SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

Darren Cahill dezvăluie secretul marii schimbări făcute de Simona Halep: "Nadal ne ajută să evoluăm"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 24 octombrie 2017 14:21

Miercuri, de la ora 14:30, Simona Halep se va duela cu daneza Caroline Wozniacki, locul 6 WTA, în a doua rundă de la Turneul Campioanelor.

Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, spune că spaniolul Rafa Nadal, actual lider ATP, e un model pentru dorința continuă de a-și îmbunătăți jocul.

Simona Halep joacă miercuri al doilea meci la Singapore, contra lui Caroline Wozanicki. După ce l-a controlat pe primul, cu Caroline Garcia, arătând nu doar un joc la nivel înalt, ci și o atitudine ireproșabilă. Românca n-a încetat să repete, ori de câte ori i s-a ivit ocazia, cât de dificil a fost acest an. Și cât de recompensant. De aceea îl desemnează drept cel mai bun de până acum, pentru că i-a oferit și dulce, și amar, și sărat, ajutând-o până la urmă să devină o jucătoare mai bună. În toate aspectele. 

De la izbucnirile nervoase eliminate aproape total până la progresul vizibil la anumite lovituri, în special serviciul, totul s-a petrecut în 2017. "Înainte, dacă avea una-două șanse și le rata, parcă pica într-o groapă și îi era dificil să iasă de acolo", a explicat antrenorul ei, Darren Cahill, pentru Straits Times. "Acum nu mai e așa. Continuă să lupte, să se antreneze, să tragă de ea. Doar așa a ajuns pe primul loc în lume". 

Creștere în ultimii ani

Totuși, australianul pune un asterisc acestei revelații. Nu e ceva ce a apărut dintr-o dată, exista dintotdeauna în interiorul jucătoarei pe care o pregătește, doar că acum lucrurile s-au limpezit. S-au împunținat sau chiar au dispărut spinii care făceau drumul mai dificil. "Simona a crescut mult în ultimii ani. Dacă nu ar fi făcut-o, cred că nu s-ar fi aflat în poziția în care este acum", a spus Darren. 

Această creștere a româncei are și o sursă de inspirație celebră, deja consacrată: Rafael Nadal.

nadal

Actualul număr 1 ATP, care a revenit la vârf de atâtea ori în cariera sa și care a păstrat de-a lungul anilor o impecabilă etică a muncii. "În timpurile când a fost lider mondial, chiar și acum, mereu a căutat să evolueze. El nu e mulțumit doar să fie primul jucător din lume – vrea să fie un jucător mai bun", a explicat Cahill. "Luăm multe lucruri din ce am văzut la el și le aplicăm la Simona". Pentru că, în cele din urmă, progresul din joc se vede în rezultate, iar rezultatele determină locul în clasament. Totul se leagă. 

"Cuvintele pe care le spunem noi, antrenorii, sunt simple. Aproape oricine poate da sfaturi. În final, jucătorul trebuie să le creadă, să intre pe teren și să execute" Darren Cahill

"Doar lucruri mici"

Odată locul 1 mondial atins, discuția se întoarce la cucerirea unui titlu de Mare Șlem. Cahill crede că e o chestiune care clar stă în puterile Simonei. Și atunci, de ce anume e nevoie?

"Doar lucruri mici. Vorbim de două-trei procente în momentele importante – doar să faci pasul în față, să-și ataci adversara, să pui rezultatul în rachetă", a rezumat el. "Treaba mea, indiferent de locul în clasament, e să continuu s-o împing să vrea mai mult, să nu se simtă prea confortabil. Să continue să muncească la fel de serios. Lucrurile trebuie să rămâne simple". 

Zid contra zid

Miercuri, de la ora 14:30 a României, Simona Halep o întâlnește pe Caroline Wozniacki în al doilea ei meci din Grupa Roșie. Daneza conduce cu 3-2 în întâlnirile directe, ea câștigând cele mai recente două înfruntări, inclusiv cea de anul acesta, de la Eastbourne.

Cu excepția primei lor ciocniri, Dubai 2012, celelalte au fost partide complexe, dificile, trei încheiate în maximum de seturi. Ambele jucătoare se deplasează foarte bine, rezistă excelent, până la epuizare, în schimburile lungi și au defensive redutabile. De aici și echilibrul din meciurile directe. Acum, ambele vin după victorii clare, concludente și sunt în formă bună, iar disputa lor poate lămuri situația în Grupa Roșie. 

Mătușa Caro

După victoria zdrobitoare în fața Elinei Svitolina, Wozniacki a dezvăluit că a devenit mătușă. "Fratele meu e tată, așa că, da, și pentru mine e o victorie. Bebelușul s-a uitat la meci, am o poză drept dovadă. Îl învățăm de mic, are doar o zi. E atât de dulce. Adorabil", a spus veselă Caroline. 

Programul de miercuri

De la ora 14:30: Simona Halep (Rom, 1) - Caroline Wozniacki (Dan, 6)
Urmat de Elina Svitolina (Ucr, 4) - Caroline Garcia (Fra, 8)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
valentinn10
valentinn10  •  24 Octombrie 2017, 14:48

Succes in finala mare Simona...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează