SPORTURI  »  TENIS  »  DAVIS CUP

DAVIS CUP // VIDEO Inepuizabilul Rafael Nadal o duce pe Spania în semifinale! Impecabil la simplu, liderul mondial a fost decisiv și la dublu

Articol de - Publicat sambata, 23 noiembrie 2019 02:38

DAVIS CUP // Spania e ultima echipă calificată în semifinalele Cupei Davis. Impulsionați de liderul mondial Rafael Nadal, ibericii au revenit de la 0-1 în disputa cu Argentina, asigurându-și un loc în careul de ași al Cupei Davis. 

Confruntarea cu Argentina din „Caja Magica” a început cum nu se putea mai rău pentru țara gazdă. Pablo Carreno Busta, înlocuitorul lui Roberto Bautista Agut, cel care a fost nevoit să se retragă din competiție din cauza decesului tatălui său, a pierdut meciul de debut în fața lui Guido Pella, scor 7-6 (3), 6-7 (4), 1-6.

Conduși cu 0-1, așa cum se întâmplase și în meciul din grupe cu Rusia, spaniolii au fost revitalizați din nou de Rafael Nadal, care a avut prestații impecabile atât în meciul de simplu cu Diego Schwartzman, cât și în disputa decisivă de dublu.  

Rafa și-a început recitalul în disputa cu Schwartzman, în fața căruia a obținut vineri seara cea de-a noua victorie din tot atâtea meciuri directe. Cu un serviciu impresionant și într-o formă de zile mari, Nadal s-a impus în 62 de minute, scor 6-1, 6-2, trimițând „sfertul” cu Argentina în decisiv. 

Nadal a preluat frâiele și la dublu

Deși echipa de dublu a Spaniei ar fi trebuit să fie formată din Feliciano Lopez și Marcel Granollers, căpitanul nejucător Sergi Bruguera l-a trimis din nou în luptă pe Nadal, la 30 de minute după ce acesta își terminase meciul de simplu cu Schwartzman. 

Nadal n-a dezamăgit nici de această dată. Alături de Granollers, un excelent jucător de dublu, Nadal a găsit chimia pefectă, cei doi spanioli impunându-se după un meci echilibrat de aproape două ore și jumătate, câștigat de spanioli cu 6-4, 4-6, 6-3. 

Campionul de la Roland Garros și US Open a fost sclipitor în multe momente din meci, aducându-și un aport semnificativ în victoria cu Leonardo Mayer și Maximo Gonzalez: Nadal nu și-a pierdut serviciul nici măcar o dată și a avut execuții de geniu din zona fileului.  

27 de victoriiconsecutive are Nadal în Cupa Davis, în meciurile de simplu.

Victorie pentru Spania, care se califică în semifinale la prima ediție din noul format al Cupei Davis. Ibericii o vor înfrunta sâmbătă pe Marea Britanie, cealaltă semifinală urmând să le pună în față pe Canada și pe Rusia.  

Victorie pentru Bautista

Spaniolii i-au dedicat victoria lui Roberto Bautsista Agut, a doua rachetă a Spaniei, forțat să se retragă înainte de sfertul de finală cu Argentina din cauza decesului tatălui său, care era grav bolnav. 

La intonarea imnurilor, echipa Spaniei i-a păstrat simbolic locul lui Bautista Agut, spectatorii prezenți în „Caja Magica” scandându-i numele în repetate rânduri locului 9 mondial.  

DAVIS CUP // VIDEO Inepuizabilul Rafael Nadal o duce pe Spania în semifinale! Impecabil la simplu, liderul mondial a fost decisiv și la dublu

Vezi și: 

DAVIS CUP // VIDEO Momente DUREROASE la conferința Serbiei: Djokovic și colegii săi au plâns fără oprire, odată cu retragerea din tenis a lui Janko Tipsarevic

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  23 Noiembrie 2019, 10:40

Diferenta e ca Simona nu a fost niciodata un Nadal al tenisului feminin. Nu a avut niciodata rezistenta fizica si energia lui Nadal si a abandonat multe turnee WTA din cauza oboselii fizice si/sau psihice sau a accidentarilor. Turnee care erau pe bani buni si pe puncte multe . Asa ca asta cam demonteaza insinuarea ta ca nu ar pune osul pt Romania. Dupa ce se va retrage Simona, Romania va disparea din grupa mondiala , sau cum i-o mai zice, de la Fed Cup.

burgman
burgman  •  23 Noiembrie 2019, 04:41

Pur și simplu, cel mai combativ luptător din istoria sportului! A mers la Laver Cup, deși cu câteva zile înainte câștigase un istovitor US Open. A venit la Davis Cup la câteva zile după încheierea unui sezon lung, sclipitor, în care a avut și accidentări, sezon pe care l-a terminat numărul 1 mondial! In timpul ăsta citesc că Halep nu vine la Fed Cup. Aici nu e cașcaval. Sesizați vreo diferența?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează