SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Dans pe ciment » Federer, Djokovici şi Murray au intrat în lupta pentru cucerirea ultimul turneu de Grand Slam al anului

Roger Federer, împreună cu Kim Clijsters, Serena Williams şi tînărul Woodie McKnight, în timpul Kids' Day de la US Open // Foto: Reuters
Roger Federer, împreună cu Kim Clijsters, Serena Williams şi tînărul Woodie McKnight, în timpul Kids' Day de la US Open // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 27 august 2012 00:00 / Actualizat duminica, 26 august 2012 22:18

Roger Federer trimite un avertisment adversarilor: "Trebuie să facă ceva special pentru a cîştiga". În acest timp, Novak Djokovici spune că s-a pregătit bine pentru apărarea titlului, iar Andy Murray visează la prima lui victorie de Mare Şlem.

Azi începe ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open. La feminin se poate schimba liderul mondial în urma celor două săptămîni pe hard-ul newyorkez, Agnieszka Radwanska avînd o şansă de a o detrona pe Victoria Azarenka. Dar parcă tot despre tabloul masculin se vorbeşte mai mult.

Roger Federer nu s-a mai impus aici din 2008, dar are gînduri serioase pentru ediţia de faţă. Revenit pe primul loc în lume după mitica victorie de la Wimbledon, elveţianul simte că poate reînnoda firul. "Simt că joc bine, că pot hotărî pe teren cine va cîştiga şi cine va pierde. Va fi nevoie de ceva special din partea adversarilor mei pentru a învinge. Aşa stau lucrurile acum", a avertizat Roger.

Pe jumătatea de tablou a lui Federer se află Andy Murray, cel care l-a învins în finala olimpică. "Aceea a fost cea mai mare izbîndă din cariera mea, cu siguranţă", spune scoţianul. "A însemnat mult pentru mine, mai ales că a venit după ultimul act de la Wimbledon, unde ajunsesem în premieră". Murray speră să-şi clădească primul succes de Mare Şlem pe aurul olimpic.

În partea de jos a grilei, deţinătorul titlului, Novak Djokovici pare a avea drum mai liber, şi în absenţa lui Rafael Nadal, accidentat la genunchi. Sîrbul e precaut însă. "Nu cred că e traseul perfect, să fiu sincer. Sînt 128 de jucători plini de motivaţia de a evolua la maximum. Toţi vor să producă surpriza, de aceea voi lua fiecare lucru la timpul lui. Voi încerca să mă concentrez pe jocul meu, care e cel mai important".

Poate fi şansa celor care pînă acum s-au oprit înaintea semifinalelor, opriţi de barajul celor patru care au dominat ultimii ani. Tsonga? Ferrer? Del Potro? Berydch? Raonic? Începînd de azi, în direct pe Eurosport 1 şi 2, vom vedea tot filmul. Secvenţă cu secvenţă.

Românii de azi
Teren 8: Alexandra Cadanţu-Alexandra Wozniak (Can), meciul al 2-lea
Teren 10: Edina Gallovits-Hall-Stefanie Voegele (Elv), meciul al 2-lea
Teren 12: Simona Halep-Iveta Benesova (Ceh), meciul al 2-lea
Teren 12: Adrian Ungur-Daniel Brands (Ger), meciul al 3-lea
Teren 13: Sorana Cîrstea-Sabine Lisicki (Ger, 16), primul meci

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează