SPORTURI  »  TENIS  »  WTA SANKT PETERSBURG

CTP, exuberant după victoria Jaquelinei Cristian cu Jelena Ostapenko: „De mult n-am mai tremurat așa!”

Jaqueline Cristian / Sursă foto: @franck_malizia
Jaqueline Cristian / Sursă foto: @franck_malizia

Articol de GSP - Publicat joi, 18 martie 2021 06:52 / Actualizat joi, 18 martie 2021 09:04

Jaqueline Cristian (22 de ani, 160 WTA) e jucătoarea momentului în tenisul feminin românesc. Jucătoarea din România a învins-o pe Jelena Ostapenko (23 de ani, 53 WTA) în optimile de finală de la Sankt Petersburg, scor 6-3, 7-6 (9), obținând cea mai prestigioasă victorie a carierei.

Succesul Jaquelinei Cristian cu Ostapenko i-a atras atenția și gazetarului, scriitorului și comentatorului Cristian Tudor Popescu (64 de ani). Într-o postare scrisă pe pagina sa de Facebook în miez de noapte, CTP a analizat supervictoria Jaquelinei Cristian, căreia îi prevede un viitor strălucit în circuitul feminin. 

CTP, după triumful Jaquelinei Cristian cu Ostapenko: „Cea mai înzestrată pentru performanță dintre tinerele jucătoare ale României!”

„De mult n-am mai tremurat așa! De la victoria asupra Veronikăi Kudermetova, din februarie 2020, în Fed Cup, meci în care a arătat o hotărâre și un «killer instinct» pe care n-aveam cum să le uit, privesc atent ce face Jaqueline Cristian. Și face! 

Ajunsă pe tabloul principal la WTA 500 Sankt Petersburg, pătrunde în sferturile de finală învingând-o prin determinare, curaj și forță de joc pe capul de serie nr. 6, campioana de la Roland Garros, bombardiera Jelena Ostapenko! A fost o încleștare de o tensiune greu suportabilă, în care letona a respins 4 mingi de meci (o dată mușcând cu reverul 1 milimetru din linia de fund!) până când Jackie a plesnit un retur la linie cu dreapta inversă! – 11- 9 în tie-break! 

Antrenată de Andrei Cociașu, Jaqueline a atins un nivel de încredere în sine care poate face din acest turneu «detonatorul» viitorului ei în tenis. Atenție la Jaqueline Cristian, după părerea mea cea mai înzestrată pentru mare performanță dintre tinerele jucătoare ale României!”, a scris Cristian Tudor Popescu pe contul său de Facebook

VIDEO CTP, detalii neștiute despre problemele medicale ale Simonei Halep: „Nu cred că mai este interesată să revină numărul 1”

Citește și alte știri din tenis: 

Victoria carierei pentru Jaqueline Cristian! A învins o fostă câștigătoare de Slam și e în sferturi la Sankt Petersburg

Cristian Tudor Popescu, detalii neștiute despre problemele medicale ale Simonei Halep: „Nu cred că mai este interesată să revină numărul 1”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
347655969058390
Ion Popescu  •  18 Martie 2021, 13:37

Filicitari pentru Cristian si succes mai departe. Tot la ST. Petersburg, Monica Niculescu s-a calificat la dublu intr-o faza superiora si anume in semifinala. Dar GSP inca nu stie.

itu52
itu52  •  18 Martie 2021, 12:28

Poate dă domnul și cade prezicerea oracolului mustăcios „după Simona ...”. Doamne ajută! Ar avea România cu ce să defileze în WTA, sub toate aspectele. Bravo!

mir21
mir21  •  18 Martie 2021, 12:07

Iar stpul asta frate?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează