SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Rafa Nadal clachează în semifinale! Daniil Medvedev, în finala Turneului Campionilor după aproape 3 ore de tenis excelent

Daniil Medvedev (foto) a trecut în trei seturi de Rafa Nadal // foto: Guliver/gettyimages
Daniil Medvedev (foto) a trecut în trei seturi de Rafa Nadal // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 noiembrie 2020 08:12 / Actualizat duminica, 22 noiembrie 2020 09:20

Daniil Medvedev (24 de ani, 4 ATP) s-a calificat în finala Turneului Campionilor, după ce a trecut în penultimul act al competiției de Rafael Nadal (33 de ani, 2 ATP), scor 3-6, 7-6(7), 6-3.

  • În finală, Medvedev îl va întâlni pe Dominic Thiem (27 de ani, 3 ATP), care a trecut în semifinale de Novak Djokovic, scor 7-5, 6-7(10), 7-6(5);
  • Finala Turneului Campionilor are loc astăzi, de la ora 20:00, pe Eurosport.

După ce Thiem și Djokovic făcuseră spectacol în cealaltă semifinală de la Londra, Medvedev și Nadal au menținut nivelul ridicat și au bucurat fanii cu un alt meci de aproape 3 ore. Rusul s-a impus în trei seturi în fața câștigătorului de la Roland Garros din acest an, după 2 ore și 38 de minute de joc. 

Început excelent pentru Nadal, final dominat de Medvedev

Nadal a început mai bine și a câștigat primul set după ce un retur excelent i-a permis să facă break la scorul de 4-3. Setul doi a fost extrem de intens, însă Medvedev a reușit să și-l adjudece în cele din urmă la tie-break. Serviciul rusului a fost excelent în acest act, acesta reușind nu mai puțin de 7 ași.

În decisiv, jocul lui Medvedev la retur a mers chiar mai bine. Rusul a făcut două break-uri în două game-uri aprins disputate și a profitat de numărul imens de greșeli neforțate ale lui Rafa - 17.

În finală, Medvedev îl așteaptă pe Dominic Thiem, unde austriacul a jucat și anul trecut. Din păcate pentru el, atunci a fost răpus de grecul Stefanos Tsitsipas. Medvedev este la prima participare în finala Turneului Campionilor.

550.000 dolariprimește fiecare finalist al Turneului Campionilor. Semifinaliștii încasează câte un cec în valoare de 402.000 dolari

Citește mai multe știri din tenis:

ELECTRIZANT! Dominic Thiem l-a eliminat pe Novak Djokovic de la Turneul Campionilor, după ce sârbul a avut 4-0 în tiebreakul decisiv!

Noi vești despre Australian Open 2021 » Când ar juca Simona Halep următorul turneu de Grand Slam

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează