SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Cu ochii pe trofeu » Victoria Azarenka şi Na Li vor lupta pentru titlul de la Australian Open

Victoria Azarenka este liderul clasamentului WTA.
Victoria Azarenka este liderul clasamentului WTA.

Articol de - Publicat vineri, 25 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat joi, 24 ianuarie 2013 20:13

Liderul mondial a trecut în semifinale de Sloane Stephens cu 6-1, 6-4, iar chinezoaica de Maria Şarapova cu 6-2, 6-2.

Între Victoria şi Na e o diferenţă de şapte ani. Între Victoria şi Na nu e nici o diferenţă la numărul de trofee de Mare Şlem cîştigate, cîte unu pentru fiecare. De mîine însă acest lucru se va schimba pentru că una dintre ele va cîştiga la Melbourne. Au ajuns în această situaţie după ce ieri şi-au învins adversarele din semifinale

Chinezoaica a trecut în linişte şi rapid de cea care părea de neînvins, Maria Şarapova, cu 6-2, 6-2. O demonstraţie de inteligenţă şi forţă tactică pe care Na Li o atribuie muncii pe care a depus-o în iarnă alături de fostul antrenor al lui Justine Henin, Carlos Rodriguez.

"Am lucrat foarte mult cu Carlos. Aşa şi trebuie şi sper să lucrăm la fel de bine şi pe tot parcursul anului", a spus ea. A şasea jucătoare a lumii a jucat prima finală de Mare Şlem, în 2011, la 28 de ani, chiar la Melbourne, cînd a fost învinsă de Kim Clijsters, iar primul său trofeu a venit în acelaşi an, dar la Roland Garros.

Na a adăugat că lucrurile stau diferit în 2013. "Prima oară eram lipsită de experienţă, acum simt cu adevărat că sînt aproape de trofeu", a subliniat ea. Şi Maria Şarapova e de acord că Na Li poate cîştiga trofeul: "E foarte încrezătoare în tenisul său. A jucat foarte bine, poate cel mai bun tenis al său în meciurile cu mine".

Scandalul de după
Na Li o va înfrunta pentru trofeu pe Victoria Azarenka, liderul mondial care s-a impus la Melbourne în 2012. Bielorusa a trecut ieri în semifinale de Sloane Stephens cu 6-1, 6-4 şi a iscat un întreg scandal după partida cu americanca.

Motivul? Faptul că la 5-4 a cerut intervenţia trainer-ului şi a stat aproape zece minute, iar apoi abia la conferinţa de presă a vorbit despre problemele medicale, lumea crezînd că a luat o pauză doar ca să se calmeze. "Recunosc că poate nu a fost momentul potrivit, dar lucrurile erau din ce în ce mai rele pentru mine", a spus Victoria.

A subliniat că a avut nevoie de îngrijiri medicale pentru că i se blocase o coastă şi simţea că nu mai poate să respire, dar şi pentru genunchi. Organizatorii şi trainerul au confirmat spusele Azarenkăi. Dar antrenorul lui Sloane Stephens nu a fost de acord: "Nu e corect. Sloane a trebuit să stea pe bancă timp de zece minute după ce salvase mingi de meci. E clar că şi-a pierdut concentrarea. Azarenka a avut zece minute să se regrupeze. Nu e corect!".

Victoria Azareka şi Na Li vor juca mîine al zecelea meci, bielorusa conducînd cu 5-4. Cu toate că liderul mondial a cîştigat ultimele patru meciuri, ea nu a reuşit niciodată să o învingă pe chinezoaică în turneele de Mare Şlem.

ALTE ŞTIRI DE LA AUSTRALIAN OPEN

Din nou în finală
Novak Djokovici s-a calificat ieri în ultimul act al turneului de la Australian Open, după ce a trecut de David Ferrer cu 6-2, 6-2, 6-1. "Acest a fost, probabil, cel mai bun meci din cariera mea. Am un sentiment bun despre mine şi acum am două zile pînă la finală. Sînt gata pentru oricine voi întîlni acolo", a spus liderul mondial despre evoluţia sa.

A stat pe teren doar o oră şi 29 de minute şi de aceea după o oră a revenit pe Rod Laver Arena, dar nu pentru a juca. La meciul de dublu din Turneul Legendelor a intrat în calitate de doctor pentru a-l îngriji pe Henri Leconte. "Diagnosticul meu a fost că e complet nebun", a spus sîrbul.

Pregătite pentru cinci seturi
Oficialii WTA au spus că fetele sînt dispuse să joace la fel ca băieţii în turneele de Mare Şlem, după sistemul "cel mai bun din cinci". Organizatorii acestor turnee nu sînt însă de acord pentru că ar însemna mai mult timp pentru meciurile feminine şi asta ar încărca programarea meciurilor.

Această problemă a fost ridicată în mai multe rînduri, avînd în vedere că fetele şi băieţii primesc aceeaşi sumă de bani. "Avem de ceva vreme discuţii cu organizatorii, dar ei nu vor ca fetele să joace cinci seturi", a spus Stacey Allaster, şeful WTA.

"Fetele au probleme cu hormonii"
Jo-Wilfried Tsonga a pierdut miercuri, în sferturi de finală, în cinci seturi în faţa lui Roger Federer, dar ce a urmat i-a uimit pe toţi.

Întrebat de ce crede că la fete nu se întîmplă ca la băieţi, ca în semifinale să fie primii patru jucători, el a spus că fetele sînt inconstante pentru că sînt instabile emoţional şi trebuie să se lupte cu fluctuaţii hormonale.

"Fetele sînt mai instabile emoţional că băieţii. Cred că toată lumea va spune că e adevărat, chiar şi fetele. Nu credeţi asta? E vorba despre hormoni şi toate chestiile astea. Noi, bărbaţii, nu avem toate lucrurile acelea rele, aşa că sînt într-o formă fizică bună tot timpul, pe cînd la ele nu e aşa", a explicat francezul.

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează