SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Darren Cahill dezvăluie discuția avută în vestiar cu un alt membru din staff-ul Simonei Halep: "I-am spus că e un sfat bun"

Simona Halep, foto: reuters
Simona Halep, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 august 2017 18:34

Darren Cahill a dezvăluit la ESPN discuția purtată la vestiare cu preparatorul fizic al Simonei Halep, Teo Cercel, după ce românca a pierdut în primul tur de la US Open în fața Mariei Șarapova. 

Australianul a povestit că după meci și-a dorit să lămurească aspecte tactice cu Simona, însă Teo Cercel a intervenit și i-a oferit un sfat lui Cahill.

"Am vrut să vorbesc cu ea, dar nu era acolo, tocmai ieșise din vestiar. Voiam să vorbim despre meci, despre ce trebuie făcut, dar preparatorul sau fizic, Teo Cercel, a venit și mi-a spus:

«Așteptăm cu toții prea mult de la ea uneori. A fost în top 5 în ultimii 4 ani, a avut mereu șanse, dar uneori trebuie s-o luăm în brațe, să-i spunem c-o iubim și că va veni și ziua ei». I-am spus că este un sfat bun", a dezvăluit Darren Cahill pentru ESPN.

Antrenorul australian a adăugat că are încredere în capacitățile Simonei Halep de a cuceri un turneu de Mare Șlem.

"Cred că poate câștiga turneele de Grand Slam și meciurile mari. În plus, îi place și Metallica. Va câștiga și un Grand Slam, veți vedea", a adăugat Cahill.

Anul acesta, Simona Halep a disputat finala de la Roland Garros, pierdută în fața Jelenei Ostapenko în 3 seturi și a avut de trei ori ocazia de a urca pe primul loc în clasamentul WTA, însă de fiecare dată a pierdut meciul decisiv care ar fi făcut-o lider mondial.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (25)
10155633308976552
Cornel Perju  •  01 Septembrie 2017, 02:30

Fisette nu merita sa fie concediat printr-un SMS pentru ca cu el Simona a ajuns nr 4, a ajuns in prima finala de la Roland Garos si ar fi castigat-o daca Sharapova, la fel ca si acum, nu isi lua o pauza de 10 minute ***. In plus a macelarit-o pe Serena si daca nu ar fi sarit mafiotii din tenis la beregata Simonei ar fi castigat si turneul campioanelor. Cahil merita insa un mare sut in cur ca i-a promis marea cu sarea SImonei si nu a ajutat-o cu nimic. Ba mai mult, a distrus si tot ce construise Fisette in scurtul timp cat a antrenat-o pe Simiona. Cahil a pus-o pe Simona sa joace ultra defensiv, tactica total nepotrivita si dezastruasa pentru Simona. Nu m-ar mira daca as afla ca Cahil joaca defapt la 2 capete si o pune pe Simona sa joace un stil de joc care nu o avantajeaza ca sa le favorizeze pe celelalte. Cred ca Simona deja simte ceva si de aia l-a cooptat pe Pavel in echipa. Probabil ca vom auzi in scurt timp ca a incheiat colaborarea cu Cahil

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10155633308976552
Cornel Perju  •  01 Septembrie 2017, 02:22
Postat de tihi pe 31 August 2017, 09:58

Singura greseala este faptul ca Halep este supraapreciata ! Asteptarile de la ea sint prea mari, peste calitatile si posibilitatile ei sportive,si atarna o greutate psihica in plus pe ea.Coboriti-va pe pamant,acceptati ca este o jucatoare de locul 10-20,si veti vedea ca va face fata de acest nivel .

singura problema a Simonei este faptul ca sunt mult prea multi prosti care inca mai cred in 'mos craciun' cum ca tenisul este un sport 'alb'. Federer a spus cu gura lui in 2013 ca doar fraierii mai cred astazi ca tenisul este un sport curat. Eu as spuen ca doar fraierii mai cred astazi ca tenisul este un sport. Este doar o mare afacere uneori foarte murdara. In unele cazuri magariile se fac chiar pe fata - vezi Wimbledon 2013 cand toti jucatorii de top s-au dat la o parte ca sa il lasa pe el sa castige ca vezi doamne de vre-o nspe mii de ani nici un englez nu mai castigase Wimbledonul. Iar acum la US Open magaria depaseste orice imaginatie. Drogata de Sharapova joaca toate meciurile pe terenul central in timp ce celelalte jucatoare din top 10 joace pe terenuri secundare, cu capacitate de doar cateva sute de spectatori, ca oricare jucatoare de pe locul 100.

10155633308976552
Cornel Perju  •  01 Septembrie 2017, 02:07
Postat de merace pe 30 August 2017, 21:54

Eu te asigur ca imi amintesc mai mult de romanca Halep care a ajuns pe locul 2 mondial, decat de romanca Ruzici care a castigat un GS, dar nu a urcat peste locul 7 mondial. Dar cine sunt eu sa zic ca banii castigati conteaza mai mult decat performanta sportiva?! :D

tenisul care se juca in perioada lui Ruzici sau a lui Ilie Nastase este de gradinita, comparativ cu tenisul din ziua de azi. In anii 70-80 nu iti puteai imagina ca un jucator sa ajunga intr-o secunda de pe dreapta pe stanga si sa si returneze mingea. Atunci era stilul serviciu voleu. Rareori un punct dura mai mult de 4 sau 5 schimburi de mingi. Astazi se ajunge uneori si la 45 de schimburi. O jucatoare de valoarea Virginiei Ruzici la vremea ei, nu ar intra astazi nici macar in top 500. Acelasi lucru e valabil si cu Nastase care nu alerga. Daca o minge era la 2 sau 3 metri in dreapta lui renunta. Simona nu este nici Serena si nici Sharapova. Se stie deja ca unul dintre medicamentele pe care Serena le folosea regulat, cu aprobarea WTA, contine testosteron. WTA a stiut din totdeauna ca Sharapova foloseste meldronium , medicament special creat de rusi cu scopul de a creste capacitatea de concentrare a soldatilor lor. In tenis capacitatea de concentrare este esentiala. S-a mai stiut si ca acest medicament se comercializeaza legal doar in Rusia si in cateva alte tari din blocul sovietic. Sharapova locuieste in America si a spus cu gura ei ca foloseste acest medicament de mai bine de 10 ani, la recomandarea medicului, pentru nu stiu ce afectiune la inima. Sharapova ar fi trebuit sa fie arestata, pentru ca a introdus substante interzise in America. Daca un american este prins ca fumeaza tigari cubaneze, este arestat dar in cazul Sharapovei totul este permis.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează