SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Darren Cahill a dezvăluit cea mai mare realizare alături de Halep: "Am învățat de la Agassi"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 28 decembrie 2017 19:58

Halep a devenit în anul 2017 liderul mondial în clasamentul WTA sub comanda lui Darren Cahill. Antrenorul australian a dezvăluit cum a reușit s-o ducă pe Simona în fruntea tenisului mondial.

"Ea era deja o jucătoare excelentă înainte să lucrăm împreună. Am fost norocos să lucrez cu mai mulţi campioni. Agassi avea 32 de ani când am început să colaborăm şi era o legendă a jocului. Am învăţat şi eu multe de la el în ce priveşte gestionarea sportivilor de elită. Simona era deja în elită! O parte din ce am vorbit cu ea a fost despre găsirea mai multor moduri prin care se câştigă meciurile de tenis. Să înţelegi ceea ce face bine adversarul şi cum să combaţi acest lucru.

Nu merge totul perfect în fiecare zi şi mingea sare din rachetă acolo unde ţi-ai dori. Nu se întâmplă asta mereu în niciun sport. Atunci trebuie să fii capabil să evoluezi, să schimbi abordarea, să joci mai în faţă sau mai în spate pe teren, să foloseşti mai mult efect, să aduci în joc diferite strategii, să-ţi aduci adversarul la fileu, să serveşti mai tare sau cu mai mult efect. Sunt atâtea feluri în care poţi să câştigi un meci", a spus Cahill la TV Digi Sport.

"Cred că Simona a început să folosească mult mai multe feluri prin care să câştige meciuri. Cred că acesta este probabil cel mai important lucru. Felul în care munceşti este foarte important. Ştiind că la lucrurile măreţe se ajunge prin cele mărunte, în fiecare zi, făcându-le bine. În timp se acumulează şi aşa se naşte măreţia!"
Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează