SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Curiosul caz al Serenei Williams » Patrick Mouratoglou, surprins la 7 ani după startul colaborării: „Știu că sună ciudat”

Articol de GSP - Publicat marti, 03 septembrie 2019 15:34

Serena Williams (8 WTA) joacă la noapte în sferturile de finală de la US Open împotriva chinezoaicei Qiang Wang (18 WTA). Antrenorul Patrick Mouratoglou remarcă siguranța degajată de americancă în ultimele săptămâni.

Colaborarea prodigioasă dintre Mouratoglou și Serena a ajuns în cel de-al șaptelea an. Francezul e impresionat de îmbunătățirea constantă a parametrilor fizici ai elevei sale.

„Așa cum am spus-o și înaintea turneului, simt că devine din ce în ce mai bună. Nu am nicio grijă. Sunt chiar fericit. Simt că timpul acționează în favoarea ei. Știu că asta sună ciudat pentru că nu e tocmai tânără.  

Scopul e clar, nu ne mulțumim cu încă o finală pierdută. Opinia mea e că finalele nu pot fi tratate ca meciuri normale. Știu că a ajuns de multe ori în astfel de faze, dar emoțiile sunt întotdeauna la fel de puternice. Cu atât mai mult când ești Serena și toată lumea se așteaptă să câștigi. Presiunea e mult mai mare în cazul ei. Are o luptă cu recordurile”, a declarat Mouratoglou pentru WTAtennis.com.  

3 finale consecutivede Mare Șlem a pierdut Serena Williams. A fost bătută de Angelique Kerber la Wimbledon 2018, de Naomi Osaka la US Open 2018 și de Simona Halep la Wimbledon 201

Mouratoglou e conștient că Serena nu va putea reveni la starea dinaintea nașterii, dar observă progrese incredibile în jocul americancei: „De asta am crezut că e foarte important să revină la condiția fizică din trecut, să se poată deplasa rapid. Serena avea nevoie de un plan B, iar când nu te poți mișca e foarte greu să găsești soluțiile inspirate. Acum poate sta mai mult în raliuri, scade nivelul stresului”, a adăugat Mouratoglou.

Rezumatul meciului dintre Serena Williams și Petra Martic

VEZI ȘI:

VIDEO Andreescu le-a răzbunat pe Simona Halep și Sorana Cîrstea! E în „sferturi” la US Open și urcă provizoriu în top 10 mondial

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
bodrin
bodrin  •  03 Septembrie 2019, 17:55

Serena le poate bate pe toate jucătoarele de top, chiar intr-un meci de 3 din 5, și chiar dacă ar juca, pe rând toate in așa un meci. Dacă joacă numai cu una dintre ele este ca și cum un boxer de categoria grea ar lupta cu unul de categoria ușoară. Ori, așa ceva nu este permis la box; este permis doar in tenisul "feminin"!

dinamo100
dinamo100  •  03 Septembrie 2019, 17:41

Bine, bine, dar ce ne facem cu ....aspectul dizgratios pe care il afiseaza si il amplifica prin imbracamintea tipatoare! De ce sa vrei sa porti costumul ala mov mulat?!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează