SPORTURI  »  TENIS  »  CONFLICT

"Dacă aş fi o jucătoare de tenis, m-aş pune în genunchi în fiecare seară" » Djokovici reaprinde războiul sexelor: "Trebuie să câştigăm mai mult"

Articol de GSP - Publicat luni, 21 martie 2016 11:46

 Novak Djokovici a câştigat turneul de la Indian Wells după o finală cu Milos Raonic, iar imediat a avut o declaraţie care reaprinde războiul sexelor în tenisul mondial.

Timp de mulţi ani s-a dezbătut problema premiilor în tenis, iar bărbaţii au fost extrem de nemulţumiţi după ce femeile au primit aceleaşi bonusuri la turneele comune, de Mare Şlem sau Masters (n.r. Premier la competiţiile feminine).

Liderul ATP nu este de acord cu această decizie şi a explicat de ce la finalul partidei de aseară:

"Femeile au luptat pentru ceea ce meritau şi au primit, dar bărbaţii ar trebui să lupte pentru mai mult. Statisticile arată că noi avem mult mai mulţi spectatori la meciuri. Cred că acesta este unul dintre motive pentru care ar trebui să fim recompensaţi mai bine.

Atât timp cât se întâmplă asta şi sunt atâtea statistici şi informaţii...cine atrage mai mult, unde se vând mai multe bilete, pentru aceste lucruri ar trebui să fie o distribuţie diferită a banilor", a explicat Djokovici.

Raymond Moore, CEO la Indian Wells, a avut şi el o declaraţie care a născut multe controverse: "Dacă aş fi o jucătoare de tenis, m-aş pune în genunchi în fiecare seară şi i-aş mulţumi lui Dumnezeu că Roger Federer şi Rafa Nadal s-au născut pentru că ei au ţinut în spate acest sport. Chiar au făcut-o". Mai târziu şi-a cerut scuze.

Acest comentariu a ajuns şi la urechile Serenei Williams care consideră că "greşeşte şi este foarte, foarte inexact". Şi Billie Jean King a reacţionat pe twitter: "Dezamăgită de comentariile lui Raymond Moore. Greşeşte din foarte multe puncte de vedere. Fiecare jucător, în special jucătorii de top, contribune la succesul nostru".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (25)
merace
merace  •  21 Martie 2016, 20:31

Eu cred ca femeile merita premii mai mari, fiindca la ele se uita mai multi barbati heterosexuali, care platesc! :D hahaha

mutu57
mutu57  •  21 Martie 2016, 17:58
Postat de cpt.ahab pe 21 Martie 2016, 13:14

Absolut de acord. Orice dizarmonie genereaza in subconstient o permanenta obsesie. Pentru ca femeia s-a dus( sau a fost dusa) pe cai gresite, nu-si gaseste nicicum multumirea sufleteasca, pentru ca se situeaza in afara firii ei. Oricate cariere ar aborda, tot femei si mame raman, in sinea lor. Fericirea si-o gasesc tot in nasterea si cresterea pruncilor, in caldura caminului. Prin urmare, negasindu-si linistea, cauta cauza tot in aparenta discriminare la o care o supune societatea. Si tot cere si tot pretinde si-i tot nemultumita. Oricate drepturi le-ai da, tot nu s-ar simti multumite. Desi au atins deja pragul discriminarii pozitive. Sunt numeroase zonele in care barbatii nu mai au acces deloc, unde sunt angajate exclusiv femei. Cati barbati mai prezinta stirile din sport? Oameni care stiu cu ce se manca un ofsaid... Nu, is aduse tipe sa citeasca "poezii", mizandu-se doar pe ideea ca masculul va saliva la vederea ei si va urmari constant acele stiri. Atunci nu se mai simt discriminate, stiind ca-s alese pentru imagine, nu pentru cunostinte. Adevaratii misogini sunt cei care le incurajeaza sa mearga pe cai gresite.

Nu i-mi vine sa cred ca mai exista intr-o tara in afara Arabiei Saudite (ca sa nu mai vorbim in Europa) oameni care gandesc ca dumneata. Acum inteleg de ce au europenii adevarati opinie proasta despre nivelul de gandire din Romania.

nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  21 Martie 2016, 16:20

sarbul are dreptate!

Vezi toate comentariile (25)
Comentează