SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Cristian Tudor Popescu explică greșeala Simonei Halep contra Serenei Williams: „Aproape că aș fi vrut să piardă mai rău, dar măcar să facă asta”

Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages +33   FOTO
Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 16 februarie 2021 12:07 / Actualizat joi, 18 februarie 2021 09:27

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) a fost eliminată în sferturile de finală de la Australian Open 2021 de americanca Serena Williams (39 de ani, 11 WTA), scor 3-6, 3-6.

La finalul meciului, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat partida și a spus că Simona a greșit pentru că nu și-a asumat mai multe riscuri contra multiplei campioane de Grand Slam.

„Serena nu a fost imbatabilă azi, a avut și momente de slăbiciune și rigiditate. În special la mingile joase, când a flexat mai greu genunchii. În schimb, cum i-a săltat mingea Simona, lovitura a venit exploziv și necruțător, în special lovitura de dreapta, din partea Serenei.

Simona nu a ținut seama de asta. A încercat stânga-dreapta, a încercat să țin mingea, dar fără ca la un moment dat să încerce să trimită o minge decisivă. Asta nu am înțeles. De ce Simona nu și-a asumat mai multe riscuri? Aproape că aș fi vrut să piardă mai rău, 6-2, 6-0, dar să o fi văzut la un moment dat că își asumă riscuri, că încearcă să joace mai tăios cu Serena.

Dar, asta e. S-a aflat în fața celei mai mari jucătoare din toate timpurile. De aceea nu m-a întristat această victorie. Regret că nu a făcut mai mult, deși putea, pentru a echilibra jocul”, a declarat CPT la Digi 24.

Citește mai multe știri de la Australian Open: 

FOTO Simona Halep a fost eliminată de la Australian Open! Serena Williams, prea puternică pentru româncă

Serena Williams, primele cuvinte după ce a eliminat-o pe Simona Halep de la Australian Open: „Știam că trebuie să fac cel mai bun meci din turneu”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (36)
risc_mix
risc_mix  •  17 Februarie 2021, 08:56
Postat de branzoi pe 16 Februarie 2021, 16:35

Se poate spune orice despre CTP dar nu ca nu se pricepe la tenis. Este ( a fost) campion national al Romaniei la tenis la diverse categorii de varsta, sub 55 sau sub 60. A fost copil de mingi la celebrul meci Romania SUA in cupa Davis in 1972. Are o victorie in fata lui Ion Tiriac, acum 25-30 de ani, nu mai stiu exact, si de atunci mustaciosul nu poate sa-l inghita. Analizele lui sunt intotdeauna precise si la obiect. Aici chiar are dreptate, daca nu iei sanse in fata Serenei, te farama.

Da de unde stii tu toate astea ma Branzoi? De la Firicel, Celentano sau Giani Orlando? Si de cand unul care a jucat tenis ,,in curtea scolii'' e mare specialist? Pai Claudiu Raducanu a jucat fotbal la nivel inalt nu ca ctp. Si? Poti sa pui baza pe un comentariu al sau. Ca dupa mintea ta si asta e specialist ca a jucat fotbal

162604815642692
Nelu Ghencea  •  17 Februarie 2021, 01:06

Da , aveti dreptate . Consider ca a jucat cu "Frica".

2169653376396000
Eduard-Gabriel Pana  •  17 Februarie 2021, 01:05

de unde ai aceste informatii despre ctp? campion la tenis?poate la el in curte.victorie la tiriac acum 25-30 de ani.vad ca sunteti foarte bine informat, dar cred ca a fost la table.cel mai aproape de tenisul profesionist a fost atunci cand a fost copil de mingii la cupa davis. nu a facut parte din familia tenisului romanesc.branzoi ,te asemeni cu el ...... si nu ai idee de nimic. acum imi pare rau ca te-am bagat in seama dupa asa un comentariu care de fapt il face pe ctp de rusine.

Vezi toate comentariile (36)
Comentează