SPORTURI  »  TENIS  »  ANTRENOR

EXCLUSIV CTP despre vestea colaborării dintre Halep și Mouratoglou: „Este un profesionist rece. Aici ar putea fi o problemă”

Patrick Mouratoglou 
și Serena Williams // foto: Guliver/gettyimages
Patrick Mouratoglou și Serena Williams // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 07 aprilie 2022 15:43 / Actualizat joi, 07 aprilie 2022 17:25

Gazetarul Cristian Tudor Popescu (65 de ani) a comentat pentru GSP.ro vestea momentului din tenisul românesc: Simona Halep (30 de ani, locul 20 WTA) a început o colaborare cu antrenorul Patrick Mouratoglou (51).

CTP, un împătimit al tenisului, se întreabă cum va decurge colaborarea celor doi. Gazetarul a trasat o comparație între Mouratoglou, fostul antrenor al Serenei Williams, și Darren Cahill, antrenorul sub bagheta căruia Simona a avut cea mai bună perioadă a carierei.

Simona Halep și Patrick Muratoglou au făcut marele anunț: „Entuziasmată de un nou capitol”
ANTRENOR
Simona Halep și Patrick Muratoglou au făcut marele anunț: „Entuziasmată de un nou capitol”

CTP, despre colaborarea Simona Halep - Patrick Mouratoglou: „Asta ar putea fi problema”

„E bine că și-a luat antrenor. Mouratoglou e un om serios, are un CV în spate, a antrenat-o pe Serena... Dar nu poate să știe nimeni dacă va merge colaborarea între cei doi. Asta ar putea fi problema.

Mouratoglou, în opinia mea, e un antrenor diferit față de ceilalți pe care i-a avut Simona. Mouratoglou e foarte tehnic. E un calculator. Probabil că are cele mai multe tabele și statistici dintre antrenorii de tenis din circuit și măsoară tot timpul performanțele jucătoarei pe care o antrenează, dar și ale adversarelor. E foarte matematizat.

Prin urmare, el cumva creează un tablou, cu datele pe care le are, trage niște concluzii și impune jucătoarei ce rezultă de acolo. Îi spune cum să joace, pe ce parte sau ce trebuie să îmbunătățească”, a explicat CTP pentru GSP.ro. 

CTP: „Mouratoglou e fundamental diferit față de Cahill, e un profesionist rece”

„Nu știu cum se va adapta Simona cu stilul lui Mouratoglou. Hai să ne uităm la Cahill. El este un antrenor de mobilizare, de psihic. I-a dat mereu încredere Simonei și i-a oferit niște perspective de joc. I-a spus: «uite așa poți să câștigi», iar ea chiar a crezut. Asta e marea artă a lui Cahill.

Mouratoglou e mai puțin un antrenor de psihic, ci e un antrenor foarte tehnic, matematizat. Da, și așa se pot obține rezultate extraordinare.

E fundamental diferit față de Cahill. Mouratoglou e un profesionist rece. E un om al cifrelor. Îi spune jucătoarei exact ce trebuie să facă. Îi face analiza punctelor slabe și a punctelor tari, analiza adeversarei și îi spune ce are de făcut. Dar în privința mobilizării și creării unei stări psihice de încredere și de credință în victorie e diferit de Cahill.

Dar poate că Simona se va adapta. E bine că a fost ideea ei. Înseamnă că a văzut ceva la Mouratoglou care i-a plăcut și a considerat că ar putea s-o ajute. Dar am mai văzut-o pe Simona alegând antrenori și despărțindu-se de ei după o lună sau două”, a adăugat gazetarul. 

Mouratoglou e categoric un profesionist de certă valoare. Simona încă este una dintre cele mai valoroase jucătoare din lume. Există premisele unei colaborări fructuoase. Totul depinde de chimia umană dintre cei doi.

- CTP 

Mai multe știri din tenis: 

Irina Begu e în „optimi” la Charleston » Victorie cu Ajla Tomljanovic

Fostul finalist de la Australian Open și-a anunțat retragerea din tenis: „Corpul meu nu mai e la înălțime”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
bobby_axelrod
bobby_axelrod  •  07 Aprilie 2022, 19:29

Asa facea si Sharapova inainte de retragere schimba antrenorii pe banda rulanta pana a inteles ca la ea e buba.Mai dureaza un pic *** ca ea e mai incapatanata.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

662835230489631
Adi Munteanu  •  07 Aprilie 2022, 18:02
Postat de Adrian Carlo Bonicioli pe 07 Aprilie 2022, 17:57

Cu părere de rău ptr Simona, nu cred ca va mai reveni acolo sus. Cu Muratoglu cu tt. Ea nu mai poate dpdv fizic. Mai bine termina cariera si-si vede de antrenorat, académie etc. Păcălește tenisul și va fi o greutate și mai mare ptr psihicul ei. Îi mulțumim ptr toate momentele frumoase din ultimii ani.

Nici nu cred ca vrea mai sus de primele 10.in 2,3 ani mai poate face 4,5 milioane de dolari. Acolo e miza.

991170994290827
Adrian Carlo Bonicioli  •  07 Aprilie 2022, 17:57

Cu părere de rău ptr Simona, nu cred ca va mai reveni acolo sus. Cu Muratoglu cu tt. Ea nu mai poate dpdv fizic. Mai bine termina cariera si-si vede de antrenorat, académie etc. Păcălește tenisul și va fi o greutate și mai mare ptr psihicul ei. Îi mulțumim ptr toate momentele frumoase din ultimii ani.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează