SPORTURI  »  TENIS  »  INEDIT

Cum e și ce-i place Monicăi Niculescu să facă atunci cînd nu joacă tenis: ”Vecinii spun că am voce!”

Articol de , - Publicat marti, 04 august 2015 00:00

Monica Niculescu, 27 de ani, a reluat azi-noapte seria turneelor, după o scurtă pauză. Pentru ea, relaxare înseamnă filme, un restaurant bun, cumpărături de ”rochițe și pantofi”, muzică veche și karaoke

Monica Niculescu, 39 WTA, a avut un sezon foarte bun pe iarbă, cu finală la Nottingham și optimi de finală la Wimbledon. S-au adunat meciuri multe, dar a ales să joace și la turneul de la București, acolo unde a ajuns pînă în semifinale, la fel ca în 2014. Apoi a venit pauza de care avea nevoie. Pentru a se echilibra fizic și psihic. Două săptămîni a stat departe de circuitul WTA, timp în care a avut și cîteva zile fără tenis. Acum însă, firul s-a reînnodat, e la Washington, unde azi-noapte a disputat meciul din primul tur, contra Larei Arruabarrena. Perioada de respiro s-a încheiat și urmează o bună bucată de hard, preferatul româncei. Înainte de el, ea a povestit ce-i place să facă atunci cînd nu joacă tenis și a dezvăluit cîteva dintre preferințele sale

- Monica, spune-ne cînd simte un jucător de tenis că are nevoie de o pauză?
- Dacă nu era turneul de la București, atunci mi-aș fi luat pauză, pentru că am avut o perioadă încărcată, cu multe meciuri, și corpul meu îmi spunea că are nevoie de odihnă.

- Ce înseamnă pentru tine pauză? Pentru unii înseamnă să nu mai pună mîna pe rachetă, pentru alții înseamnă să nu mai joace turnee, dar să fie în legătură cu tenisul.
- Aș fi vrut să nu mai pun mîna pe rachetă (rîde). Le-am promis părinților că mergem la mare împreună. Mie îmi place să uit un pic de rezultate, de turnee, de tot ce se întîmplă, să mă eliberez puțin. Asta îmi dă foarte multă energie cînd vin acasă. Nu trebuie să plec nicăieri, pentru mine vacanță înseamnă acasă, să stau, să știu că stau în patul meu, că sînt cu ai mei.

Oriunde, dar să fie la mare

- La mare în România sau în străinătate?
- Nu contează, în România, în Grecia sau în Turcia sună bine. Prefer în România pentru că nu vreau să pierd două zile cu drumul. Nici nu vreau să mă mai gîndesc să iau avionul.

- Preferi mai mult marea decît muntele?
- Simt nevoia de mare, dar și muntele e o variantă. Să mă liniștesc.

- La ora actuală, multă lume din circuit își face echipă, la tine cum e, ai vrea să adaugi pe cineva?
- Deocamdată, sînt eu cu antrenorul meu, Călin Ciorbagiu. Mi-ar plăcea însă să am și un fizio. Deocamdată nu m-am gîndit. A fost totul pe repede înainte. La pregătirea fizică eu cred că sînt destul de bine, fac tot timpul pregătire fizică. E în plan, dacă joc tot atît de bine. Eu am mai lucrat și cu Teo Cercel. A fost în America, l-am împărțit cu fetele și mi-a plăcut varianta.

Cumpărături, karaoke, filme

- Știm ce faci cînd ești ocupată, dar cînd te relaxezi ce-ți place?
- Îmi place să mă duc la un restaurant bun, să merg la piscină, să văd un film bun la cinema, cumpărăturile nu mai zic. Îmi place tot timpul să-mi iau rochițe, pantofi pentru petrecerea jucătoarelor, să fiu pregătită. Cumpărăturile mă fac să mă simt bine. Ascult muzică, am karoke acasă, cînt.

- Ai voce?
- Nu știu (rîde). Vecinii zic că am. Sînt o fată normală, ascult muzică, mai citesc o carte.

- În momentul de față ai vreo melodie pe care să o fredonezi?
- Nu, îmi plac mai mult melodiile vechi. Îmi place foarte mult Bonnie Tyler, mai ales "Total eclipse of the heart", știu versurile și o cînt de multe ori la karaoke. Îmi place să ies cu prietenii, cu fetele, dacă au timp.

- Ce fel de cumpărătoare ești? Intri prin magazine, te uiți, analizezi? Sau, dacă îți place ceva, cumperi pe loc?
- Mă uit, mă întorc, probez, mă mai uit, gîndesc, dar obosesc repede. E trist, mi-ar plăcea să rezist mai mult, dar obosesc foarte repede, de multe ori plec cu nimic. Sînt foarte dezamăgită atunci. În mod normal însă, mă simt foarte bine cînd merg la cumpărături.

Nu se premiază după rezultate

- Ți-ai luat vreun cadou după Wimbledon?
- Mi-am luat doar un tricou de la Wimbledon.

- Nu te premiezi după o performanță?
- Nu, deja am avut ceva rezultate. Nu știu dacă a fost vorba de timp sau nu fac eu lucrul acesta. Nu sînt genul ăsta de persoană. De exemplu, Elena Vesnina cum face un rezultat bun, își ia o geantă. Eu, cum am mai spus, îmi iau rochițe și pantofi pentru petrecerile jucătoarelor, dar nu pentru că am avut un rezultat, mă duc oricum la cumpărături (rîde).

- Îți plac tocurile?
- Da, merg bine pe tocuri. Îmi place să fiu mai înaltă.

- În afară de Maria Șarapova, orice jucătoare probabil vrea să fie mai înaltă.
- Corect!

- Parfumurile îți plac? Ai vreunul preferat?
- Hypnose de la Lancôme. Îmi place pentru că e dulce.

22-18este raportul dintre victorii și înfrîngeri în 2015 pentru Monica Niculescu

2 titluria cucerit Monica Niculescu în carieră, la Florianopolis, în 2013, și la Guangzhou, în 2014

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
841610825875134
Liviu Ud  •  04 August 2015, 09:25

PRODUSE TRADITIONALE HOREZU

rop0tan
rop0tan  •  04 August 2015, 09:04

am zis ca e federer cu plete in poza :)))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează