SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Darren Cahill prevestește o schimbare REVOLUȚIONARĂ în ATP: „Nu cred că va mai dura mult”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 noiembrie 2019 19:22

Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, 28 de ani, 4 WTA, a vorbit despre posibilitea ca ATP să implementeze on court-coachingurile existente deja în WTA. 

În prezent, intervențiile antrenorilor nu sunt permise în ATP, însă acest lucru se va schimba cât de curând, crede australianul care recent a reluat colaborarea cu Simona Halep. 

„Se vorbește despre asta și nu cred că va mai dura mult: în vreo doi ani vom avea OCC-uri și la băieți. Nu cred că vor fi identice ca format cu cele din WTA – se discută despre folosirea unor căști cu microfon, sau despre amenajarea unei zone la marginea terenului unde jucătorul să se ducă și să vorbească cu antrenorul oricând. 

Problema cu cele din WTA este că ai voie să te duci o dată pe set și ai cam 45 de secunde la dispoziție. Este destul de intimidant pentru că te întrebi în ce stare emoțională e jucătoarea și ce fel de conversație va fi: tactică, motivațională etc. Nu este un format ideal, în opinia mea – cred că trebuie mai mult acces, dacă îl vor introduce și la băieți. Cu siguranță OCC-urile au adăugat o nouă dimensiune sportului pentru cei ce-l urmăresc de acasă”, a declarat Darren Cahill, la emisiunea SEN Breakfast, citat de treizecizero.ro. 

Cahill, despre momentul tensionat cu Halep: „Voiam să-mi fac bine pe meseria”

Australianul a comentat și reacția sa de la Shenzhen, când a muștruluit-o pe Simona Halep în timpul unui on-court-coaching din timpul meciului cu Karolina Pliskova (27 de ani, 2 WTA), pierdut cu 0-6, 6-2, 4-6.

„Cred că aș face-o din nou dacă aș fi nevoit. Nu este un moment plăcut pentru niciun antrenor, dar nu cred că am avut de ales, dacă voiam să-mi fac meseria bine. Meseria noastră este să-i oferim jucătorului cea mai bună șansă de a câștiga meciul” Detalii pe larg, AICI!

Vezi și: 

VIDEO Darren Cahill rupe tăcerea după discuția tăioasă cu Simona Halep de la Shenzhen: „Aș face-o din nou dacă aș fi nevoit. Am întrebat și psihologul dacă am fost deplasat”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
214882702219077
Felicia Mandrea  •  12 Noiembrie 2019, 07:12

Avand in vedere ca premiile in tenis sunt DEJA foarte mari, si ca atare JUCATORII TREBUIE SA SI LE MERITE PIN CASTIGAREA MECIURILOR LOR DOAR PRIN PROPRIILE LOR EFORTURI SI STRATEGII, --adica, FACANDU-SI TEMELE INAINTE DE A INTRA PE TEREN-- eu sunt de parerea ca ON-COURT COACHING SA FIE INTERZIS la toate turneele DIN WTA SI DIN ATP!! ***ASA-zisa 'victorie' A SIMONEI HALEP, CARE, DACA DARREN CAHILL NU AR FI INTERVENIT CU ON-COURT COACHING (OCC) CA SA-I DEA SFATURI CA SA O INVINGA PE BIANCA ANDREESCU la turneul Campioanelor din Shenzen, CU SIGURANTA CA SIMONA HALEP AR FI PIERDUT MECIUL, ASA CUM O FACE PE LA MECIURILE DE GS UNDE OCCurile NU SUNT PERMISE -- ACEASTA PARERE FIIND TOTODATA IMPARTASITA IN MAREA MAJORITATE A EXPERTILOR DE TENIS, cu exceptia lui Darren Cahill si A JUCATORILOR PRECUM SIMONA HALEP, care nu au demnitatea, mandria proprie CA SA CAASTIGE MECIURI DOAR PRIN PROPRIILE LOR MERITE!! Ar trebui ca jucatorii sa castige meciuri DOAR PRIN EFORTURILE LOR PROPRII SI NICIDECUM SA FIE AJUTATI DE ANTRENORI (MAI ALES DE ANTRENORI EXPERTI LA CARE AU ACCES UN NUMAR MINUSCUL DE JUCATORI, cum ar fi, de exemplu, SIMONA HALEP, care il foloseste pe DAREN CAHILL CA SA CASTIGE MECIURI IN TURNEE FOARTE BANOASE -- DARREN CAHILL FIIND ACELA CARE, DE NENUMARATE ORI, A CONTRIBUIT IMENS IN CASTIGAREA MILIOANELOR SIMONEI HALEP REALIZATE DIN JOCUL DE TENIS.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează