ca te epilezi sau nu, ca ai avut probleme cu mafia în fuste...etc. Nu discutam despre conduita persoanelor in spațiul public. Poate esti supărat ca nu ai participat la parada pride de la Londra.

Nu stiu ce ai inteles din comentariul meu... "ăsta" e CTP care a promis ca se lasa de comentat tenis daca ia Simona suspendare.

Vezi toate comentariile (213)
Comentează