SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

DANIELLE COLLINS // Prima semifinalistă de la Australian Open are o poveste de viață impresionantă » A așteptat să termine facultatea pentru a începe tenisul: „Sunt inteligentă, vreau să-mi rotunjesc educația”

Danielle Rose Collins s-a calificat în semifinalele de la Australian Open // FOTO: Reuters +5   FOTO
Danielle Rose Collins s-a calificat în semifinalele de la Australian Open // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat marti, 22 ianuarie 2019 10:45

DANIELLE COLLINS // Americanca Danielle Rose Collins (25 de ani, 35 WTA) s-a calificat azi în semifinalele turneului de Mare Șlem de la Australian Open după victoria în fața rusoaicei Anastasia Pavlyuchenkova (27 de ani, 44 WTA), scor 2-6, 7-5, 6-1.

Collins a terminat întâi facultatea, abia apoi a intrat în circuitul WTA, și are un joc complet, cu toate loviturile, tărie mentală și logică pe teren. 

Danielle Rose Colins are o poveste teribil de interesantă. Tatăl ei jucase tenis până la un anumit nivel, el a învățat-o primele lucruri, cele de bază. Dar declicul s-a produs din cauza unui băiețel, coleg de școală. „În zilele de luni aducea câte un trofeu în clasă. Și mă întrebam: de unde le ia? Tata mi-a spus că dacă voi juca tenis, la fel ca el, voi avea propriile mele cupe”, a povestit ea pentru WTA Insider. 

Părinții ei nu aveau suficiente resurse pentru a-i plăti lecții de tenis, așa că mergea pe terenurile publice din Tampa și juca împotriva oricui era disponibil. I s-a întâmplat, la 8 ani, să facă dublu cu cineva de 80.

La 12 ani, participa la turnee locale și o învingeau, logic, adversare de 40 de ani. Alteori, pur și simplu bătea mingea la perete, în timp ce mama ei făcea jogging pe alei. „Nu am venit dintr-o familie superbogată, nu eram toată ziua la club, alături de copiii de acolo. Dimpotrivă. De multe ori, chiar mă rugam de câte cineva să joace cu mine”, a povestit ea. 

TENIS ȘI STUDII

Era însă talentată și încăpățânată. A câștigat titlul național la categoria 12 ani, învingând în finală o fetiță despre care se spunea că va fi „următoarea Maria Sharapova”.

„Am bătut-o și le-am spus părinților: Eu voi fi următoarea Maria Sharapova”, își amintea Danielle, printre râsete. În liceu, nu a putut participa la turnee internaționale din cauza restricțiilor financiare. Juca însă peste tot în țară, iar la 16 ani era deja numărul unu în categoria sub 18 ani. Atunci a decis că ar fi bine să nu se bazeze exclusiv pe tenis, ci să urmeze facultatea în paralel. 

S-a înscris la University of Florida, dar în primul an nu a jucat prea mult. „Practic, eram dintre cei care încălzeau banca de rezerve”, spune Danielle. De aceea, s-a transferta la University of Virginia, „ceea ce a fost decizia ideală fiindcă acolo am găsit antrenori care au lucrat cu mine și au avut încredere în mine”. Un an a jucat cu un fragment osos rupt la încheietura mâinii drepte pentru că, dacă s-ar fi oprit, ar fi însemnat să irosească încă un sezon. 

Surprinzător, chiar și pentru ea, a câștigat titlul în campionatul național al colegiilor, NCAA, deși fusese printre ultimele admise pe tablou. Tot atunci, se întreba deseori dacă visul ei era cu adevărat acela de a intra în circuitul profesionist.

„Am fost la facultate cu un scop. Sunt inteligentă și am aspirații de a-mi rotunji educația după ce termin cu tenisul. În același timp, dacă n-aș pune mâna pe rachetă și o singură zi, aș înnebuni. M-aș plictisi teribil”, a istorisit Collins.

„Nu vreau să fiu doar o jucătoare de tenis. Vreau să fiu pregătită pentru viață. Nu-mi doresc să depind doar de tenis”  Danielle Collins

 

danielle rose collins +6 FOTO

Vezi și: FOTO Danielle Rose Collins, prima semifinalistă de la Australian Open! Studenta care a pus tenisul pe planul secund continuă să uimească la Melbourne

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
347655969058390
Ion Popescu  •  22 Ianuarie 2019, 19:47

Foarte frumos !

103179470776675
Sabin Ellak  •  22 Ianuarie 2019, 13:13

Ce inseamna sa fii educata si inteligenta !! Cine este NR 1 MONDIAL in acest moment ?? Cine va ajunge maine nr. 1 mondial,si cine va ocupa locul 2 respectiv 3 ??

112375733101618
Georgeta Vernescu  •  22 Ianuarie 2019, 12:44

Frumos, material de nevasta

Vezi toate comentariile (4)
Comentează