SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

VIDEO Daniil Medvedev, nervi în finala cu Nadal! Conflict aprins cu fanii de la Australian Open: „Sunt niște idioți! Nu au minte”

Daniil Medvedev // FOTO: Guliver/GettyImages +46   FOTO
Daniil Medvedev // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 30 ianuarie 2022 14:11 / Actualizat duminica, 30 ianuarie 2022 16:55

Rusul Daniil Medvedev (2 ATP, 25 de ani) a avut o reacție nervoasă în timpul finalei Australian Open, jucată contra spaniolului Rafael Nadal (6 ATP, 35 de ani).

Cunoscut pentru temperamentul său vulcanic, Medvedev a răbufnit la finalul setului 3, câștigat de Nadal cu 6-4, fiind deranjat de comportamentul acestuia.

Medvedev i-a jignit pe fanii prezenți la finala Australian Open

În finalul setului al treilea, cei mai mulți dintre fanii de la Melbourne îl încurajau pe Nadal și se bucurau la greșelile rusului, lucru care l-a deranjat pe Daniil.

Acesta a făcut mai multe gesturi de nemulțumire către fani, iar la finalul setului a avut o discuție mai aprinsă cu arbitrul de scaun și i-a jignit.

Sunt niște idioți! Nu au creier! Nu au nimic în cap! Probabil că au o viață tristă”, a spus Daniiel Medvedev.

Medvedev către arbitru: „Fă ceva!”

Medvedev a discutat din nou cu arbitrul, după ce și-a pierdut serviciul, iar Nadal a făcut 3-2 în setul 4. Acesta i-a cerut să intervină și să facă ceva pentru a-i liniști pe fanii gălăgioși:

„Fă ceva! Nu e suficient ce faci până acum. Nu e suficient să îi atenționezi. Un «te rog» nu e suficient. Spune-le să tacă de fiecare dată! Nu mă interesează că trebuie să o faci de 25 de ori. Trebuie să reacționezi!”

Și după setul doi, câștigat după un tie-break extrem de disputat, Medvedev a avut ceva de împărțit cu suporterii care îl încurajaseră frenetic pe Nadal.

Daniil Medvedev a primit cea mai mare amendă din istoria Australian Open

Și în semifinale rusul a avut o izbucnire nervoasă.  În finalul setului secund al meciului cu Stefanos Tsitsipas, Daniil Medvedev a fost extrem de nervos. Rusul a țipat către arbitru: „Omule, ești prost?! Tatăl lui vorbește la fiecare punct. Uită-te la mine! Cu tine vorbesc! Tatăl lui vorbește la fiecare punct! Poți să îmi răspunzi la întrebare? De ce tatăl lui vorbește la fiecare punct? Cum poți să fii atât de slab într-o semifinală de Grand Slam?”.

Organizatorii au decis să-i dea acestuia o amendă totală de 8.400 de dolari. Jucătorul, principalul favorit la câștigarea turneului după ce lui Djokovic nu i s-a permis să participe, a fost amendat cu 5.600 de dolari pentru obscenități și cu 2.800 de dolari pentru comportament nesportiv. Amenda este egală cu cea primită de Denis Shapovalov, după scandalul din meciul din sferturi, și este cea mai mare din istoria Australian Open, potrivit presei din Australia.

Citește și: 

Incident în meciul Nadal - Medvedev » Finala Australian Open, întreruptă în setul 2

Perechea Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova a câștigat Australian Open la dublu feminin

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (24)
mishu_74
mishu_74  •  01 Februarie 2022, 15:12
Postat de iulihenry14 pe 30 Ianuarie 2022, 15:31

Ma intreb de ce ii face publicul asta? O fi oare din cauza ca asa se comporta Danut de cand a ajuns in top pe oriunde se duce? Cauta Daniil Medvedev compilation pe youtube si jumate din rezultate sunt cu el certandu-se cu publicul. Unii dintre voi nu stiti faptul ca Danut a fost descalificat acum cativa ani cand juca prin ITF-uri pentru ca i-a spus unei arbitre de culoare ca il favorizeaza pe Donald Young, jucator de culoare. Sau cand i-a spus unui adversar (tot prin ITF) ca e adoptat. Hai sa nu il mai pupam pe Danut atat ca omu e departe de a fi usa de biserica.

si e absolut normal sa-i zica arbitrei de culoare, daca el a considerat ca l-a favorizat pe celalalt. doar tu, care esti spalat pe creier de atata corectitudine politica, consideri ca a argumenta cu persoane de culoare este impotriva regulilor. bai, mai incercati sa ganditi si cu creierul vostru ca nu e asa greu. trebuie doar antrenament.

bijoan78
bijoan78  •  31 Ianuarie 2022, 10:50

As fi fost curios sa văd cum juca Nadal în finală cu Medvedev, după o semifinală cu Djokovici și nu după plimbarea în parc cu Berettini. Deși la căt de „fresh” a arătat chiar și după accidentare, lipsa jocurilor, vârsta mai ridicată ... puțin probabil să fi obosit și în acele condiții.

bijoan78
bijoan78  •  31 Ianuarie 2022, 10:43

Una este să susții pe cineva, să îl aplauzi etc Și cu totul altceva este să fii nesimțit și să încerci să îl destabilizezi inclusiv prin gesturi nepermise: să faci gălăgie și să strigi „out” când jucătorul se pregătește să trimită serviciul al doilea la o minge de break. Cu siguranță că face parte din modelul absolut de civilizație, de unde vrem să luăm și noi lumină. Bineînțeles că nu toți australienii se comportă așa, cum nici Medvedev nu i-a jignit pe toti.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează