SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Moment istoric în ATP! Se întâmplă pentru prima oară după 16 ani

Daniil Medvedev va urca pe locul 2 în clasamentul ATP / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Daniil Medvedev va urca pe locul 2 în clasamentul ATP / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 martie 2021 19:44 / Actualizat sambata, 06 martie 2021 20:05

Daniil Medvedev (25 de ani, 3 ATP) va urca, începând cu data de 15 martie, pe locul 2 în clasamentul ATP. E o premieră pentru excentricul jucător rus, care consemnează și sfârșitul unei dominații care dura de mai bine de 15 ani. 

Din 2005, niciun alt jucător, cu excepția lui Federer, Nadal, Djokovic și Murray nu a ocupat locul 2 în ierarhia masculină. Acest lucru se va întâmpla cu Medvedev, finalist la Australian Open 2021, și care traversează o perioadă prolifică a carierei. La finalul anului trecut, s-a impus pentru prima oară în carieră la Turneul Campionilor, după o finală cu Dominic Thiem.

La începutul anului 2005, americanul Andy Roddick ocupa locul secund în clasamentul ATP, el fiind ultimul jucător din afara „Big 4” care a reușit o astfel de performanță.

Daniil Medvedev îl depășește pe Rafa Nadal

În timp ce Novak Djokovic rămâne liderul incontestabil al clasamentului, Rafael Nadal e marele pierzător al acestei ecuații. Spaniolul va coborî o poziție, ieșind din TOP 2 pentru prima oară în ultimele mai bine de 1200 de zile. 

Acest lucru a fost posibil și fiindcă Nadal nu a putut participa la turneele de la Acapulco și Rotterdam, din cauza aceleiași accidentări la spate ce i-a cauzat bătăi de cap și la Australian Open. 

Medvedev a făcut spectacol la Rotterdam

O execuție reușită de Daniil Medvedev (3 ATP) în meciul cu Dusan Lajovic (27 ATP), de la ATP Rotterdam, l-a impresionat pe Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams (7 WTA).

Chiar dacă a pierdut în fața lui Dusan Lajovic, Medvedev a făcut înconjurul planetei cu o lovitură inedită. În game-ul cu numărul 3 din setul secund, rusul a executat un backhand cu două mâini din centrul terenului, fără sa se uite la minge. Nu a plasat tocmai bine lovitura, dar adversarul parcă a fost hipnotizat de încercare și a trimis în fileu.

Patrick Mouratoglou a exclamat pe Twitter: „Nu am văzut NICIODATĂ o asemenea lovitură! Pare o execuție potrivită pentru Ultimate Tennis Showdown”.

  • Ultimate Tennis Showdown este o competiție internațională organizată de Mouratoglou, cu reguli diferite față de circuitul ATP. Antrenorul francez încearcă astfel să revoluționeze tenisul, să îl transforme într-un sport mai dinamic, fără timp morți.

VIDEO Victor Hănescu și-a amintit de primul meci cu Federer: „Bă, parcă nu-i atât de speriat!”

Citește și alte știri din tenis: 

VIDEO Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei, lăsat mască de lovitura reușită de Medvedev la Rotterdam: „N-am văzut NICIODATĂ așa ceva!”

Meci tare pentru Patricia Țig în primul tur de la Dubai » Cu cine joacă Sorana Cîrstea + Ana Bogdan e în ultimul tur al calificărilor

EXCLUSIV Victor Hănescu spune în premieră un episod cu Rafael Nadal: „Asta arată caracterul lui” + „Nu-mi imaginam că un om poate face așa ceva”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează