SPORTURI  »  TENIS  »  TRAGEDIE

Poveste înfiorătoare » Cum a ajuns un fost finalist la Wimbledon criminal cu sânge rece. Femeia ciopârțită era în bagaje!

Pagină de ziar care relatează crima comisă de Vere St. Leger Goold și soția lui. În stânga e soția, apoi văduva și tenismenul +3   FOTO
Pagină de ziar care relatează crima comisă de Vere St. Leger Goold și soția lui. În stânga e soția, apoi văduva și tenismenul

Articol de GSP - Publicat luni, 28 iunie 2021 16:48

O poveste înfiorătoare. Mai exact, povestea tragică a unui jucător de tenis, finalist la Wimbledon, care a comis o crimă ce a zguduit opinia publică acum aproape 100 de ani.

Vere St. Leger Goold era un jucător irlandez de tenis care reușise să se afirme în perioada romantică a acestui sport. Participa aproape în fiecare an la Wimbledon, cel mai popular turneu al vremii, iar în 1879 chiar reușise să ajungă în finală și să devină numărul 2 în lume.

Cum a ajuns un fost finalist la Wimbledon criminal cu sânge rece

În 1907, pe când avea 53 de ani, viața lui a luat o turnură dramatică! Retragerea din tenis l-a afectat mult. Rămas fără ocupație, el a căzut în patima alcoolului și a drogurilor. Salvarea lui temporară a venit după ce a cunoscut-o pe Marie Giraudin, o doamnă care conducea o casă de modă în Londra.

Cei doi au avut o relație solidă și au început să călătorească prin tot mai multe locuri. La începutul secolului trecut au poposit în Monte Carlo, iar aici au început să frecventeze cazinoul din localitate.

Și-au dat imediat seama că ar putea câștiga sume uriașe de bani cu o strategie bine pus la punct care să dea peste cap sistemul bancar al cazinoului, însă aveau nevoie de sume mari de bani.

Așa au cunoscut-o pe Emma Levin , o văduvă suedeză foarte bogată. Vere și soția sa au încercat să se împrietenească cu ea, însă aceasta avea un prieten care nu era prea încrezător în planurile lor. Între ei a apărut imediat un conflict.

În cele din urmă, doamna Levin le-a împrumutat o sumă importantă de bani, însă după doi ani de încercări la cazinou, sistemul celor doi soți a eșuat, iar văduva și-a pierdut toți banii.

vere st. leger goold 2
Pagină de ziar care relatează crima comisă de Vere St. Leger Goold și soția lui

Supărată, ea a părăsit Monte Carlo, la fel ca și jucătorul de tenis, alături de iubita lui, ultimii luând un tren spre Marseille. Numai că prietenul văduvei și-a dat seama că aceasta nu a plecat, ci a dispărut. A apelat imediat la poliție, iar anchetatorii au verificat camera văduvei unde au găsit urme de sânge.

În același timp, personalul hotelului a declarat polițiștilor că Vere St. Leger și soția lui aveau la plecare un bagaj voluminos și urât mirositor din care picura urme de sânge. Jandarmii i-au prins din urmă și i-au întrebat ce aveau în bagaj. Aceștia au spus că sunt păsări sacrificate, însă minciuna lor nu a ținut. Au fost puși să deschidă bagajul, iar acolo a fost descoperit trupul dezmembrat al văduvei care le împrumutase bani.

Se pare că ei voiau un al doilea împrumut consistent de la Emma Levin, aceasta a refuzat, iar totul a dus la un conflict aprins, soldat cu o crimă. Cei doi au fost arestați, iar jucătorul de tenis s-a sinucis doi ani mai târziu în închisoare.

Sursa: marca.com

Citește și alte știri despre Wimbledon:

Anunț important pentru fanii tenisului! Decizie majoră luată la Wimbledon

Schimbare majoră la Wimbledon » Se renunță la una dintre tradițiile turneului

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
ray51
ray51  •  02 Noiembrie 2016, 09:46

Interesanta istorioara. Sport total si final: crima !

ill7ven
ill7ven  •  01 Noiembrie 2016, 20:27

In opinia "jurnalistilor" toata lumea cade in patima alcoolului si a drogurilor din lipsa de ocupatie, nu ca ar fi distractiv in sine :))

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  01 Noiembrie 2016, 20:04

La cati oameni au ucis parlamentarii nostri prin proasta administrare a spitalelor, aceasta crima seamana a happy end.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează