SPORTURI  »  TENIS  »  FINALA CUPEI DAVIS

CUPA DAVIS // FOTO Croația a zdrobit Franța chiar la ea acasă și a câștigat a doua Salatieră de argint din istorie! Marin Cilic a fost de neoprit în ultima finală a Cupei Davis în actualul format!

FOTO: Reuters +10   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 noiembrie 2018 16:22

Croația a câștigat Cupa Davis! Marin Cilic a adus punctul decisiv în această după-amiază în confruntarea cu Franța de la Lille, iar croații își adjudecă cea de-a doua Cupă Davis din istorie, ultima în actualul format.

  • Croația s-a impus cu 3-1 la general, iar cea de-al cincilea meci al finalei va conta doar pentru statistici

Francezii radiau de fericire când au aflat că vor juca finala pe teren propriu. Căpitanul nejucător Yannick Noah&co au decis ca disputa să aibă loc pe zgură indoor, într-o tentativă de a-l bloca pe Marin Cilic (7 ATP), devastator pe suprafață rapidă atunci când e în formă maximă.

Croații nu au stat însă la discuții, au profitat de criza de formă a francezilor și au obținut un avantaj liniștitor încă de vineri, 2-0, după două victorii aproape simetrice. Jeremy Chardy nu a avut nicio șansă în fața lui Borna Coric, tânărul croat impunându-se cu 6-2, 7-5, 6-4.

În al doilea meci de vineri, Jo-Wilfried Tsonga, abia revenit în circuit după o accidentare de lungă durată, a fost învins tot în minimum de seturi de Marin Cilic. Imperturbabil și extrem de focusat, Cilic a fost mult mai bun în momentele decisive și s-a impus cu 6-3, 7-5, 6-4.

Impulsul de la dublu n-a fost de ajuns

Supramotivați după succesul de la dublu, unde Herbert și Mahut au câștigat un meci extrem de echilibrat în fața lui Dodig și Pavic, francezii sperau la o revenire în meciurile de duminică.

Noah l-a scos din echipă pe Jeremy Chardy și l-a folosit pe Lucas Pouille. Degeaba, însă. Francezul a fost neputincios în fața lui Marin Cilic, care a avut tot meciul sub control și a obținut o victorie categorică, în minimum de seturi, scor 7-6, 6-3, 6-3, după două ore și 22 de minute de joc.

Prima din 2005

Croația a mai câștigat o singură dată Cupa Davis, în 2005. Conduși din teren de Ivan Ljubicic și Mario Ancic, croații au învins în finală Slovacia, 3-2, pentru prima Salatieră de Argint din istorie.

În drumul către acea finală, croații trecuseră în sferturi de România, 4-1 pe carpetă la Split.

10 Cupe Davisau francezii, ultima cucerită chiar în 2017, 3-2 cu Belgia

Rezultatele finalei:

Vineri:
Borna Coric (12 ATP) - Jeremy Chardy (40 ATP) 6-2, 7-5, 6-4
Marin Cilic (7 ATP) - Jo-Wilfried Tsonga (259 ATP) 6-3, 7-5, 6-4
Sâmbătă:
Pierre-Hugues Herbert / Nicolas Mahut - Ivan Dodig / Mate Pavic 6-4, 6-4, 3-6, 7-6
Duminică:
Marin Cilic (7 ATP) - Lucas Pouille (32 ATP) 7-6, 6-3, 6-4

CUM VA ARĂTA COMPETIȚIA din 2019

Actuala ediție a Cupei Davis e  ultima în acest format, competiția urmând să adopte începând cu 2019 o nouă configurație, după 118 ani. Detalii AICI!

La început, în februarie, 24 de echipe se vor duela în meciuri directe, iar cele 12 câștigătoare vor avansa în turneul final din noiembrie. Celor 12 li se adaugă semifinlistele de la ediția precedentă și două națiuni care vor primi wild-card-uri.

Turneul final se va desfășura pe durata a 7 zile, într-un singur oraș, în sistem de grupe, primele 8 națiuni calificându-se pentru faza eliminatorie. Fiecare întâlnire se va compune din două meciuri de simplu și unul de dublu, în sistem "cel mai bun din 3 seturi". În 2019, competiția se va desfășura la Madrid (Spania) sau Lille (Franța).

Vezi și: Rafael Nadal a recunoscut că Roger Federer este cel mai mare jucător din toate timpurile!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
bazinga
bazinga  •  25 Noiembrie 2018, 17:26

Peeeeenibili francezii la maximum!Clownul ala de Noah de pe margine nu stia decat sa arata pumnul si sa aplaude ca un maimutoi tras cu cheia la fiecare minge castigata de francezi ...si de 5000 de ori sa spuna ALLEZ,ALLEZ!Mare capitan ,ce sa zic....!Si Pouille si Tsonga....varza de Bruxelles!Ma mir cum au ajuns pana in finala?!?!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close