SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP SUSPENDATĂ

CTP despre suspendarea Simonei Halep: „Carieră încheiată, dacă decizia se menține! Apărarea ei a fost o prostie, ceva catastrofal”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a reacționat după verdictul drastic primit de Simona Halep
Gazetarul Cristian Tudor Popescu a reacționat după verdictul drastic primit de Simona Halep

Articol de - Publicat marti, 12 septembrie 2023 19:11 / Actualizat marti, 12 septembrie 2023 19:34

Gazetarul Cristian Tudor Popescu, un mare pasionat de tenis, a oferit prima reacție după verdictul drastic primit de Simona Halep în cazul de dopaj, o suspendare nemiloasă, de patru ani. 

  • Suspendarea Simonei Halep va expira pe data de 6 octombrie 2026. În acel moment, Halep va fi în vârstă de 35 de ani;
  • Simona Halep are 21 de zile ca termen să facă apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

CTP consideră că, dacă decizia inițială se menține și după apelul de la TAS, cariera Simonei Halep e încheiată

Dacă se menține decizia de patru ani și după verdictul de la Lausanne, e terminală pentru cariera Simonei. Nu văd cum ar mai putea relua [tenisul] după trei ani de suspendare. Și dacă această decizie va fi înjumătățită, tot e rău. 

Simona e puternică, o văd capabilă să încerce să revină (n.r. - dacă suspendarea va fi redusă), dar e extrem de greu. Ar pleca de la zero, ar trebui să joace în turnee ITF, Challenger... Chiar dacă ar putea primi wild-card-uri în turneele WTA, deși acest lucru nu e de la sine înțeles. Moral, Simona este găsită vinovată fără rezerve pentru dopaj. 

Prin această motivare, se înțelege de acolo, din datele din pașaportul biologic, că Simona a făcut asta în mod repetat și premeditat, că a fost conștientă. Dar asta e ceva ce eu nu am să cred până mor. Decizia e dură, dar nu mă surprinde. Mă temeam de această decizie”, a afirmat CTP, la Digi Sport. 

CTP despre suspendarea Simonei Halep: „Carieră încheiată, dacă decizia se menține! Apărarea ei a fost o prostie, ceva catastrofal”
Simona Halep

Cristian Tudor Popescu: „Apărarea Simonei a fost o prostie, ceva catastrofal”

CTP susține că apărarea la care au apelat avocații Simonei Halep a fost una de neînțeles, dar își menține poziția inițială, cea de a nu o învinovăți pe Halep: 

Trebuie să mai spun că apărarea făcută de Simona și avocații ei a fost o prostie. Nu avea cum să conteze o asemenea apărare, a fost ceva catastrofal, de bezna minții... Un supliment alimentar contaminat cu roxadustat? Cum? Roxadustatul e o substanță rară, găsită prin spitale. Ce, e zahăr sau drojdie? 

Asta a fost apărarea avocaților. Ei au pus la punct asemenea abordare în care eu n-am crezut în niciun moment! Deși eu nu cred că a luat ceva intenționat. V-am spus, ce dracului? 

Eu nu sunt Ilie Năstase, nu mă ridic la nivelul de a spune că, dacă era din Statele Unite, pedeapsa ar fi fost mult mai blândă. Nu voi fi niciodată în tabăra acelora care susțin că Simona a fost pedepsită, că România e o țară mică și așa mai departe... 

Sigur că e ceva grav, e ceva ce pune sub îndoială întreaga carieră a Simonei Halep. Eu nu am date să contest ceea ce spun experții. Dar am argumentele mele personale. Am văzut-o pe Simona atâția și atâția ani, cred că am văzut 95% din meciurile jucate de ea în toți acești ani și nu am văzut-o niciodată apelând la un truc, cum sunt atâtea care recurg la tertipuri. 

A fost mereu foarte dreaptă, cinstită. Dar asta nu înseamnă că pot să contest ce scrie acolo. Dar nu vreau să cred (n.r. - în motivarea verdictului), e mai bine să spun așa! Nu înseamnă că mă apuc acum să-i acuz pe cei din tribunalul respectiv de cine știe ce...”. 

CTP despre suspendarea Simonei Halep: „Carieră încheiată, dacă decizia se menține! Apărarea ei a fost o prostie, ceva catastrofal”
Cristian Tudor Popescu a comentat implicațiile suspendării primite de Simona Halep / Sursă foto: GSP

Cristian Tudor Popescu: „Dacă rămâne suspendarea de trei ani, nu cred că mai putem să discutăm...”

Cunosc un singur caz în istoria tenisului, pe Andre Agassi, care a revenit de la locul 217 la locul 1. E extrem de greu să revii în clasament din poziții de a primi wild-card. Într-un scenariu foarte optimist, că [decizia] ar rămâne un singur an după TAS, Simona poate încerca, e puternică. Dar dacă rămân trei ani, nu cred că mai putem să discutăm”, a spus Cristian Tudor Popescu, la emisiunea „Fotbal Club” de la DigiSport.

ITIA a făcut anunțul oficial în cazul Simonei Halep

Dubla campioană de Grand Slam a primit cea mai drastică pedeapsă posibilă, o suspendare de 4 ani din tenis și din orice activitate legată de tenis! Simona poate să facă recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

ITIA a emis astăzi după-amiază comunicatul oficial în care confirmă suspendarea.

ITIA confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe Simona Halep pentru o perioadă de 4 ani, din cauza încălcării Programului Anti-Doping. Dubla campioană de Grand Slam, în vârstă de 31 de ani, a fost găsită vinovată pentru două încălcări separate. Prima, cu substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022. A doua este legată de iregularitățile din pașaportul său biologic.

Tribunalul Independent Sports Resolutions, întrunit pe 28 și 29 iunie 2023 la Londra, a ascultat opiniile specialiștilor și pe cele ale reprezentanților lui Halep. Halep în persoană a prezentat dovezi în fața curții. Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a găsit-o vinovată pe jucătoare pentru încălcarea a două articole:

- prezența roxadustatului în proba de urină colectată pe 29 august 2022 la US Open 
- folosirea unei substanțe sau unei metode interzise pe durata anului 2022, rezultat bazat pe colectarea a 51 de probe de sânge oferite de jucător prin programul antidoping.

Tribunalul a transmis că nu există niciun motiv să pună sub îndoială concluzia unanimă la care au ajuns cei 3 experți. Concluzia a fost că „cel mai probabil dopajul” este explicația pentru iregularitățile găsite în cazul lui Halep.

Tribunalul a ascultat argumentul Simonei Halep, că un supliment ar fi fost contaminat, dar asta nu ar fi putut determina volumul de roxadustat prezent în proba pozitivă 

- Comunicatul ITIA

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

EXCLUSIV „E un fel de răzbunare” » Variantă-ȘOC înaintată de un apropiat de-ai Simonei Halep: „Au vrut să dea un exemplu?”

Ilie Năstase pentru GSP, după suspendarea pe 4 ani a Simonei Halep: „Dacă era americancă, nu avea parte de acest tratament. Drastic!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (40)
CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  13 Septembrie 2023, 12:11
Postat de vraca56 pe 13 Septembrie 2023, 08:38

iata un articol al lui CTP ce merita citit pina la capat. Este argumentativ si pe linga asta descoperi și omenia din sufletul acestui jurnalist. Are o gura mare și nesmerita în multe ocazii și nu mai intru în amănunte ce și cum. Eu cred ca CTP știe și mai multe dar nu le poate spune pentru ca o incriminează și mai mult pe a lui Halep. Ce este interesant este ca toate mutilabile făcute de Halep pentru tenis arătau nu atit devotamentul cit fanatismul de a ajunge acolo sus. Cu cit trec ea timpul cu atit era instabile psihic. Fără o cultura o educație s-a văzut cum Sharapova o domina psihic. A început sa dea în bălării cind urla la banca de antrenori pentru ca nu aplaudau la mingile ei reușite. A dat afara totul ce tine de România cind a trecut sub grec . Nici Darin nu a fost ok pentru ca nu venea mereu la meciurile ei . ERa interesat de urcarea ei apoi plecarea și trecerea pe alți jucatori în creștere. Raminea cu reușitele și nu dorea sa se compromită în timp. Faptul ca soția grecului a amenințat ca se va răzbună la auzul unei relații mai mult decit de antrenor și antrenata este clar. Și venea după luarea unei casnicii din pricina ei. Și asta scotea în evidenta fanatismul iar căsătoria era ceva de forma. Toate astea contează în concluziile despre ea Putea sa se retragă după WImblindeon avind locul unu mondial și un Grand șlem luat. Se retrăgea în glorie. Însă c e a urmat era c hinuinta de a ajunge prima în lume și un alt Grand șlam. Fanatistimul se plătește. Și premiile? hmmmm

Nu prea este argumentativ articolul CTP-ului. De ce spune că Roxadustatul e o substanță rară din moment ce apărarea Halepei zice ca se găsește din belșug în China? Mai mult, apărarea Simonei a găsit Roxadustat la analiza suplimentului alimentar respectiv.

vraca56
vraca56  •  13 Septembrie 2023, 08:38

iata un articol al lui CTP ce merita citit pina la capat. Este argumentativ si pe linga asta descoperi și omenia din sufletul acestui jurnalist. Are o gura mare și nesmerita în multe ocazii și nu mai intru în amănunte ce și cum. Eu cred ca CTP știe și mai multe dar nu le poate spune pentru ca o incriminează și mai mult pe a lui Halep. Ce este interesant este ca toate mutilabile făcute de Halep pentru tenis arătau nu atit devotamentul cit fanatismul de a ajunge acolo sus. Cu cit trec ea timpul cu atit era instabile psihic. Fără o cultura o educație s-a văzut cum Sharapova o domina psihic. A început sa dea în bălării cind urla la banca de antrenori pentru ca nu aplaudau la mingile ei reușite. A dat afara totul ce tine de România cind a trecut sub grec . Nici Darin nu a fost ok pentru ca nu venea mereu la meciurile ei . ERa interesat de urcarea ei apoi plecarea și trecerea pe alți jucatori în creștere. Raminea cu reușitele și nu dorea sa se compromită în timp. Faptul ca soția grecului a amenințat ca se va răzbună la auzul unei relații mai mult decit de antrenor și antrenata este clar. Și venea după luarea unei casnicii din pricina ei. Și asta scotea în evidenta fanatismul iar căsătoria era ceva de forma. Toate astea contează în concluziile despre ea Putea sa se retragă după WImblindeon avind locul unu mondial și un Grand șlem luat. Se retrăgea în glorie. Însă c e a urmat era c hinuinta de a ajunge prima în lume și un alt Grand șlam. Fanatistimul se plătește. Și premiile? hmmmm

CD62
CD62  •  13 Septembrie 2023, 00:07
Postat de Haha1989 pe 12 Septembrie 2023, 22:07

Nu înțeleg un lucru, dacă și pașaportul ei de sănătate arata ca lucrurile nu sunt în regula atunci nu înțeleg de ce unii vin cu tot felul de aberații ca să-o spele pe Simona. Când aia au dat verdictul s-au bazat pe lucruri solide, nu pe presupuneri și povesti! Fiecare are dreptul sa creadă ce vrea în funcție de capacitatea lui de intelegere

"Cel mai probabil din cauza dopajului " este un argument solid ? Eu nu cred. Ori ești sigur ori nu ,o sentința nu se dă pe "probabil "

Vezi toate comentariile (40)
Comentează